Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pihenő a pokolban (2006) - Rest Stop

Rémálom a mosdóban

2015.02.06. 17:34 SZANDRA

piheno_a_pokolban_03.jpgTörténetünk főhőse Nicole és párja, Jessie. A lány úgy gondolja, ideje nekiindulni megváltani a világot, pontosabban csak Hollywoodot, mert ő egy „fantasztikus” színésznő, és ezt a tehetségét mindenféleképpen megosztaná a nagyérdeművel. Autóval indulnak útnak, itt-ott meg is állnak, meg is mutatnak egy s mást a nagyvilágnak menet közben egészen addig, míg a lány már nem bírja tovább és hívja a természet.

Mivel az úrihölgy nem hajlandó távol az úttól odébb menni dolgát végezni, így megállnak az autóval egy elhagyatott, igen csak undorító pihenőhelyen, ahol ott van a nyilvános mosdó. A lány bemegy, és mire ki jön, minden megváltozik.

Jess eltűnik, Nicole bepánikol, de segítség sehonnan se jön. Kutakodik, bevetődik pár régi helyre, de mégis csak a mosdó az, ahol egy ideig biztonságban érezheti magát. Egy ideig... Egy sárga autós sofőr terrorizálja a lányt minden elképzelhető kegyetlen módszerrel. Ilyen a legdurvább macska-egér játszma is, amit élvezettel űz a férfi.

reststop.jpgMivel horrorról beszélünk, nem mondhatnám, hogy a jellemrajzok kidolgozásában jeleskedne ez a film. Bevallom őszintén kissé idegesítő volt a főszereplő csaj, ahogyan a srác is. Számomra a legkellemesebb meglepetés a rendőr karaktere volt a. Igazi erős karakter, hihető háttérrel, bár kissé túljátszva, de szimpatikus képet alakítottak ki hozzá. Kevésbé sikerült Nicole esetében sajnos, elég kár, mert a főszereplő akkor igazán eltalált jellem, ha képes akkora empátiát kelteni, hogy ne a gyilkosnak szurkoljunk, hanem annak hogy lehetőleg élje túl. Bár egyáltalán nem volt annyira buta a szerep, de a sok "horrorfilmben szereplő, színészi karrier után ácsingózó csaj" klisé miatt a jelleme is ezt tükrözte, ami nem mindig kelt abszolút rokonszenvet.

reststop2.jpg

A film forgatókönyve viszont egészen jól sikerült, szövevényes szálakon megy végig a cselekmény, egyik izgalmas jelent követi a másikat, a terror uralja végig a filmet, amit a sárga autó és vezetője hoz létre. Már önmagában az autó, ahogy megjelenik, elég félelmet képes kelteni, nem beszélve arról, amikor be is indítják. Van a filmben egy család, akiknek szintén van egy másfajta kocsijuk, ők külön kivesézést érdemelnek. Annyira nyomasztó jelenetek vannak benne, olyan figurákkal, hogy az már jóval morbidabb lassan, mint jó pár kínzásos képsor a filmből. A szerepük is nagyrészt ennyi, borzongást és undort kelteni, nem csak véres hentelésekkel lehet, hanem abszurd és beteg megnyilvánulásokkal is.

Ez a film jellegzetes horrorelemekkel bír, egyaránt véres és gusztustalan trash film, miközben az érthetetlen cselekményszálak kuszálásával bonyolítja a megértést. Ugyanis ennek a filmnek bár van egy befejezése, nagyon nehéz megfejteni a miérteket. Miért műveli ezt a férfi? Ez csak egy példa, aki megnézi a filmet, sokkal több kérdést is fel tud majd tenni, válaszokat azonban nem mindenre kap. Legalábbis amíg meg nem nézi a második részt. Emellett pedig felhívnám a figyelmet a stáblistára is, ez is egy olyan film, amit nem lehet lekapcsolni amint feltűnik a leírás, ugyanis megjelenik benne egy néhány másodperces kis kamerafelvétel, ami ha eddig azt hittük, hogy értjük hogy mi történik igazán, na akkor ez csavar az egészen egyet, és azon kapjuk magunkat, hogy azon agyalunk: Ez most hogy jött ide? Miben kapcsolódik pontosan az eddigiekhez? Mert hogy nagyon is hozzátartozik a látottakhoz, a második rész pedig igyekszik jobban ezeket az összefüggéseket elmagyarázni, még ha nem is teljes mértékben.

A Pihenő a pokolban 6 pontot érdemel.

Címkék: 2006 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr107142821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása