Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Viasztestek (2005) – House of Wax

A viaszból készült rémálom

2014.12.12. 17:36 SZANDRA

house-of-wax2.jpgCarly, Nick, Wade, Paige, Blake és Dalton úton vannak egy focimeccsre, éjjelre azonban letáboroznak, a gond viszont az, hogy a kocsit valaki az éj leple alatt megrongálta. Így ketten közülük a közeli településre Ambrose-ba látogatnak, hogy helyre pofoztassák a járművet.

Mivel várni kell a kocsihoz szükséges ékszíjra, ezért a párocska ellátogat a város nevezetességébe, a panoptikumba, ahol élethűbbnél élethűbb viaszfigurákat csodálnak meg. Viszont miután jobban körülnéznek a városban, észreveszik, hogy van egy autó, aminek betörték a lámpáját, pont úgy, mint az övékét.

A párocskának menekülnie kell, miközben rádöbbennek a szörnyű igazságra, itt szinte mindenki viaszból van. A többiek úgy döntenek, hogy megkeresik eltűnt társaikat, miközben rájuk is ugyanilyen veszélyek leselkednek. A kis csapatnak közös erővel az a feladata, hogy nehogy ők is viaszbábuként végezzék.

Ennek a filmnek két tábora van: akik nagyon szeretik és akik inkább jóval negatívabb kritikával illetik ezt a művet. Nos, én az utóbbi csoportba tartozom. Eleve az, hogy egy tipikus tini csapat a főszereplő, már egy igazi klisé, és ritkán születnek ilyen szereplőgárdával fantasztikus alkotások.

house-of-wax4.jpg

Maga a film középpontja, a viaszmúzeum és a fétis, hogy minden csupa viasz legyen, valóban ötletes. Igaz, hogy ez egy remake, maga az ötlet a mai napig nagyon eredeti. Csak a körítés nem a legjobb, pedig ez meghatározza a filmhez való hozzáállásunkat is. Az alapgondolat miatt jár a dicséret, de lényegében szinte csak emiatt. Jellemfejlődés semmi, a túlélési ösztön és szeretet pipa, a családi dráma pipa, a végén a csavar pipa. Bár nem kiszámítható, nekem az alaposabb karakterjellemzés hiányzott.

houseofwax.jpgPörögnek az események, de valahogy nem alakul ki a karakterekkel szemben akkora szimpátia, hogy érdekeljen, mi is történik velük. Bár tele van klisékkel, akkor is érdemes megnézni, még ha nem is tartom jó produkciónak, szerintem igenis egyszer (ami bőven elég) illene megnézni minden horror rajongónak. Egy brutálisabb megnyilvánulása a horrornak, persze néhány jumpscare jelenettel, de többségében folyik a vér és a viasz.

A Supernatural rajongók valószínűleg Jared Padalecki miatt biztos megnézik egyszer, a 24 rajongóknak esetleg Elisha Cuthbert miatt érdekes, Chad Michael Murray-t is meg kell említeni, főleg női szempontból. A jó forgatókönyv és sztori persze az író reszortja, őt dicséret is illeti, ahogy az operatőri munkát és rendezést is. A filmnek Jaume Collet-Serra volt a direktora, csak úgy, mint Az árva esetében.

Valószínű nem mindenki fog velem most egyetérteni e film kapcsán, és teljesen meg is értem. Ízlés kérdése, de nálam 5 pontot ér, ami éppen hogy egy közepes értéknek felel meg. Annak ellenére, hogy elismerem a történetvezetést és a végén lévő csavart is.

Címkék: 2005 amerikai film 5/10 ausztrál film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr606892083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edwest 2014.12.16. 08:11:17

Én inkább 6 vagy 7 pontot adnék rá. Meg nem váltja a világot, de ahogy te is írtad, különösebb probléma nincs vele. Soha nem volt, nem is lesz a kedvencem, mert kellene bele valami eredeti, vagy a kliséket ennél élvezetesebben kéne felhasználnia, de én akár többször is meg tudom nézni. Bevallom, nem tudom biztosan, hogy túl vagyok-e a második nézésen. :)

shred 2015.06.11. 17:35:55

Egynek jó volt, és a viaszeffektek igazán szépen sikerültek.

süti beállítások módosítása