Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Freakdog aka. Red Mist (2008)

Kórházas horror az angoloktól

2014.12.29. 17:31 Csabi87

freakdog-1.jpgAzt hiszem túl sok kórházban játszódós horror nincs, pláne olyan, ami mondjuk még viszonylag jó is. Mondjuk a szintén 2008-as, de finn Odalenn, azért bőven kivétel, de ezentúl menően én nem igen láttam olyan igazán jót.

Sajnos ebbe a picit szomorú sorba a Freakdog is beáll, viszont túl sok szégyenkezni valója azért nincs ennek az angol alkotásnak, hiszen lehet szeretni, mindannak ellenére is, hogy picit nyúl innen-onnan és nem nevezhető feltétlenül eredetinek.

Történetünk főhőse egy csapatnyi orvostanhallgató, akik mondjuk már erősen bedolgoznak a kórházba. A fiatalságukkal pedig a szeleburdiságuk is együtt jár: szeretnek bulizni, udvarolni egymásnak, sőt mi több drogokat sem vetik meg, már csak azért sem, mert a kórházi gyógyszertárban sok mindenhez hozzáférhetnek. A fiatalsággal és az energikussággal együtt a gőg is meg van mindannyiukban, ezért a kórházban dolgozó, Kenneth nevű zaklatott előéletű srácot többnyire zrikálják - Kenneth anyukája kurva volt és egy kuncsaftja ölte meg a gyerek szeme láttára, szóval nem hibáztathatjuk azért, hogy ketyós lett és szereti vagdosni magát.

Egy buli alkalmával aztán Kenneth is a kis gőgős csapathoz csapódik, persze nem véletlen, hiszen az egyik leány meglehetősen bejön neki és szeretné randira hívni. Persze a dolog csúful sül el, kifigurázzák szegény hülyét, az meg elárulja, hogy bizonyítéka van arra, hogy hőseink bizony lopják a gyógyszereket.

Micsoda fordulat és így gondolják ezt a fiatal nebulók is, gyorsan meg is próbálják kibékíteni a srácot, ami olyan jól sikerül, hogy kómába ejtik őt, még hozzá abba a fasza sose-ébredsz-belőle-fel fajtába. Az ügyet persze megpróbálják titokban tartani, viszont a szerelemre kiszemelt leányzót nem hagyja nyugodni a lelkiismerete és igyekszik segíteni a srácon, visszahozni őt az életbe egy új teszt gyógyszer segítségével. Csak hogy a dolog még durvábban alakul, mint azt gondolták, mivel a srác elméje könyörtelen bosszúhadjáratba kezd.

 

freakdog-2.jpg

Picit olyan Tudom, mit tettél tavaly nyáron érzésem volt, eleinte azt hittem, hogy majd az is sül ki a dologból, de ezzel a kómába esett, de mindenkit megszállós csavarral azért vittek egy kis színt a dologba. Az egyetlen bökkenő az, hogy ennek ellenére még sem túl jó ez a film.

freakdog-poszter.jpgNyilván egy fajta slasherhez lenne szerencsénk, amiben a durva gyilkolásokat lehet a legjobban szeretni, nos ezeket többé kevésbé megkapjuk - túl eredetinek egyiket se nevezném, de azért akadnak jó pillanatok, ami viszont baj, hogy elég csínján bánnak a látvánnyal és sok mindent nem is mutatnak nekünk ezekből. Kicsit vérszegénynek éreztem a dolgot.

Ezzel együtt a kiszámíthatóság és a picit lassú menet is a produkció rovására írható, pedig esküszöm nagyon próbáltam megszeretni és élvezni a dolgot, nem sikerült teljesen, egy tipikus közepes alkotásról van szó, ami talán egy kicsit több pénzből jobb is lehetett volna - én legalábbis ennek hiányára fogom azt, hogy a gyilkolásokat olyan elnagyolva kapjuk.

Szereplőinkkel egyébként túl sok bajunk nem lehet, az ilyen jellegű filmekben megszokott dolgokat simán hozzák és nem is annyira idegesítőek, sőt a főszereplő Arielle Kebbel kifejezetten cuki, sőt MyAnna Buring is feltűnik egy kicsit, a svéd születésű leányzót én különösen bírom, bár picit megbocsáthatatlannak tartom, hogy az Alkonyathoz is az arcát adta, de hát sebaj, akad jó néhány jó horror is a repertoárjában.

A rendezést egyébként Paddy Breathnach, ír szakember vezényelte, akinek a Varázsgombás horrort is köszönhetjük, míg a forgatókönyvet Spence Wright jegyzi, akinek ez volt az első szkriptje, de a közeljövőben majd jelentkezik két újabb horrorral.

Túlságosan nem húznám le a Freakdogot, mint valahol korábban említettem ez egy közepes alkotás, egynek jó, de túl sokat nem kell, hogy várjunk tőle. Mindezek fényében meg is kapja a maga kis 5 pontját és kész.

Címkék: 2008 5/10 ajánlók angolai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr404926697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása