Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 5. évad 12. rész

2015.03.03. 10:05 Csabi87

Sokat gondolkoztam a The Walking Dead 5. évadának második feléről. Rosszabb lett a sorozat? Vagy pont, hogy jobb, a kicsit lassabb tempó? Lehet, hogy az írók csak mélyaltatásban akarnak tartani minket és a feszültséget ugyan adagolják, de a zombishow-val csínján bánnak? Egyébként is ez a sorozat messze nem a zombikról szól és már azt is tudjuk, hogy az igazi járkálók főhőseink.

Ami viszont biztos, hogy Rickék előtt most új lehetőség nyílt, egy új közösségben, ahová betették a lábacskáikat. A tovább mögött spoilerek is előfordulhatnak.

walking-dead-s05e12-03.jpg

Kicsit nehéz talán érdemi dolgot írni az 5. évad 12. része kapcsán. A legnagyobb változás talán Ricken játszódott le, megvált szakállától, ezzel egyszer és mindenkorra pontot pakolva annak a kérdésnek a végére, hogy vajon a The Walking Dead a távoli jövőben egybeforr-e a Star Warsszal, ahol a Grimes család wukivá válik.Egyelőre úgy tűnik nem.

Az új menedék talán tényleg egy menedék, pudinglakóival, akiket valahogy elkerültek az igazán nagy borzalmak és jó létben képesek élni. Ez igaz lehet? Miért ne? Én egyelőre elhiszem és egy újabb Woodbury kártya előhúzása amúgy is deja vu érzéseket keltene, amit kár kockáztatni.

walking-dead-s05e12-02.jpg

Carl most már akár videojátékokon is gyilkolhatja az ellent, bár a fiú inkább az igaziakat választja és apjával együtt szednek le pár agyhalottat, egy fasza kis jelenet keretein belül. Gondolom nem csak nekem jutott eszembe a Carl takaródjá' be a házba. A srác felnőtt és talán kevésbé irritáló, mondjuk az apja őt is befizethette volna a fodrászhoz, de talán erre sem kell sokat várni, hiszen mintha a szerelem is beköszöntene az életébe. Mondjuk ez a szál érdekel a legkevésbé.

Ha viszont szerelmi szál, akkor handsome Rick és a fodrász asszony, esetleg Michonne-vonal érdekesebb lehet.

Ricken kívül pedig talán Carol kapott még igazán teret, aki végig haknizta a részt és jóságos tyúkanyóként jellemezte magát, esetlenkedett a gépkarabéllyal és okosan hülyére vesz mindenkit.

Daryl meg pont az ellenkezője, ő mégis csak egy Dixon, a kilátástalan helyzetekben érzi elemében magát, Alexandria éppen ezért nem is tetszik neki.

walking-dead-s05e12-01.jpg

Ami újítás lehet az évadban az az, hogy ez alkalommal talán Rickék okozzák a konfliktust, hiszen egyelőre úgy tűnik,hogy a csapat egyik része szeretne beilleszkedni, van aki szeretne ugyan, de nem biztos, hogy tud és Daryl talán egyedül van, de lelépne a picsába.

Ez akár a családon belül is okozhat gondokat, de az is lehet, hogy hőseink annyi időt töltöttek kint, hogy maguk is rohadékokká váltak. Rick utolsó mondata, mintha erre engedne következtetni. 

Egy újabb fenemód lassú rész, ami rossz azért egyáltalán nem volt. Inkább a fentebb feszegetett kérdésre az a válasz, hogy más lett a széria 5. évadának második fele, ez a vonal pedig akár érdekes meglepetéseket is tartogathat. Nem is történhet ez másként, csak győzzük kivárni.

Jövőhéten újabb rész, addig pedig tudod. A hazai The Walking Dead Rajongói Facebook oldal.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr197236475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.04. 12:25:07

nem kevés kérdés merült fel.

1. ki vette el rick pisztolyát, és honnan tudta, hogy honnan kell elvenni?
2. miért nem vették el daryl íjpuskáját?
3. miért nem mondta a a fodrász, hogy férjnél van?
4. a kiscsaj miért ment ki?

Carol nagyon jó volt, ahogy adta a kis ártatlant. :D

Mikor darylt interjúvolták az oposszum farka egy esernyő volt, vagy mi?

diomama 2015.03.04. 18:16:23

Ez a rozsaszinu hazkompozicio egy kicsit az idegeimre ment,vartam mikor ebrednek fel.Nyalas volt az egesz resz (hol a csapda)atmentunk a szerelmes,edeskes,kislanyos filmbe ....nyujtsak mint a gumit, szar az egesz, 3:)

süti beállítások módosítása