Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tamara (2005)

Egy kis varázslat, másképp

tamara-1.jpgVéletlenül akadtam rá erre a filmre egy haverom DVD-gyűjteményében, és elkértem tőle, mondván, egy próbát megér. Épp azelőtt néztem meg a Az átjárót (Devour), amiben Jensen Ackles ellenére elég nagyot csalódtam, úgyhogy nyitott voltam bármire, ami kecsegtethet némi reménnyel. Nem vártam sokat tőle, és ezért nem estem olyan csúnyán pofára.

A sztori szerint az osztály lúzere, Tamara, bedől egy szívatásnak, amit az osztálytársai követnek el a rovására, és amikor rájön, hogy mi is történik, szó szerint megtámadja őket, de ennek csak az lesz a vége, hogy beveri a fejét egy asztal sarkába és elájul. A többiek megnézik a pulzusát, aminek hiányából arra következtetnek, hogy a lány halott, és kisebb vita után úgy döntenek, hogy elássák a közeli erdőben, és nem beszélnek többet róla. Persze, végülis ez általában be szokott válni. Csak azzal nem számoltak, hogy Tamara magához tér mélyen a föld alatt, és elég rosszkedvű lesz a tudattól, hogy megpróbálták megölni.

Nem csak rosszkedvű lesz azonban, hanem, korábbi énjével ellentétben, hihetetlenül dögös is. Amikor az incidenst követően újra bemasírozik a suliba, mindenkinek tátva marad a szája, főként azoknak, akik meg voltak győződve arról, hogy meghalt. A lánynak mindenkivel tervei vannak, de a bosszú csak másodlagos, ugyanis először meg akarja szerezni magának az irodalomtanárát, akibe titokban teljesen bele van zúgva.

tamara-poszter.jpgTamaráról tudni kell, hogy szabadidejében mágiával foglalatoskodik, ez tehet többek közt arról is, hogy csodás módon vissza tudott térni az élők sorába, és hogy egy érintéssel rávehet bárkit, hogy azt tegye, amit ő akar. A többiek persze próbálnák megállítani, és miután nem sikerül, szólnak az érintett tanárnak is, mert mégiscsak ő a célpont. A baj csak az, hogy Tamara mindig egy lépéssel előttük jár.

Már a borítót szemlélve feltűnt, hogy Jenna Dewan (Átok 2, Witches of East End, American Horror Story) nagyon dögös ebben a filmben, és ebből a szempontból nincs is tévedés vagy túlzás, sőt. Olyan jó őt egy horrorban látni a sok bugyuta táncos szerepe után. Tökéletes választás volt, én nagyon bírtam, kellően gonosz és nagyon szexi. Sajnos a többiekről sok jót nem tudok mondani, nem voltak rosszak, de semmi különöset nem láthatunk. A két focista sráctól a falra tudnék mászni, a feka csajtól is, a kis szemüveges lúzerben még volt valami szikra. A kevésbé rossz páros egész aranyos volt, bár eredetileg Katie Stuart karaktere, Chloe egy leszbi csajszi lett volna, aki odavan Tamaráért, és szerintem nem kellett volna ezt visszabutítani, sokkal érdekesebb lehetett volna a sztori. A tanár említésre se méltó, a felesége még alakított valamicskét, de nem sokat, viszont Tamara apja, na ő eléggé hátborzongatóra sikerült, több okból is.

Érdekesség, hogy a Végső állomás filmek írója jegyzi a filmet, és talán azokon megedződött, mert van benne néhány egészen pofás halál és szívatás. A producerek többek közt olyan filmeken dolgoztak, mint a Fűrész összes része, a Daybreakers, a Vérszomj, a Kísértetjárás Connecticutban, a Menekülj!, vagy az Éjféli etetés.

Ha valaki túl tudja tenni magát a tényen, hogy ez minden igyekezet ellenére is csak egy butácska tini horror marad, valamint a fiatal színészek kényszerű (vagy semmilyen) játékán, és megelégszik azzal, hogy 90 percig egy dögös csajt bámulhat különféle csínytevések elkövetése közben, akkor bátran tessék megnyomni a lejátszás gombot. Az effektek sokszor elég gagyira sikerültek és a végkifejlet is hülyeség, cserébe kapunk egy szexi főszereplőt, némi vért és egy kis bosszú hadjáratot boszorkány módra. A legnagyobb jó, amit fel tudok hozni a film mellett, az Jenna Dewan. Ő az oka, hogy úgy-ahogy nézhető ez az alkotás, és utána is egyedül ő fog megmaradni mindenkinek, már ha egyáltalán megmarad valami. Szerintem miatta érdemes egyszer megnézni, amúgy felejthető.

Nekem 5/10-nél nem ér többet, ebből is legalább 3 Jenna Dewan-ért jár.

Címkék: 2005 amerikai film 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr597258379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása