Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Open Windows (2014)

High-tech thriller Elijah Wooddal

2014.12.07. 17:42 Csabi87

open-windows-2.jpgNacho Vigalondo egy igazán ügyes spanyol direktor, aki néhányszor már alkotott maradandó élményt okozó produkciót. Elég csak az Időbűnökre gondolni vagy A földönkívülire, de a V/H/S legutóbbi részéből is kivette a részét.

Valamint tető alá hozta az Elijah Wood és az ex-pornós Sasha Grey főszereplésével készült Open Windows, amely ismételten egy egészen újító film próbál lenni.

A történet főhőse Nick Chambers, egy fiatal srác, aki rajong Jill Goddard színésznőért, sőt úgy tűnik egy régi vágya teljesülhet, hiszen megnyert egy versenyt, melynek köszönhetően együtt vacsorázhat a nővel. Azonban nem sokkal a várt eszem-iszom előtt Nick kap egy hívást, mely szerint Jill mégsem hajlandó részt venni a vacsorán. A fiúnak azonban nem sok ideje marad csalódottnak lenni, ugyanis a telefonáló különféle linkeket küld Nick laptopjára, amelyek segítségével a fiú meg tudja figyelni a lányt.

Az egyre titokzatosabb, brit akcentusú férfi azonban egyre inkább ördögibb játékba keveri Nicket, melynek során a rajongott színésznő élete a tét.

open-windows-1.jpg

Az Open Windows egyik legnagyobb érdekessége és újítása, hogy tulajdonképpen főhősünk laptopján keresztül nézhetjük végig az egészet. Láthatjuk Nicket a laptop kamerán keresztül, de Jillt is a telefonján található kamerának köszönhetően, de igazából kismillió kamera képe felbukkan a játékidő során a képernyőn.

open-windows-poszter.jpgAz ötlet maga azt gondolom, hogy egészen izgalmas és állítólag minden valós időben történik, hogy még jobb legyen a nézői élmény. Azzal egyébként talán nagy baj nincs is, ahogy a tempóval sem igazán. Ráadásul csavaroknak sem vagyunk híján, talán kicsit pont az a gond, hogy túl is van spilázva az egész és kicsit nehéz követni, hogy mi történik. Millióegy kameraképét látjuk és cikázunk köztük, illetve a történetbe ágyazott csavarok is sűrűsödnek a végére. Nekem egy kicsit zavaros is volt, amit talán a sok hackeres, high-teches akármi még nehezebbé tett.

Színészek terén Elijah Woodot (Hibátlan előadás, Maniac, A jófiú, Faculty) nem is tudom ki kell-e emelni, szerintem zseniális színész és remek választás volt a főszerepre, akár már csak miatt is érdemes lehet megnézni a filmet. Hozza, amit tőle megszoktunk. Valamint Neil Makell nevét is megemlíteném, bár neki többnyire a hangját halljuk, azért a végén fel is tűnik, aki pedig emlékszik rá mondjuk az Utopia című brit sorozatból az örülni fog.

Sasha Grey (A játék) viszont nem nyújt valami hatalmas alakítást, villantani villant, bár ismerve a karrierjét ez egyáltalán nem meglepő. Újabban próbálkozik a színészkedéssel kicsit több ruhában is, nem gondolnám, hogy nagy karrier áll előtte, nem alakít túl emlékezeteset, sem itt, sem máshol - persze a pornóban lehet, haha.

Az Open Windows tényleg egy érdekes ötlet, ami kicsit talán hajaz a Fülkére, de óhatatlan, hogy a Hátsó ablak ne jusson eszünkbe. Viszont fenntartom, hogy egy kicsit tömény és zavaros, ahogy telik a játékidő, de az újszerű élmény miatt mindenképpen ajánlott.

5/10

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 spanyol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr516948625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van 2014.12.08. 16:00:27

A Maniac óta végre el tudom képzelni komoly szerepekben is.
Hanem ez a cím olyan, mint egy oprendszer neve...

süti beállítások módosítása