Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az elhagyott bolygó 2. (2009) - Screamers: The Hunting

2014.12.27. 17:43 Csabi87

screamers-2-1.png14 évet kellett várni arra, hogy Az elhagyott bolygó megkapja a folytatást, az hogy ez jó vagy rossz ötlet volt-e talán nem egyszerű eldönteni, hiszen az első rész egész kerek volt, kellően sejtelmes befejezéssel, de az is tény, hogy az alapsztori legalább egy vékony rókabőrt magán viselt, az ilyet pedig le kell húzni, a ziccert ki kell használni. A B és ZS horrorokra specializálódott Sheldon Wilson pedig megpróbált élni a lehetőséggel és ugyan Dan O'Bannont sajnos már nem volt lehetősége felkérni egy folytatásra, azért a társíróként közreműködő Miguel Tejada-Flores kapható volt rá.

Az eredmény nem lett kimagasló, de korrekt munka és picit horrorosabb, mint az első változat, de mivel a házat sem a tetőnél kezdjük nézzünk rá a történetre.

A Sirius 6-B bolygóról vészjelzés érkezik a Földre, ami azt jelenti, hogy - habár hosszú évek teltek el azóta, amióta Joe Hendricksson az anyabolygóra való visszatérés közben felrobbantotta magát és az űrhajóját - vélhetően mégis csak akadnak még túlélők. Ennek örömére meg is indul a mentőcsapat, hogy megmentsék a bajba jutottakat és elsőre úgy tűnik a küldetés különösebb zökkenők nélkül kivitelezhető, hiszen a sikoltók már nem üzemelnek, azonban hőseinknek sietniük kell, mivel néhány nap múlva egy meteor elpusztítja az egész bolygót.

Persze a feladat csak első ránézésre tűnik gyaloggaloppnak, ugyanis a sikoltók csak beindulnak és folytatják azt, amit 14 évvel korábban is megkezdtek: rátámadnak mindenre, ami él és mozog.

screamers-2-2.jpg

Az igazság az, hogy a kicsit véresebb csomagolás jól áll Az elhagyott bolygó folytatásának, de pozitívumként ennél többet nem igazán lehet felsorolni.

screamers-2-poszter.jpgSzereplők terén jóval gyérebb a felhozatal Greg Bryk karaktere lapos, a színész meg nem túl ügyes, főhősnőnk Gina Holden pedig szép és neki próbáltak egy kis mélységet adni, illetve ő a kapcsolat a korábbi felvonással, ellenben mégsem nyújt nagy alakítást. Lance Henriksen feltűnése pedig üde színfolt, de hátast nem fogunk tőle dobni, maximum csak örülünk annak, hogy látjuk.

A történet amúgy is meglehetősen sablonos és ez lehet a korábbi rész esetében is igaz volt, az ottani magával ragadó hangulatot azonban nem sikerült átmenteni, így pedig rögtön szemet szúr a sablonosság.

Ettől függetlenül azért még így is a jobb folytatások közé sorolhatjuk Az elhagyott bolygó 2.-t, mert a horror részek tényleg egészen igényesek, a robbantások között talán igaziakat is láthatunk - vagy ügyes a CGI és ettől azért a szódával elmegy kategóriába esik a produkció.

5 pontot lehet rá adni, illetve ha láttad az előzményt akkor érdemes megnézni, de ne várj tőle túl sokat, mert akkor csalódás lehet a vége.

Címkék: 2009 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr435668023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása