Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Something Wicked (2014)

Brittany Murphy utolsó filmje

2015.05.01. 17:43 Csabi87

seomthing-wicked-1.jpgBrittany Murphy borzasztóan fiatalon, 2009-ben halt meg, 5 évvel később pedig utolsó elkészült filmjét is mozikba küldték. Sokáig tartottak az utómunkálatok, a készítők jó ideig vacilláltak azon is, hogy egyáltalán befejezzék-e  a filmet, amikor pedig megszületett a döntés, akkor méltó emléket szerettek volna állítani a színésznőnek. Halálakor Brittany már végzett a forgatásokkal, néhány jelenetet azonban még hátra volt és érthető módon a baleset után sokáig le is álltak a munkálatokkal.

Szomorú történet ez, ennek fényében pedig a Something Wicked talán egy kicsivel nagyobb hype-ot is kapott annál, mint amennyit érdemel. A stáb szerint Brittany Murphy élete legjobb alakítását láthatjuk ebben a filmben, na de persze mi mást is mondhatnának.

Álszent volnék, ha azt állítanám, hogy hatalmas rajongója voltam a színésznőnek, néhány filmjét ugyan láttam, de valahogy sosem lett a kedvencem, azt viszont cáfolnám, hogy hatalmas alakítást nyújtott volna, inkább korrekt és ügyes munka az, amit tőle itt láthatunk, de nem gondolnám többnek.

Maga a film pedig inkább egy középszerű darab, amit érdemes megnézni, de túlságosan maradandó élményt talán nem okoz.

A sztori főhőse egy szerelmes pár, James és Christine, akik szeretnének összeházasodni, a lány szülei azonban erről hallani sem akarnak. Azonban minden megváltozik, amikor hőseink baleset szenvednek, a szülők életüket vesztik, a fiatalok pedig rá egy évvel eljegyzik egymást és az esküvőre készülnek. Az örömüket azonban megmagyarázhatatlan jelenségek és különféle támadások zavarják meg, de a szekrényekből megannyi csontváz bukik ki.

something-wicked-poszter.jpgDarin Scott filmje valahol ígéretesnek nevezhető és megkockáztatom, hogy még lebilincselő is. Hiszen az elején nem igazán tudjuk, hogy mi történik, valamint kapunk néhány érdekes karaktert is. Más kérdés, hogy pont James és Christine azok, akik két dimenziós, szerelmes nyálgombóckák. Viszont ott van James Patrick Stuart, aki Christine bátyát alakítja, egy faszit, akinek szar a házassága, félre kúr és alkalomadtán szívesen nézi a húgát szex közben vagy mikor a lány vetkőzik. A felesége Susan sem igazán egyszerű eset, őt alakítja Brittany Murpy, aki azért meglehetősen keveset szerepel. Persze ezek a karakterek sem az igazán jól megírt alakok, de szerintem kicsivel több fantázia van bennük, mint a főhősökben.

A forgatókönyv pedig ideig-óráig egészen jól csűri-csavarja a dolgokat. Nem igazán tudjuk, hogy egy őrült gyilkossal van-e dolgunk, vagy esetleg a bosszúálló szellemek kavarnak be, esetleg Christine csak szimplán meghülyült. Ahogy azonban haladunk előre a történésekkel egyre tisztább képet kapunk, a nagy csavart viszont a végére tartogatják.

Más kérdés, hogy ez talán nem annyira ütős, mint azt a készítők szeretnék, inkább kicsit sablonossá teszi a filmet, persze könnyen lehet, hogy ez így is, úgy is elkerülhetetlen lenne.

A fényképezést, mint olyat viszont kiemelném, egészen pofás, néhol pedig kifejezetten szép képeket kapunk, ami mellé jó zenéket is sikerül választani. Ez a része szerintem nagyon rendben van.

Összességében viszont nem lehetünk maximálisan elégedettek. A Something Wicked korántsem az a film, aminek jobb lett volna a dobozban maradnia, de mégsem egy nagy eresztés, számomra tipikusan egy közepes élmény volt. Így az 5 pont talán nem is meglepő.

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr27391410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása