Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 horrorajánlat a szerelmesek napja alkalmából

Valentin napkor is csak a horror? Segítünk!

2015.02.14. 12:14 Csabi87

Erősen gondolkoztunk azon, hogy ma rózsaszínbe borulunk, szívecskékkel turbózzuk fel az oldalt és romantikus lányregényekből idézünk. Ehelyett végül abba maradtunk, hogy inkább összegyűjtünk néhány az alkalomhoz illő horrort, hátha ez kevésbé életidegen tőlünk.

Nincs is jobb, mint egy romantikus, naná, hogy gyertyafényes vacsora után, a szerelmesek napi kamaty előtt egy kis filmmel ráhangolódni a mai napra. Tulajdonképpen három opció létezik. Adunk érzelmeknek, bekészítjük a 100-as csomag papírzsepit és valami síros, romantikus darabot választunk, esetleg alternatíva lehet valami viccesebb alkotás. 

valentin.jpg

Néhány háztartásban talán a pornó sem tabu, szigorúan közösen nem saját magunkat, hanem a mellettünk ülőt markolászva - itt a nemek aranyára azért figyeljünk.

Vagy egy kis átölelős borzongás, esetleg gyomorforgató horror is megoldás lehet, ha pedig most itt jársz és eddig eljutottál az olvasásban, akkor nincs mit csodálkozni, nem veted meg az ilyet. Ebben igyekszünk segíteni és összeszedtünk néhány lehetőséget.

My Bloody Valentine 3D vagy az eredeti

Kezdjük ezzel a kötelezően megemlítendő alkotással, a jó pofa csákányos gyilkossal, hiszen ő csakugyan feldobhatja a szerelmesek napját. Az ajánlat pedig akár kettő az egyben ötletnek is betudható, hiszen választási lehetőséget képez az 1981-es eredeti, George Mihalka rendezése, vagy a 2009-es újra. Utóbbiban a Supernaturalben Deant alakító Jensen Ackles kapta a főszerepet, talán hölgyek esetében ez is segít a választásban.

my-bloody-valentine-3.jpg

Véres Valentin

Essünk túl ezen is. Denise Richards bőven az a típus, akin van mit nézni, David Boreanaz pedig az Angelből lehet ismerős – meg azóta a Dr. Csontból is -, legalábbis annak idején a „kedvéért” próbálkoztam ezzel a filmmel. Sokat kár foglalkoznunk a Véres Valentinnel tematikáját tekintve abszolút illik a mai napba, ettől függetlenül viszont bőven tudsz ennél jobb filmet is választani estére. Kis túlzással és romcommal jobban jársz.

valentine.jpg

The Loved Ones

Akár a szalagavatós, báli kategóriában is jelölt lehetne az ausztrál The Loved Ones, viszont a romantikafaktor sem elhanyagolható a történetben. Egy igazán ütős, kicsit talán beteg alkotás, egy lányról, aki nagyon beleszeret egy fiúba, apu pedig segít beteljesíteni az álmait. Ha még nem láttad, erősen ajánlott.

the_loved_ones_header_span.jpg

Honeymoon

Az igazi szerelemtől csak egy köpés a házasság, onnét pedig a nászút. Ez ügyben a 2014-es Honeymoon is jó választás lehet. Egy szerelmespárt kapunk, akik egy az erdő ölelésében lévő házikóba utaznak nászútra, hogy ketten legyenek és dúljon a lámúr. Az nem dúl, más viszont igen.

honeymoon-movie.jpg

Rosemary gyermeke

Az előbbi vonalat követve egy jól sikerült nászút után akár még a babaprojekt is beindulhat, így pedig esetleg szőrmentén a Rosemary gyermeke is szóba jöhet. Végül is a szerelem beteljesülése talán a gyerkőc, akkor van szopás, ha az apa a Sátán. Roman Polanski klasszikusa, Ira Levin regénye alapján jó választás lehet. Sőt, akár a Zoe Saldana-féle 2014-es minisorozat is érhet egy próbát, ha az eredetit már unásig nézted. Azt mondjuk jeleznénk, hogy annyira nem lesz jó, mint Polanski műve.

rosemary.jpg

Gonosz halott 2

Gondolkoztam, hogy a Gonosz halott 2. része felfér-e a listára, aztán egy kis konzultáció után megkapta a maga kis helyét. Ash és szíve szerelme romantikázni utaznak egy erdei viskóba. A szerelemfaktort mondjuk ezzel ki is lőttük és egy oltári horror mókába csapunk át, de a Gonosz halott 2. része akár azért is jó alternatíva lehet, mert pár évente kötelező újból elővenni és miért ne Valentin napon történjen ez meg?

evildead22.jpg

Hívatlanok

Bryan Bertino 2008-as filmje szintén jó szolgálatot tehet. Egy bajba jutott szerelmes párral van dolgunk. A főszerepben Scott Speedman és az a Liv Tyler, aki szerencsére nem az apjára ütött, így még jól is néz ki. Azt is megkockáztatom, hogy ha már régebben láttad a Hívatlanokat, talán érdemes lehet feleleveníteni, nem volt ez olyan rossz.

strangers.jpg

Eleven testek

Nem mondom, hogy jó szívvel, de a mihez tartás véget talán ennek a filmnek is itt a helye. A zombi zsánert megcsúfoló és végeredményében sem parádézó Eleven testekben egy szerelmes zombi életébe nyerhetünk betekintést. Maga az ötlet egyébként még működhetett is volna, aztán valahogy mégsem. Viszont ha életed kis párja nem egy horrorbuzi, de szeretnéd elindítani az úton, akkor majd kibírod valahogy.

warm_bodies.jpg

Szarvak

Alexandre Aja szívszorító szerelmes története. Ja nem, azért túlzásokba ne essünk, de a Daniel Radcliffe főszereplésével készült King-fia, Joe Hill regény adaptáció, kicsit romantikus. Kicsit fekete is és talán pont így alkot szerethető egyveleget. Megéri a majd két órát.

horns-kep.jpg

Carrie

Disznóvérből öntött szerelem. Olyan is van. Nem túl gyakori, de Stephen King fantáziájából elő tud törni az ilyesmi. A Carrie-ben mondjuk beteljesült szerelem nem is feltétlen akad, de egy kis románc azért meghúzódik a tárgyak mozgatása mögött. Ráadásul a helyzet itt is olyan, hogy dönthetünk az eredeti film mellett, hogy visszarepüljünk 1976-ba, vagy a kicsit talán gyengébben sikerült, de még mindig vállalható 2013-as remake mellett is dönthetünk. Vagy ott a hangoskönyv, csak az kicsit hosszú lesz.

carrie-1976.jpg

Bízom benne, hogy sikerült ötletet adni a nagy ünnepi filmnézéshez, viszont ha tudsz jobbat, valami lemaradt a listáról, pedig úgy lüktet a horrorisztikus romantikától, hogy a fal adja a a másikat, akkor nyugodtan írd meg. 

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr527174107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benedith 2015.02.15. 10:06:39

Uhhh, a Hívatlanok egy rém unalmas film, én nem ajánlom senkinek. A Honeymoon viszont egész jó volt szerintem. Bár a vége lehetett volna ütősebb is. A többit még nem láttam.

süti beállítások módosítása