Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Clown (2014)

A Télapu horror változata

2015.03.23. 17:46 Jason13

18535.jpgEli Roth elég megosztó személyiség a horror berkein belül. Vannak, akik imádják alkotásait, de sokan fikázzák is azokat. Én az előbbi tábort erősítem, imádtam az eddig elkövetett agymenéseit, a bemutatásra váró Green Inferno-t és a Knock-Knock-t pedig már tűkön ülve várom. Azonban Roth nem csak rendez, néha produceri teendőket is elvállal, mint például a Clown esetében. Sajnos, a végeredményen meg is látszik, hogy a vitatott direktor ebbe a filmbe csak a pénzt adagolta, semmi mást.

A történet olyan, mintha a Tim Allen nevével fémjelzett Télapu című családi komédiából kölcsönözték volna. Adva van egy ingatlanügynök, aki kénytelen bohócnak beöltözni fia születésnapján. Igen ám, de a jelmez, amit magára ölt, nem egy átlagos maskara és egyszerűen ráragad a fickóra. Hősünk eleinte még próbálja magáról lehámozni az öltözéket, de szép lassan elkezd átváltozni egy nem e világi lénnyé. A vérszomjas bohóccá transzformálódó férfi segítségére a felesége siet, aki megpróbál mindent elkövetni azért, hogy visszakapja férjét.

A sztori a maga módján még működhetne is, hiszen egy gonosz bohóccal könnyű a frászt hozni a nézőkre. De akár humoros irányba is el lehet vinni a cselekményt, mivel a címszereplő arra is alkalmas, hogy morbid humorral fűszerezze a véres és ijesztő képsorokat.

clown-620x253.png

Jelen filmünk azonban beesett a két szék közé. Eleinte még akadnak visszafogott poénok és itt még az ember arra számíthat, hogy idővel egyre jobban előtérbe kerül a humor. Ennek ellenére egy ponton túl eltűnnek a megmosolyogtató momentumok és túlságosan komollyá válik a történet. Ez még akár működhetne is, viszont a lassú tempó, a steril hangulat és a visszafogott vérengzések miatt ez a vonal se szuperál jól.

_1415201206.jpgPedig a kezdés a maga módján ígéretes és az első félórában még igencsak gyorsan pörögnek az események. De aztán szép lassan seggre ül a cselekmény és ezzel el is illan annak a reménye, hogy majd egy szórakoztató alkotást fogunk látni. 

A színészek játéka meglehetősen közepes, egyedül Peter Stormare-nek sikerült az átlagosnál jobb alakítást prezentálnia, de sajnos ő nem tölt olyan sok időt a vásznon.

Ahogy már említettem, nem egy kifejezetten brutális horror ez. Akad benne néhány vérbő képsor és a gyerek szereplők sincsenek biztonságban, de ennek ellenére semmi olyat nem mutat, amit eddig ne láthattunk volna. Viszont a film végén felbukkanó bohóckreatúra nem nézett ki rosszul, az mindenképp megérdemel egy piros pontot.

Összesítve a dolgokat, elég lapos alkotás ez, ami kissé bugyuta alapsztorija ellenére sokkal több potenciált rejtett magában. Sebaj, ha valaki nagyon nem bír magával és mindenképp nézni akar egy bohócos horrort, tehet vele egy próbát, mert azért annyira nem rossz.

Játékidő: 100 perc
Rendező: Jon Watts
Forgatókönyvíró: Christopher D. Ford, Jon Watts
Szereplők: Andy Powers, Laura Allen, Peter Stormare

Értékelés: 4/10

Címkék: 2014 amerikai film 4/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr647291747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herut 2015.03.24. 06:10:47

Ennyire érdekeli az embereket ez a feces? Tele van az Index zombi és horror filmek propagálásával.Beteg emberek.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2015.03.25. 16:08:20

@herut: A legbetegebb pedig talán az, aki képtelen elviselni, hogy különböző emberek különböző dolgokat kedvelnek ;) És csak szólok, hogy FB-n csak azt látod, amit látni szeretnél :P

2015.03.29. 18:18:11

Ja, én sem értem, minek olvas horrorblogot, aki nem szereti a műfajt. Amúgy meg mi a rosseb az a feces?

süti beállítások módosítása