Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead - Véget ért az 5. évad

2015.04.01. 13:35 Csabi87

Ennek is vége. Legalábbis egyelőre és újabb várakozással teli hónapok következnek. Ráadásul akármennyire megosztott még engem is ez az évad sikerült fent hagyni a végére és egy érdekes cliffhangerrel zárni a sort, mindamellett, hogy egy egészen izgalmas részt kaptunk.

A tovább mögött inkább jöjjenek a spoilerek.

walking516-2-500x281.jpg

Sashával kezdeném, aki kapott egy egészen erős jelenetet, legalábbis, amikor befeküdt a leölt zombik mellé, az mindenképpen ütős volt, azzal együtt, hogy az ő szálát érzem az egyik leggyengébbnek. Persze ez erősen szubjektív és Carl szerelmi pajzánkodásánál jóval izgalmasabb, de valahogy nem áll össze egésszé. Lehet azért, amit máshol oldalakon is felvetettek néhányan: Sonequa Martin-Green játéka gyengébb a többiekénél. Ez mondjuk talán korábban is így volt, csak akkor kevésbé tűnt fel, hiszen kevesebbet láthattuk.

Az atyát se hagyjuk szó nélkül. Az ő agyának teljes borulása már kicsivel érdekesebb, talán több játékidőt is elviselt volna. Érdekes, hogy közte és Maggie között elmaradt az összetűzés, inkább a békés megoldás mellett döntött a jány és talán megpróbálja megmenteni Gabriel lelkét, amiért talán már mindegy.

Fussunk viszont picit vissza az elejére. Már az évad első része óta tudhattuk, hogy Morgannak elő kell kerülnie és csatlakoznia kell a csapathoz. Az idő előrehaladtával pedig gondolhattuk is, hogy ez a finálé marad és nem kellett csalódni. A nyitó jelenete például remek volt, de a vége is annyira jól sikerült. Milyen érdekes, hogy az első részek két főszereplője hova jutott a sorozatban eltelt idő alatt.

walking516-3-500x281.jpg

Azt gondolom nagyjából egy forma figurák voltak, mindketten szörnyűségeken mentek keresztül. Rick életútját persze nyomon kísértük, Morgan viszont többségében kimaradt, az elején láthattuk, majd egy részt kapott a későbbiekben is, amikor teljesen meglágyult az agya, most viszont ismét egy új Morgant köszönthettünk a fedélzeten. Egy férfit, aki szerint minden élet fontos, erre pedig Rick a szeme láttára lő agyon egy másik férfit - és attól vonatkoztassunk el, hogy naná, hogy ezt kellett tennie. A kettőjük kapcsolata érdekes lehet a folytatásban.

Rick éjszakába menő zombiüldözését se felejtsük el - amiért ugye megint a megzakkant pap volt a felelős - hangulatos zenével aláfestet rész volt, aminek láttán gondolom nem én voltam az egyetlen, akinek eszébe jutott, hogy több ilyen kellene. Legalább annyira fasza volt, mint jó pár résszel korábban, amikor a bőrkabátos stipi-stopis banda elől bujkált a házban.

A W-s srácokat szintén kár volna kihagyni, akik remek módszerrel építenek csapdákat és okozhatnak még galibát. Az egyelőre nem tiszta, hogy ők ketten ilyen faszák-e vagy többen lesznek - mondjuk nem olvastam a képregényt.

walking516-1-500x281.jpg

Összességében azt hiszem pofás zárást kaptunk az évadhoz, aminek a második fele nem mindig volt az a cseszettül izgalmas fajta, sőt néha akadtak számomra kifejezetten unalmas részek, de a folytatás mindenképpen érdekes. Rick ismét vezető lesz? Mi lesz a kis közösség "államformája"? Ki lesz a következő, akitől búcsúzhatunk - egy darabig féltem, hogy Glenn marad ott.

A válaszokra még sokáig kell várnunk, viszont nyáron jön a borzalmas című spin-off, illetve a hazai The Walking Dead Rajongói Facebook oldal sem kutya.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr177326518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.01. 15:54:42

a második fele még mindig köröket vert a 4. évad második felére, mikor csak mentünk terminusra csak mentünk.

2015.04.01. 16:27:52

Szerintem ez a rész annyit ért, mint az előző 15 összesen. Attól én is tartottam, hogy Glenn odalesz.
Meddig kell nélkülözni, októberig?

süti beállítások módosítása