Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Grizzly (2014)

2015.02.27. 17:30 Csabi87

grizzly-1.jpgA horrorfilmes felhozatal újabban a zombik és a found footage filmek körül forog,igaz néhány éve a vámpírok voltak a legmenőbbek, no és ugye a démonos/szellemes produkciók sem hiányozhatnak. Ugyanakkor a különféle állatokat felvonultató darabok meglehetősen ritkaság számba mennek. Most nem is az Asylum-féle ördögi lényekre és a hasonló Zs-alkotásokra gondolok, hanem azokra amelyek mögött nevesebb producerek, stúdiók állnak és amelyek tényleg jól sikerültek.

Így hirtelen a Bait jut eszembe ausztrál honból, amelyben ugye cápák kapták a főszerepet, szőrmentén esetleg Godzillát is idesorolhatjuk, de azt hiszem több perces gondolkozás következne ezután, hogy folytatni tudjam a sort.

A Grizzly mondjuk a neves producerek és stúdió fronton talán nem izmozik és igazából 10 millió dollárból hozták tető alá, ami azért veszettül nagy összegnek sem nevezhető. Ennek ellenére viszont, az előzeteseket elnézve bizakodhatott az ember gyermeke, hogy ez akár még jó is lehet.

Érdekesség lehet az is, hogy a projekt kezdeti fázisában az is felmerült, hogy a főszereplő testvérpárt Adrien Brody és Gerard Butler alakítják, de végül ebből nem lett semmi. Sőt James Marsden szerepére Hayden Christensen és Paul Walker is jó eséllyel pályázott.

Ez nem így történt, viszont Thomas Jane és Billy Bob Thornton is vállaltak szerepet a filmben, ráadásul egy igazi medvét is sikerült leakasztani, de ne olyan hevesen. Nézzük gyors a történetet.

grizzly-2.jpeg

A legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában korántsem indulhatna a Grizzly, hiszen kicsit sablonos az egész. Két fiatal srác a méregzöld alaszkai vadonban túlél egy medvetámadást, igaz ezt leginkább abból tudjuk meg, hogy felnőnek. Az egyik srác rendőr lett, míg a másik múltja kicsit sötétebb, de egy alkalommal visszatér a szülőföldre, hogy egy barátján segítsen. A cimborát néhány orvvadász verte át mocskosul, majd egy torzonborz mackó is csatlakozik a buliba.

grizzly-poszter.jpgRém egyszerű a dolog, amit egy kis családi drámával, a két fiú közötti feszültséggel próbáltak izgalmasabbá tenni, meg néhány szerelmetesebb jelenettel, hogy a kötelező romantika sem maradjon ki két medvetámadás között.

Ezek miatt viszont kár csépelni a Grizzly-t, sejteni lehetett, hogy az Asylum állatos horrorjainál kicsit töményebbre veszik a sztorit, azt pedig klisékkel körbe tekerve a legkönnyebb megálmodni.

Karakterink ettől függetlenül nem olyan esetlenek, mondjuk igazán három D-snek sem nevezhetjük őket. Azt pedig továbbra sem értem, hogy a süket-néma csajt, hogy lehet egyedül beengedni a vadonba, főleg ha arra még medvék is lehetnek.

A medvetámadások egyébként egész ügyesen vannak megcsinálva, a fényképezés persze rángatózik és a vágások is gyorsak, de na, pont ezen ne kötözködjünk, hiszen a filmes medve, Bart „személyében” legalább egy húsvér állattal dolgoztak a készítők, legalábbis az esetek többségében. Ez pedig ugye ritka – jó mondjuk az Asylumnak nagyon nehéz dolga lett volna a kétfejű cápa esetében.

A rendező David Hackl korábban a Fűrész-filmeken dolgozott, az ötödik felvonást ráadásul le is vezényelhette és most sem volt ügyetlen. Igazából egy teljesen korrekt állatos horror ez, a maga kis sallangjaival és hibáival, még sincs szívem lepontozni,mert szórakoztatott.

7/10

Címkék: 2014 amerikai film 7/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr647221799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigTony 2015.03.02. 09:38:11

Na ez végre nem volt rossz. Bár ennél sokkal jobb állatos horrorfilmek vannak, de felüdülés volt. Pláne, mert eddig olyan béna medvés filmek voltak túlnyomórészben.

Syracuse 2015.03.18. 15:09:53

Az utóbbi idők legjobb állatos horrora horrorfilmje. :D

süti beállítások módosítása