Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Aux yeux des vivants (2014)

A betolakodó rendezőpárosának tavalyi alkotása

2015.03.19. 18:55 Jason13

aux-yeux-des-vivants-1.jpgA francia horrorok egyik jeles képviselője a 2007-ben bemutatott A betolakodó, amely személy szerint engem nem nyűgözött le. Azt viszont el kell ismerni, hogy egy kifejezetten kíméletlen és brutális darab, így szó nélkül nem is lehet mellette elmenni. 

A mozit dirigáló duó azóta már 2011-ben is letett az asztalra egy horrort (Halovány címen) és tavaly se tétlenkedtek, sőt, azóta már le is szerződtek a legújabb Texasi láncfűrészes epizódhoz. Egyrészt pont ezért is érdemes szemügyre vennünk az Aux yeux des vivants című alkotást, hiszen az alapsztorija kissé hasonlít Bőrpofa történetéhez.

Adva van három tizenéves srác, akik ellógnak a suliból és a közeli elhagyatott filmstúdióhoz indulnak, hogy ott lazuljanak, cigizzenek, stb. Ott azonban kellemetlen élményben lesz részük, ugyanis észreveszik, ahogy egy furcsa figura egy kocsi csomagtartójából előcibál egy összekötözött nőt és magával viszi egy építmény pincéjébe. A fiúk eléggé berezelnek, de azért megpróbálják kiszabadítani a lányt. A küldetés kudarcba fullad, viszont épségben megússzák a kalandot. De balszerencséjükre a gonosz emberke felfigyel rájuk és elindul utánuk a városba.

among-the-living.png

A forgatókönyv nem igazán bonyolítja túl a dolgokat, de azért tartalmaz érdekességeket. Az például dicséretre méltó, hogy a jól bejáratott slasher sablonok helyett  általános iskolás kölykök állnak a középpontban. Maga a gyilkos személye sincs a szánkba rágva, bár azért kapunk róla információkat és ahogy már fentebb említettem, mutat pár hasonlóságot a texasban élő láncfűrészes taggal.

A pozitívumok közé tartozik még a feszültségkeltés is. Elképesztően jó hangulata van a filmnek és akadnak benne igencsak izgalmas pillanatok is. A kedvencem az volt, mikor a már sokszor ellőtt bébiszitteres, bohócos/telefonálós kombinációt használták fel a készítők, mégpedig egész ügyesen.

Néhány véresebb képsor is akad a játékidőben, ezek kellően látványosak és betegek. Igaz, a rendezőpárostól én kissé merészebb mészárlásokra számítottam 2007-s munkájuk után, de azért az itteni ínyencségekre sem lehet panasz. 

197694.jpgSajnos maga a gyilkos már nem tartozik a mozi erősségei közél. Addig mondjuk nincs baj, amíg nagy kabátban flangál ide-oda, de mikor az utolsó percekben már teljes valójában is megmutatja magát, az elég kiábrándító. És a helyzeten az sem javított, hogy a fináléhoz közeledve már felöltözni is elfelejtett, így pucéran riogatta a népet.

A pucér seggel gonoszkodó emberke mellett akad néhány logikai baki is, ezek annyira nem vészesek, de a szemfülesebb nézők hamar kiszúrhatják őket.

Összességében, egész kellemes kis horrorocska ez. Nem mutat semmi újat, de a mára már agyonhasznált kliséket ügyesen hasznosította újra és egész stílusos és feszült jelenetekkel sem fukarkodott. Ezek után én tárt karokkal várom az új Bőrpofa kalandot. Ha a rendezők kezét nem kötik meg a producerek, akkor az a bizonyos láncfűrész újra méltósággal búghat fel a texasi éjszakában.

Játékidő: 90 perc
Rendező: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Forgatókönyvíró: Alexandre Bustillo, Julien Maury
Szereplők: Anne Marivin, Nicolas Giraud, Béatrice Dalle

Értékelés: 7/10

Címkék: 2014 francia film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr767263727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása