Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Signal (2014)

Egy sci-fi, amit érdemes lehet bepróbálni

2014.11.27. 18:14 Csabi87

the-signal-2.jpgWilliam Eubank 2011-ben a Szeretet című sci-fi-vel mutatkozott be a filmes fronton, aminek a megnézését mind a mai napig halogattam. Hallottam jókat és rosszakat is a végeredményt illetően és nem vettem a bátorságot ahhoz, hogy magam járjak az ügy végére.

Ehelyett viszont a rendező The Signal című, új filmjét bepróbáltam. Tetszett a poszter és minden háttérinfó nélkül valami űrhajós dologra számítottam. Az igazság az, hogy a The Signal esetében nem erről van szó, viszont az egészet nézve egy ízig-vérig sci-fi-vel van dolgunk, amire nem merem egyértelműen azt mondani, hogy bitang jó, de vannak érdemei.

Kapunk három főhőst, két fiút és egy csajt. A srácok jó cimborák, a lány pedig az egyikőjük barátnője. Útközben viszont egy hacker, amolyan szolid macska-egér játékba elegyedik velük és úgy tűnik, hogy már korábban is kicseszett a srácokkal, akik maguk is konyítanak az informatikához, ezért hamarjában lenyomozzák a címet és úgy döntenek, hogy ránéznek a fickó körmére.

Csak, hogy a helyszínre érve különös események történnek, majd egy képszakadást követően Nic és barátai egy még különösebb helyen ébrednek, valami lezárt laborszerűségben, a hol kvázi karanténban tartják őket. Hamar megjelenik a színen egy Damon nevű figura is, aki közli Nic-kel, hogy a földönkívüliek próbáltak kapcsolatban lépni velük és valószínűleg meg is fertőzték őket. A helyzet azonban szövevényesebbnek tűnik. Mintha Damon és csapata nem is segíteni próbálna, hanem tanulmányozná a fiatalokat.

the-signal-1.jpg

A The Signal nem az túlpörgős film, lassan építkezik, viszont a végére egy teljesen pofás kis erődítmény lesz belőle, sőt még egész jól megkomponált és fényképezett akciójeleneteket is kapunk.

A lassú menet pedig esetünkben nem jelenti azt, hogy rossz is volna. Az újabb infókat érdekesen találják, így pedig egy fajta feszültség is hozzáadódik az élményhez, no meg persze a bizonytalanság, ami a nézőben is ott motoszkálhat. Vajon ki a picsa Damon és mi történik a srácokkal? Szépen lassan pedig talán még válaszokat is kapunk a kérdésre.

the-signal-poster.jpgViszonylag kis, 4 millió dolláros költségvetésről beszélhetünk a The Signal esetében, ami ennek ellenére technikailag ügyesen kivitelezett, ez utóbbi leginkább talán a végén bukik ki, ahol pár CGI effekttel is meglepnek minket, valamint néhány akciódúsabb jelenetet is kapunk. Ezek egy részét egyébként lassítva, de nagy élményt okozva, szerintem legalábbis a végén lévő jelenetek baromi jól voltak fényképezve és hatásosra sikerültek.

A főszerepet a valószínűleg nagy karriert befutó, ausztrál Brenton Thwaites kapta, aki boldogult a feladattal, a nagy karrier pedig már talán most utolérte, hiszen jó néhány szuperprodukciónak kikiáltott alkotásban is láthattuk már. 

A női főszerepet a Bates Motelben feltűnt Olivia Cooke-ra osztották, míg Laurence Fishburne is feltűnik, nekem kicsit Morfeust idéző alakítással. Ja és Lin Shaye nevét is megemlíteném, bírom az öreglányt és abban a kis időben, amíg itt feltűnik megint mókásat alakít.

Szerintem Eubank ezen filmje legalább annyira megosztó lesz, mint a Szeretet, viszont az talán nem igazán lehet megcáfolni, hogy érdemes odafigyelni rá, szerintem értékes és ötletes történetekkel áll elő, nem az egy kaptafára készülő alkotások híve és mondani sem kell, hogy ez jó.

6/10

Címkék: 2014 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr156928333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2014.11.28. 23:34:51

Méltánytalanul alulértékelt film, szerintem minimum 8/10-es.

2014.11.29. 15:34:49

Kipróbálni, nem bepróbálni. Az utóbbi szó nem létezik a magyar nyelvben. A proli szleng jellegezetessége, hogy minden igekötőt be-re cserél.

2014.12.03. 12:25:03

@retrovírus: És mit szólsz ahhoz, hogy BEkaphatod?

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.01.30. 16:23:56

(A "bepróbáltam" tényleg hibás.)

CHRISporn 2015.05.23. 12:29:19

érdekesnek tűnik-lehet hogy meg kéne nézni...

süti beállítások módosítása