Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ouija (2014)

2014.12.01. 17:59 OctoberAir

ouija-movie-poster-4.jpgMiről is lehetne érdekesebb horrort csinálni, mint a népszerű szellemidéző tábláról? Számos film készült már erről, és valószínűleg még fog is. Az idei Ouija nem fog rengeteg új dologgal kecsegtetni számunkra, de azért nézzük meg, hogy mivel is állunk szemben.

A film elején megismerhetjük Laine-t és Debbie-t, akik gyermekkorukban nagyon szerettek a szellemidéző (Ouija) táblával játszani. Felnőtt korukban Debbie újra megtalálja a táblát lakásukban, és később öngyilkosságot követ el. Legjobb barátnője azonban sejti, hogy Debbie nem ölte meg magát, ezért megpróbálja felfedni az igazságot. Húgával, barátjával, Debbie volt barátjával és még egy barátnőjükkel karöltve szellemidézésbe fognak Debbie házában, amely rémületes eredménnyel jár. Laine először örül, hogy sikerül legjobb barátnőjével kapcsolatot teremtenie, azonban később egyre tragikusabb események történnek baráti körében.

A baráti csapat egy olyan dühös szellemet szabadított ki, akivel sohasem lett volna szabad kezdeniük, így most meg kell oldaniuk a problémát, hogy megmentsék az életüket.

A Ouija minden tekintetben klisés. A mozit Halloweenra időzítették az Egyesült Államokban, emellett ugyanazt a jelentést hordozza magában, mint megannyi ehhez hasonló film: sohase játssz a szellemidéző táblával, mert borzalmas következményei lesznek. A szereplők sem túl izgalmasak, egyedül a testvérpár kapcsolata lehet érdekes, ráadásul ez mutat is fejlődést a mozi során.

Érdekesség, hogy hiába van rengeteg Ouija című film, ez a 2014-es mozi nem remake, hanem teljesen új történettel áll elő. És állítólag néhányan tényleg tapasztaltak megmagyarázhatatlan jelenségeket a forgatás alatt, bár ez lehetséges, hogy csak egy borzongató háttértörténet, amit igazán jó mesélni egy szellemes filmnél.

ouija-movie (1).jpg

A filmet egyébként nem igazán kedvelték a nézők, se a kritikusok. A RottenTomatoes listáján most 29 százalékon áll. Én hasonló véleményen vagyok. A Ouija nem mutat semmi újat, egészen klisés, olyannyira kiszámítható, hogy én előre meghatároztam a szereplők halálozási sorrendjét is. Csak azoknak ajánlom, akik rajonganak a szellemes történetekért, és egyet sem tudnak kihagyni közülük. Az bizonyos, hogy ez felejthetőre sikerült.

4/10

Címkék: 2014 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr566940525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása