Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zombie Killers: Elephant's Graveyard (2015)

2015.02.12. 17:59 Csabi87

zombie-killers.jpgBilly Zane, Dee Wallace és Mischa Barton nevével kecsegtet a Zombie Killers című film, amely ráadásául már címében sem árul zsákbamacskát és vígan vállalja, hogy itt bizony zombikra kell számítanunk.

Abban persze nem vagyok biztos, hogy mindenkinek felcsillan a szeme a zombik kapcsán, hiszen a zsánert, mint rádiós slágert kezdik szarrá játszani, az igazán újszerű vagy csak ne adj isten szórakoztató zombihorrorok sorában viszont még sincs nagy tolongás.

Ahogy a film, úgy én sem szeretnék zsákbamacskát árulni, ugyanis az Elephant's Graveyard messze a várakozások alatt teljesít, a három említett színész pedig inkább csak dísznek van itt.

A történet egyébként egy kisebb közösségről szól, akik kerítéssel vették körbe magukat és próbálnak túlélni a zombik között, a saját kis hitvallásukat szem előtt tartva. A csapat életében tehát igen fontos szerepet kap a vallás, illetve amolyan kis milíciaként is funkcionálnak. Talán történetváznak ennyi elég is.

zombie-killers-poszter.jpgHarrison Smith rendező és forgatókönyvíró úgy tűnik megpróbált egy kicsivel többet adni, mint rothadó testtel lődörgő, véres pofájú zombikat felvonultató maszlag. Próbált egy kis drámát csempészni a sorok közé, sőt odáig megyek, hogy esetleg George A. Romero-féle, annál talán óvatosabb társadalomkritikát is bele akart csempészni filmjébe. Ha ez is volt a célja, kudarcot vallott.

Az a legnagyobb baj, hogy a Zombie Killers. Elephant's Graveyard megpróbálja saját magát komolynak, drámainak beállítani, majd a következő jelenetben CGI-vel kreált zombiszarvasok támadnak hőseinkre, később pedig a zombipisztrángok ugrándoznak felfelé a folyón, hogy a Zrínyi Miklós történetét idéző vadkanról ne is beszéljünk - ugye mondanom sem kell, hogy az is zombi.

Emellett a színészi játék sem igazán ütős. Dee Wallace jó formán egy ágyban fekszik, bőven felejthető is. Mischa Barton szintén nem tesz sokat a végeredményhez, míg Billy Zane játéka tűrhető és talán tényleg feldobja a filmet, de ettől még a végeredmény nem lesz jó.

Ráadásul a főhősünket alakító Michael Kean egy igazi ripacs.Gondolom nem meglepő, hogy ez élete első komolyabb filmes próbálkozása, ez pedig érezhető, szörnyű, amit csinál. Ilyen színésszel csak még működésképtelen a bevezetni kívánt dráma.

Zombi gyilkolászás egyébként meglehetősen kevés akad, az élőholtak sminkje pedig inkább közepes, mint sem jó, pláne hogy a háttérben akadnak statiszták, akik smink nélkül bohóckodnak. 

Az előzetes alapján és Billy Zane miatt valami jó kis filmre számítottam, talán többet ért volna, ha a humorra helyeznek nagyobb hangsúlyt és olyan oldalról közelítik meg a zsánert, az sem kevésbé elcsépelt, mint a drámai vonulat. 

3/10

Címkék: amerikai film 3/10 2015 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr817140581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása