Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A földi pokol (2014) - The Remaining

A keresztény propaganda horror

2015.01.30. 18:00 Csabi87

remaining-1.jpgVegyesek az érzéseim a The Remaining című horrorral kapcsolatban. Egyrészt egy viszonylag korrekt és jól sikerült filmélmény, ami a legvégére átcsap egy szeresd Istent, válaszd Isten szintű keresztény propaganda filmbe, ami baromi ellenszenvesen hat.

A történet szerint Dan és Skylar életük nagy napjához érkeztek. Összekötik az életüket, hatalmas násznéppel, családdal és természetesen a jó barátokkal karöltve. A lagzi azonban nem várt fordulatot vesz, amikor a vendégek java része holtan össze esik, majd szó nélkül újabb csapások következnek és voltaképpen beköszönt a végítélet, az a Bibliából ismert fajta.

A néhány életbe maradt főhős vergődését követhetjük hát nyomon, egészen jó, frissen sült világvége hangulattal.

remaining-2.jpg

Casey La Scala filmje tényleg nem rossz. Sőt az elején kifejezetten szerethetőnek tűnik. Igaz az első percekben próbálnak ránk ijeszteni, hogy egy újabb kézi kamerás filmmel van dolgunk, de szerencsére többségében a hagyományos, jól bevált módszerrel zajlott a fényképezés. Olykor persze átcsapunk kézi kamerába, de ezek a részek talán még jól is vannak beágyazva és sikerült megtalálni a nem zavaró egyensúlyt.

remaining-poster.jpgA történet eleinte egész egyszerűnek tűnik. Jön a világvége és néhányan próbálnak túlélni. Ehhez egyébként egészen jó effektek is társulnak, na persze nem nagy hálivúdi filmeket kenterbeverő dologra kell gondolni, de egy kisebb költségvetésű filmről beszélünk, ami jól sáfárkodott az anyagi lehetőségekkel. Szerintem a végítélet hangulat egész jól megvan, lezuhant repülőkkel, meteorit esővel és hasonlókkal. Külön dicséret illetheti a stábot amiatt, hogy nem próbálták libatömésre emlékeztető módon halmozni a CGI-t, így ilyen téren megmaradtak igényesnek.

A szereplőkre rátérve már kicsit borúsabb a helyzet. Nagy baj nincs a színészekkel, inkább a figurák kicsit két dimenziósak, nagyon senkiért nem kell szorítani. Azért pedig külön fekete pont jár, hogy az egyik srácról kiderül, hogy a haverja barátnőjébe szerelmes és ezt pont az apokalipszis közepén vallja be. Felesleges giccs az egész.

SPOILER

Mint ahogy rossz szájízzel keltem fel a fotelből amiatt is, hogy a legvégén a karakterek abban látják a menekülést, ha befogadják Istent, aminek hatására kvázi meghalnak és a mennybe kerülnek, gondolom, mert hogy utóbbi nem láttuk. Ez pedig egy számomra ellenszenves felhangot kölcsönöz az egész produkciónak, annak ellenére, hogy semmi bajom azokkal, akik a vallást gyakorolják, csak egyszerűen ne próbálják meg lenyomni ezt a másik torkán. A The Remaining úgy érzem, hogy ha nagyon finoman is, de ezt teszi.

SPOILER VÉGE

5/10

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr127119871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yetti 2015.01.31. 21:42:48

Persze, ha a leszarnák mi történik körülöttük, még egyszer jól berugnának és meghalnának, akkor semmi bajod nem lenne, hogy kőkemény ateizmust tolnak le a torkodon.
Igazából még meg is érteném a véleményedet, ha utána mutatnák, hogy valóban happy end van és felhők felett levő pálmafák között kifeszített napágyakon koktélokat 'kizárólag alkoholmenteset' szürcsölgetve zárulna a film.
De ha már a bibliai végítélet következik be, erre ők rájönnek és az egész film arról szól hogyan akarják ezt túlélni, akkor nem értem miért olyan nagy probléma, ha a bibliában leírt módot választják a lehetséges megmenekülésnek.
ez olyan mintha felháborodnál azon, hogy a Passióban azt akarják belédsulykolni, hogy Jézus valóban létezett és meghalt az emberekért. De akár azt a kérdést is feltehetném, hogy Az őslakóban lévő ateizmusnak a néző arcába tömése mennyire zavart? Már ha láttad a filmet, elég jó alapötlete van, de a megvalósítása számomra kissé gyenge és unalmas volt.

$pi$ 2015.02.01. 11:22:24

@Yetti: "ha a leszarnák mi történik körülöttük, még egyszer jól berugnának"

Az ateizmusnak mióta része az, hogy "leszard" mi történik körülötted és mióta része az alkoholizmus?

kalandozomagyar 2015.02.01. 11:47:36

Valóban 8 éves kor felett nem kellene meglepődni azon, hogy egy bibliai témájú filmben megjelenik a hit... Konkrétan mi másra is számíthatnánk? Persze van akinek ez új. :)

@Yetti:+1

Szexi Halálcsillag (törölt) 2015.02.01. 13:45:38

"...semmi bajom azokkal, akik a vallást gyakorolják, csak egyszerűen ne próbálják meg lenyomni ezt a másik torkán."

Biztos nagy kő esett le a "vallásgyakorlók" szívéről, hogy semmi bajod velük.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2015.02.02. 11:09:45

@Yetti: Szerintem nem erre céloztam, mindösszesen a leírt dolog volt a benyomásom.

@Szexi Halálcsillag: remélem, az volt a célom....

süti beállítások módosítása