Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A félelem játéka (2014) – Reasonable Doubt

2015.04.22. 18:27 Csabi87

a-felelem-jateka-2.jpgA mai film inkább egy krimivel kevert thriller, amelyben egy sorozatgyilkos kapja a főszerepet, egy érdekes ötlet a Légcsavar forgatókönyvírójának elméjéből Dominic Cooperrel és Samuel L. Jacksonnal a főszerepben, hisz utóbbiról tudjuk, hogy nélküle nem igazán létezik film.

A történet főhőse Mitch Brockden, egy meglehetősen unszimpatikus fiatal ügyvéd, akinek vélhetően nem sok dolog szent. Ez alól talán a családja a kivétel. Mitch élete egyébként nem is lehetne jobb: az asszony csinos, már baba is van, a melóban pedig sikert sikerre halmoz.

Viszont kénytelen rájönni, hogy egy ilyen jól menő élet is az üvegkristály törékenységével bír. Egy átmulatott este után hősünk úgy dönt, hogy nem hív taxit, hanem haza vezet, olyan nagy baj úgy sem lehet belőle. Ám a yardtól megijedve egy szűk kis utcába húzódik, ahol elé ugrik egy férfi, akit elgázol.

Mitch nem hajt tovább gondolkozás nélkül, próbál segíteni, de miután rájön, hogy a helyzet cseppet sem rózsás egy fülkéből értesíti a 911-et és tovább áll. Az elgázolt férfi meghal, egy idősebb özvegy  hapsi talál rá, akit a gyilkossággal meggyanúsítanak. Mitch azonban nem nyugszik és beleássa magát az ügybe, ami szövevényesebb lesz, mint azt gondolta volna.

a-felelem-jateka-1.jpg

Peter A. Dowling már a Légcsavar esetében is egy pofás thrillert varázsolt a nézők elé, amit a kevésbé ütős Stag Night követett. A félelem játéka pedig szintén elmarad a Légcsavartól. A legnagyobb baj talán az, hogy majdhogynem teljesen híján vagyunk a szimpatikus karaktereknek. Mitch felesége az lehetne, de kevés játékidő tkap, a prímet Cooper és Jackson vihetné.

a-felelem-jateka-poszter.jpgDominic Cooper számomra mondjuk mindig is unszimpatikus faszi volt, egyszerűen az arcberendezése miatt. Ráadásul karakterét se feltétlen kedvelhetjük, hiszen nem egy fedhetetlen fickó, még ha a gázolás nem is teljesen az, aminek látszik. Az, hogy továbbhajt és megpróbál kibújni a felelősség alól negatívvá teszi még akkor is, ha lehet mi is pont ugyan így tennénk az adott helyzetben.

Samuel L. Jackson sem alakít nagyot, igazából mintha kisujjból kirázná ezt a szerepet, így korrekt teljesítményt nyújt, de egyáltalán nem emlékezeteset. Ez egyébként talán az egész filmre igaz. Megnéztem A félelem játékát és egy hét múlva kénytelen voltam újból belenézni, hogy egyáltalán bármit is fel tudjak idézni a filmből.

Közepes és felejthető krimi-thriller, amelyben akad ugyan egy kis nyomozgatás és óvatos akció, de van, hogy egy tárgyalóteremben járunk.

A brit Peter Howitt rendezett már ennél sokkal jobb filmeket is, mert ugyan a Johnny English teljesen más vonal de szórakoztató, A nő kétszer meg megint más kategória, de szintén pofásabb.

A félelem játéka kicsit lóg a levegőben és arra jó lehet, hogy az ember egy piszok unalmas másfél órát kicsit jobbá varázsoljon, de ennél sokkal többre nem képes. Talán akkor, ha valaki a tárgyaló termi krimiket bírja. Viszont A félelem játéka még így sem mutat újat.

5/10

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók kanadai film német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr577309406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása