Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mesék a kriptából - Testre szabott büntetés

2. évad 12. rész

2015.01.11. 10:53 Csabi87

tales-2-12-1.jpgFelkészültél egy újabb rémes és véres történetre, ami a kriptaőrtől megszokott módon gyomorforgató? Ez alkalommal a Testre szabott büntetés című epizód következik, amelyben egy mogorva és zsugori temetkezési vállalkozót ismerhetünk meg. 

Ezra Thornberry egy igazi gazember, persze a csendesebb fajtából. Temetkezési vállalkozóként persze a közvetlen ügyfeleivel nem is kell jó pofának lennie, elég, ha az elhunyt hozzátartozóival nyájas, azt is rühelli, de valahogy pénzhez kell jutni. Mr. Thornberry pedig szereti a garast a fogához verni.

Ezért is éri ökölcsapásként, amikor felbukkan a színen Bobby, az unokaöcs, aki a szülei halála után Ezra bácsinál keres menedéket. Az öreg nem örül a jövevénynek, de megpróbálja őt is kihasználni és agyon dolgoztatni. Bobby azonban elcseszik egy koporsó rendelést, amivel pár dollárral megrövidíti a "kedves" nagybácsit, aki büntetésből egy feszítő vassal látja el a srác baját, majd a dolgok még jobban eldurvulnak.

No persze ez sem volna kriptamese, ha a végén a jó öreg Ezra bácsi nem járna pórul.

tales-2-12-2.jpg

A holtából visszatérő karakterek tulajdonképpen visszatérő figurák a sorozatban, hiszen kísértet vagy zombi formájában már jó néhány részben újra színre léptek az elhalálozott hőseink, a helyzet pedig az, hogy most is hasonló szituációval van dolgunk. 

Hangulatos rész ez, ami a temetkezési vállalkozás miatt talán kicsit gyomorforgató is. Igaz sok mindent nem mutatnak, "csak" a delikvensek lecsapolását, de talán ez éppen elég. Néhány apróbb trükkel pedig a végén próbálnak kárpótolni a szolidabb epizódért. 

A vérengzést tehát nem viszik túlzásba, ugyanakkor helyette kapunk egy kis fekete humort és jó pofa morgást az Ezrát alakító Moses Gunntól.

tales-2-12-3.jpg

A forgatókönyvet Jonathan David Kahn és Michael Alan Kahn írták, ami viszont az érdekesség lehet, hogy Don Mancini is a segítségükre volt, aki nem sokkal korábban a Gyerekjáték első részét készítette el, aminek aztán pont 1990-ben jött a második része.

A rendezői feladatokat pedig Jack Sholder látta el, akinek a Rémálom az Elm utcában: Freddy visszavág című részét köszönhetjük, de az övé az Alone in the Dark 1982-ből és a Halálosztó 2. része is. Legutóbb 2005-ben A rettegés 12 napja című tévéfilmmel jelentkezett.

Címkék: sorozat mesék a kriptából tales from the crypt

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr647049753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása