Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gothika (2003)

2015.05.10. 17:28 Csabi87

gothika-1.jpgHa Halle Berry és a thriller a téma, akkor a legnagyobb hülyeség volna kihagyni a Gothikát a sorból, amely talán úgy összességében is az egyik legjobb filmje a színésznőnek - jó ez a szubjektív, nekem a kedvencem tőle, igaz a Kardhal se rossz, de ott ugye villant, úgy könnyű.

Miranda Grey börtönpszichológus. Nem könnyű meló ez egy törékenynek tűnő nőnek, de az asszony meglehetősen állja a sarat, amiben annak is szerepe lehet, hogy a férje a diri bá, viszont erre nem derül fény és pont nem is érdekes.

Ami viszont fontosabb, hogy Miranda egy nehéz munkanap után éppen hazafelé tart, amikor kerülő útra kényszerül, ugyanis a hatalmas esőzés miatt a megszokott útvonal le van zárva, ezért másfelé terelik a lányt, akivel így szörnyű dolog történik.

Menet közben ugyanis majdnem halálra gázol egy az út közepén álló fiatal lányt, aki a semmiből tűnik fel. A végzetes ütközés azonban nem történik meg, Miranda félre rántja a kormányt és az árokban köt ki, majd rendszerető polgár révén kiszáll, hogy a lány segítségére siessen - ahelyett, hogy jól elküldené az anyjába.

A lányhoz érve, azonban jön a képszakadás, ami után Miranda a börtönben ébred, csak hogy nem a cella megszokott oldalán. Az értetlensége hatalmas viszont pszichológus társától megtudja, hogy Miranda pár nappal korábban brutálisan megölte a férjét, azóta pedig katatón állapotban volt. A lány azonban csak apránként kezd el emlékezni és van egy olyan gyanúja, hogy, amit tett azt nem is igazán ő tette.

gothika-2.png

Talán nem hülyeség azt állítani, hogy Halle Berry azért tud jól választani, hiszen a Gothika is egy teljesen korrekt darab, egy kicsi szellem, egy kicsi őrület, egy kicsi rejtély, mindez pedig csavarral megtoldva, igazából ez lehet egy sikeres thriller receptje, még ha hirtelenjében elcsépeltnek is tűnik.

gothika-poster.jpgA francia rendező Mathieu Kassovitz pedig kiváló főszakács ehhez a recepthez, hiszen egyrészt, ahogy említettem francia, másrészt pedig ért a főzéshez - értsd jól, lassan én is belegabalyodok az idióta hasonlatokba.

A forgatókönyvíró Sebastian Gutierrez - ő egyébként venezuelai, csak hogy még nemzetközibbek legyünk - pedig habár nem a világ legeredetibb történetével rukkolt elő, azért egy tűrhető szkriptet lepakolt az asztalra, ez pedig még nagyszerű színészekkel kiegészítve működőképes. Mondjuk itt jegyzem meg, hogy a medencés jelenet, ami szerintem tök jó, pont nem Gutierrez ötlete volt, hanem a rendező toldotta meg vele a filmet.

Oké, mondjuk a nagyszerű színészek közül Halle Berry ugye nyilvánvaló. Robert Downey Jr. a másik, illetve megemlíthetjük még Penelopé Cruzt, aki számomra nem sok tesz a filmhez, viszont baromi ijesztően néz ki és ügyesen teszi azt a nem túl sok dolgát is.

Thrillernek neveztem az elején a filmet, de azért ez kicsit talán több annál, mert habár a vérengzés nem megy túl egy bizonyos határon, de az a határszél, azért ki van tolva.

Ami pedig jó hír lehet, hogy a zárás sincs elbaltázva korrekt és habár azért ki lehet találni, hogy miről van szó, mégis képes hatásos lenni.

Részemről minimum 7 pontos.

Címkék: 2003 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr915823713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2015.05.11. 09:28:36

Közepes tucatfilm, sőt, kimondottan tévéfilm jellegű, Halle Berry nem egy klasszis színésznő, de azért ennél bőven vannak jobb filmjei.

2015.05.11. 22:21:13

Tudom, hogy ciki, de ezt en meg soha eletemben nem lattam, viszont az egyik csatornan kb ketnaponta megy, lehet, egyszer odakapcsolok, mar regota esedekes... amikor ez a moziban ment en akkor en meg korhataron aluli voltam azt hiszem (bezzeg az Ideglelesre sikerult besunnyogni...) Meg lehet, hogy azert nem lattam, mert en akkor nagyon utaltam azt a Limp Bizkites f*szt, aki raadasul a The Who szamat dolgozta fel a filmzenejehez, szoval lehet, hogy ilyen ellenerzesekbol nem neztem meg, de a tesom elment ra, pedig o utalja a horrort, de a baratnoje ravette, es allitolag kitaccsolt valaki az elso sorban, szoval en azota egy kicsit felek tole... es akkor most nem tudom, hogy ez akkor most egy "olyan" film, vagy csak romlott volt a pattogatott kukorica?

(Mondjuk en mar azota eleg sokmindent megneztem, tehat valoszinuleg nyugodtan aludnek utana, csak megis, ennek van egy ilyen tortenete.)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.05.12. 11:34:42

Ez egy katasztrofálisan szar film, elnézést.

süti beállítások módosítása