Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gutterballs (2008)

Szenvedés a bowling pályán... és a képernyő előtt

2015.01.17. 17:35 Csabi87

gutterballs-1.pngRyan Nicholson neve nem cseng olyan rosszul a filmes szakmában, ugyanis az úriember jó néhány film munkálataiban vett már részt sminkmesterként. Ezek között akad horror és dráma, jól sikerült darab és filléres szar is, de összességében azt elmondhatjuk, hogy Nicholson érti a szakmát.

Ennek ellenére valamiért néha mégis belső késztetést érez arra, hogy írjon és rendezzen és ilyen téren is megmutassa tudását. Igazából a Gutterballson kívül még nem volt szerencsém a mindenes bácsi filmjéhez, de ez alapján gyorsan rávághatom, hogy a cipész maradjon a kaptafánál. A Gutterballs ugyanis elég gyenge alkotás, amitől pedig jó lesz az mondjuk pont Nicholson szakterülete a maszkmesteri munka.

A történetünk egy bowling pályán játszódik, ahol két fiatalokból álló csoport elég keményen összeszólalkozik - igazából nehéz megmondani miért, talán mert paraszt az összes. A keménykedésből komoly verekedés kerekedik ki, aminek az egyik irtó rövid miniszoknyában flangáló lány vett véget egy bowling golyóval, amit az egyik szájhős lábára dob. Ekkor már - marhára megkésve - megérkezik a hely gondnoka/tulaja, aki kiparancsolja az épületből a fiatalokat, akik úgy tűnik el is mennek, azonban ez csak a látszat.

Néhányan ugyanis bent maradnak az emeleten, majd amikor a miniszoknyás lány visszamegy a bent felejtett táskájáért, akkor jól megerőszakolják és helyben hagyják szegényt.

Másnap pedig mindnyájan visszatérnek, mintha mi sem történt volna, azonban úgy néz ki valaki tudomást szerzett a szemétkedésről, mert hőseink sorban kezdenek el hullani.


gutterballs-poszter.jpgA Gutterballs szinte tipikusan az a film, ami miatt a néző szégyelli magát, hogy ilyet néz. Kezdjük ott, hogy karaktereink tényleg csak azért vannak, hogy meghaljanak, egy síkúak, idegesítőek, az őket alakító színészekbe pedig minden szorult csak tehetség nem, amivel a legnagyobb baj az, hogy még egy ilyen szintű filmben is kínos a szerepeltetésük.

Az erőszakolós jelenetben mondjuk igyekeztek durvák lenni, van meztelenség és erőszak, sőt kikandikáló férfi nemi szervek is. De az a helyzet, hogy a véres jelenetekkel amúgy sincs baj. Más kérdés, hogy a pöcs kettévágás mennyire illik bármibe is vagy mennyire arról szól, hogy a rendező tabukat akar feszegetni. Nem tudom, mindenesetre a vérre és annak hiányára nem lehet panaszunk, ezek egész jók, igazi kis goret kapunk. Viszont ennyi az annyi.

A karaktereket említettem, de a sztori és az, ahová eljutunk pont annyira buta, mint ők. Nyilván egy horrorfilm esetében nem kell egy utánozhatatlan és mélyre ható forgatókönyv tele zseniális csavarokkal, de azért egy szintet tartani kellene.

A káromkodással és ennek filmbeli megjelenésével nincs bajom, sőt szerintem az ilyentől csak hitelesebb lesz egy produkció - meg igazából még nevetni is lehet azon, amikor valaki káromkodik - itt azonban néhány karakter másodpercenkénti gyakorisággal használja a fuck szót, amitől trágár, mocskos és igénytelen lesz a film. Lehet ezt humornak szánták, de nem nevetettem, pedig esküszöm, hogy élem az ilyen poénokat is, itt viszont a mókának nyoma sincs.

Kár is ezt ragozni tovább. 3 pontot megérdemel a Gutterballs az említett vérengzések miatt, de ettől függetlenül nem igazán tudom ajánlani, mert amellett, hogy a történet szar még hosszú is, vérrel és belezéssel pedig nem lehet az időt előre röppenteni. Nicholson pedig talán jobban teszi, ha a rendezés helyett inkább a maszkmesteri munkával foglalkozik, abban egész ügyes.

Címkék: 2008 3/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr495631419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása