Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

GirlHouse (2014)

2015.03.03. 17:49 Csabi87

girlhouse-1.pngModern kori, a Halloween-filmeket idéző slasher. Már dörzsölöd is a tenyered? Ne tedd, a GirlHouse marketingese csak jól hangzó szavakat pakolt egymás mellé, talán anélkül, hogy látta volna a végeredményt. A GirlHouse ugyanis kicsit olyan, mint amikor a palotapincsit házőrzőnek nevezi valaki. Kutya, az tény, vakkantani is tud, de a házat nem őrzi.

A GirlHouse slasher, tény, még talán jól sikerült mozzanatok is akadnak benne, sőt álarcos gyilkosnak sem vagyunk híján, de John Carpenter műve azért sokkal profibb.

A történet főhőse egyébként egy csinos lány, Kylie, aki úgy dönt, hogy az ösztöndíj és a szoctám mellé jó lenne egy kis plusz pénz, ezért vállalja, hogy beköltözik egy bekamerázott házba, ahol a lányok a képernyő előtt farkukat hegyező pasiknak táncolnak, meztelenkednek, esetleg szexelnek, ahogy azt a kedves néző igényli.

Kylie felbukkanása azonban nem várt lavinát indít el, ugyanis a jó képességű Loverboy nevű felhasználó, miután megalázzák, úgy dönt, hogy betör a szigorúan őrzött, high-tech házba és némán, álarcot húzva lemészárol mindenkit.

girlhouse-2.png

Ez akár még egy jó kis slasher is lehetne, sőt az előzetest látva nem is olyan régen talán még bizakodtam is. Kár volt. 

girlhouse-poszter.jpgA GirlHouse egyik legnagyobb hibája, hogy jó 50 percen keresztül csak a felvezetést kapjuk. Nyilván az összecsapott dolgok sem jók, de ez azért mégis túlzás. Pláne annak fényében, hogy ez idő alatt nem történik sok minden. Egy-két cicit ugyan látunk, bár itt tenném hozzá, hogy a főszereplő Ali Corbin nem igazán meztelenkedik, egy kis körítést is kapunk, de nem feltétlen erre vagyunk kíváncsiak.

Ezzel szemben a valamirevaló slasher részt pont sikerült összecsapni. A gyilkos szélvész gyorsan megjelenik és igazából egész gyorsan, módszeresen legyak mindenkit. Ezek között mondjuk akad egy-két ötletesebb rész és az effektesek, maszkmesterek sem végeztek szerencsére pocsék munkát, de valahogy mégis csak egy középszer, amit kapunk.

Ezt a szereplők sem teszik szebbé. Ali Corbin ugyan nagyon drága, de a többiek nem, a két fiatal srác pelyhedző heréjű idiótának tűnik,a gyilkost pedig Michael Myers-hez hasonlítani tévedés és nagyképűség volna, pedig a magát Slaine-nek nevező színészben akár még potenciál is lehetett volna.

A Halloween majmolás egyébként tényleg megy, a fazon álarca is valami hasonló, igaz női álarc akar lenni, abba sem vagyok biztos, hogy a Halloween franchise-ból ismerős jelenet nem köszön vissza a gyilkolgatások során és a faszi többnyire néma.

Ehelyett persze lehetett volna az eredetiségre törekedni vagy ha már majmolás akkor kicsit ügyesebben csinálni. 

Persze a GirlHouse nem egy nézhetetlen szar, de pont az a film, amit ha kihagysz nem vesztesz semmit.

5/10

Címkék: 2014 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr967221869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.03.03. 19:45:54

Tényleg gyűlölitek a "ha" szót?

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2015.03.04. 17:55:59

@Mityu "aljanép" MG: Igen, a 2015-ös évet a "ha" szó elleni harc évének hirdettük meg. Magunk közt a hajó, hal, haladás és hasonlóan kezdődő szavak elején se mondjuk ki.

AldoWinnfield 2015.08.23. 02:02:50

Pedig ez a film teljesen korrekt slasher, kibaszott szórakoztató, illetve marha jó az alapötlet, amit következetesen végig tudnak vinni, belecsempészve a modernitást egy alapvetően 80-as évek-beli műfajba.

süti beállítások módosítása