Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stung (2015)

Hatalmas darazsak a kerti partin

2015.07.29. 17:24 Csabi87

stung-1.jpgÚgy gondolom, hogy Benni Diaz első nagyfilmje a Stung egy kiváló nyári darab, hiszen főtémájának a darazsakat választja. Ki ne találkozott volna ezekkel a szemtelen lényekkel - engem pofán is csípett az egyik rohadék - és ki ne szidta volna egy-egy csípés után őket. Pedig igazából áldhatjuk a teremtőt, hogy a darazsak nem biológiailag megfertőzött óriásmutánsok voltak, akik akár az életünket is elvehetik. Benni Diaz filmjében ugyanis ez a szörnyűséges rémálom válik valóra.

Azt viszont már most szögezzük le, hogy nem egy újabb Asylum tömegcikkről van szó. Hirtelen talán az lehet az érzésünk, de ha az előzetes láttuk, azért abból bőven kitűnik, hogy egy kicsit igényesebb alkotás ez, ami talán annyira nem elmeroggyant, mint a Zombeavers, de azért megközelíti azt.

Főhősünk Julia és Sydney, akik catering szolgáltatást vállalnak, jelen pillanatban egy újgazdag kerti partit szeretnének lebonyolítani, ami egy darabig jól is halad, aztán viszont felbukkannak a darazsak, akik eleinte ugyan nem túl nagyok, viszont hamar növekedésnek indulnak, ráadásul, akit megcsípnek szintén darázsszörnnyé változik. Ezen a ponton pedig nyugodtan kikapcsolhatjuk az agysejteket, nem lesz rájuk szükségünk.

stung-2.jpg

stung-poszter.jpgA CGI egészen rendben van, ráadásul néha különféle bábok is befigyelnek, az összhatás pedig teljesen korrekt. Nyilván szeretni kell hozzá az ilyen agyament dolgokat, hiszen a Stung nem foglal magában erős drámai vonalat, csak éppen egy óvatos ilyen akad és természetesen hasonlóan csíknyi vastagságban egy elmaradhatatlan és kiszámítható szerelmi szál is akad, de ezek a klisék kellenek egy ilyen alkotásba.

A jó pontoknál mindenképpen meg kell említeni Lance Henriksen nevét is, aki hajlandó volt aláírni egy szerepre és szerintem abszolút feldobja a dolgokat, sőt egészen sokat tesz annak érdekében, hogy a Stung még szórakoztatóbb legyen.

Az a jó ezekben a produkciókban, hogy nem akarnak világot megváltani, csak szórakoztatni és lehetetlen jeleneteket egymás mögé pakolni, mindezt pedig egy kis humorral fűszerezik. A Stung pedig azt gondolom, hogy abszolút jól helytáll és ezen kritériumoknak eleget tesz. Egy meleg nyári napot képes feldobni egy óriás darázs trancsírozás, ami egyébként egész jól néz ki, tehát az effektekre sem lehet panaszunk. Bár úgy gondolom a végén sikerül kicsit túlzásba esnie a készítőknek, a végeredmény még így is a bőven elmegy kategóriába tartozik és helye van a filmnek az egyszer látni kell polcon.

6/10

Címkék: amerikai film 6/10 2015 ajánlók német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr627663780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóbakterúr 2015.07.30. 09:32:16

Hát a trailer nem rossz. Tapasztalataim alapján ilyenkor a film is nézhető (bár volt egy két eset amikor direkt olyan trailert csináltak ahol a legjobb jelenetek szerepeltek a film pedig dögunalom volt) Kíváncsi leszek rá.

süti beállítások módosítása