Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 5. évad 13. rész

2015.03.10. 18:39 Csabi87

Az igazság az, hogy a heti The Walking Dead-et talán egy két sorral is bőven elintézhetném, hiszen egy már-már unalmas töltelék részt kaptunk, ahol kiderült, hogy ha egy kisvárosi dráma volna a sorozat, akkor fél évadot sem ért volna meg. A téli szünet óta azt érzem, hogy a készítők csak altatnak, ehhez pedig most egy megvetett ágyat, takaróval és kispárnával szervíroztak. Az elmaradhatatlan zombis vérengzés pedig ismét pipát érdemel, de a mostani részt ennek sem sikerült megmentenie.

A tovább mögött spoierek is akadnak.

walking-dead-5-13-1.jpg

Az igazság az, hogy eddig próbálta a jót keresni az új részekben, de mostanra oda jutottam, hogy ez nem igazán megy. A mostani felvonásban ugyan akadtak jobb pillanatok és érdekes részek, de erre, ebben a formában 40 percet szánni kár volt.

Míg az előző részben akadt néhány rejtély és felmerült néhány kérdés, addig most ezekre sem választ nem kaptunk, sőt igazából a kérdések is nagyrészt hiányoztak, amitől a kis feszültség is oda lett.

walking-dead-5-13-2.jpg

Az érdekesebb rész mindenképpen a Daryl-vonal lehet, hiszen egyelőre úgy tűnik beilleszkedik, csak ki ne derüljön róla, hogy meleg.

A telitalálat azonban mégsem ő, hanem Carol, akinek a raktáras jelenete azt gondolom megmentette a mostani részt, anélkül ugyanis talán a sorozat eddigi leggyengébb része címet is nyugodtan odaítélhetnénk a mostani adagnak.

walking-dead-5-13-3.jpg

Nyilván ezeken kívül érdemes megemlíteni, hogy szegény Sasha mély depresszióba, talán poszttraumás stresszben szenved, Rick pedig szereti hallgatni a zombik dörömbölését és voltaképpen egyikük sem nagyon tudja megszokni egyelőre a biztonságot, amit a falakon belül tapasztalhatnak, de ez ettől még meglehetősen unalmasra sikeredett.

Talán majd a jövő héten kicsit árnyaltabb lesz a kép, addig pedig a jó öreg hazai The Walking Dead rajongói oldalt ajánljuk a szíves figyelmedbe.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr227257737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2015.03.11. 08:20:46

nem értek egyet.
ha ez a sorozat egy sima horrorsorozat lenne, és minden rész arról szólna, hogy mennek és hentelik a zombikat, akkor bizony nem lett volna hosszú életű sorozat.
pont az a lényeg, hogy ügyesen ötvözi a drámát (ami a fő vonal) a zombikkal.
ha valaki csak arra vágyik, hogy emberek legyakják az élőhalottakat, akkor érdemesebb megnéznie egy ilyen jellegű filmet inkább, mint a the walking deadet.
te sem véletlenül nézed ezt...
:-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.11. 08:34:09

szerintem is jó volt.

Ahogy bemutatták, hogy van aki nem bízik benne, hogy lehet jó (daryl, carol, rick), van aki nagyon akarja, de nem tudja elfogadni (michone), van aki már most látszik, hogy nem képes visszailleszkedni (sasha).

Ami csúcs volt, hogy a déli rasszista (ne feledjük az ss-es mociját, ugye régről) az első aki homikkal barátkozik. :D

És, hogy az egyes homi egy darylsuttogó. :D:D

diomama 2015.03.11. 09:19:42

En eggyetertek a cikk irojaval,eddig a sorozat izgalmas volt de mar ellaposodott es unalmas lett.Ez nem egy csaladi film ,hanem "zombis" tehat elvartuk volna a tovabbi izgalmakat.Sajnos az idohuzassal elvesztik a nezoket,en mar nem is varom a kovetkezo reszt!!

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2015.03.11. 13:17:38

@Bogoj: jogos, amit írsz és sokszor felmerült már ez, hogy azért a The Walking Dead dráma zombikkal és nem zombifilm egy kis drámával. Ez így is van jól, viszont a mostani évad második fele szerintem kicsit lapos. Ettől függetlenül talán még mindig az egyik legjobb sorozat, csak na :)

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2015.03.11. 14:38:08

@Csabi87: szerintem mindenki meg fogja kapni, amire vágyik.
azt olvastam, hogy az eddigi legdurvább félévad lesz a mostani, ezért gondolom, hogy most kicsit hagyják a nézőt pihenni, "ellustulni", hogy aztán annál nagyobbat szóljon az utolsó néhány rész...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.11. 15:37:26

@Szunya: tényleg, hínnye ezt akkor benéztem. :D

süti beállítások módosítása