Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iron Sky (2012)

Tanmese a Holdon megbúvó nácikról

2014.11.25. 17:50 Csabi87

ironsky-2.jpgTörténelmi tanulmányaidból biztosan emlékszel még arra, hogy mit is tanultál a második nagy világégésről. A németek kikaptak, a jók győzedelmeskedtek. Nagyon dióhéjban összefoglalva a dolgokat. Viszont a helyzet az, hogy ez nem teljesen így történt. A németek valóban úgy tűnik, hogy vesztettek, de talán a történelem tanárod arról egy szót sem szólt, hogy a horogkeresztet viselő és őrült nézeteket valló nácik a Holdra szöktek, hogy annak sötét oldalán húzzák meg magukat és várják ki a könyörtelen visszacsapás lehetőségét.

Még szerencse, hogy Timo Vuorensole tanárai nem titkolták ezt el az úriembertől, aki úgy döntött, hogy lerántja a leplet a náci titokról.

Az Iron Sky szerint ugyanis a nácik a Holdon élnek, a sötét oldalán és nagyon tervezik azt a bizonyos visszapofont,amikor pedig amerikai űrhajósok észreveszik a gigantikus méretű bázisukat, úgy döntenek, hogy elérkezett az idő.

James Washington fekete asztronautát, ugyanis kifehérítik és náciasítják, majd a soron következő Führer-jelölt Klaus Adlerrel visszaküldik a Földre, hogy készítsék elő a világűrből érkező invázió alapjait.

Csak, hogy bekerül a képbe a csinos Renata Richter, aki úgy tudja, hogy a horogkereszt a szeretet jelképe és, hogy a nácik a békét szeretnék a Földre vinni, erről azonban szó sincs. Bosszút akarnak állni, ha törik, ha szakad.

ironsky-1.jpg

Hosszú évek teltek el, míg az Iron Sky elképzelésből valóság lett és ehhez bizony a rajongók pénzére is szükség volt. Timo Vuorensola pedig azt hiszem nem okozott csalódást. Illetve ez nem teljesen igaz, hiszen olyan szempontból érték vádak a filmet, hogy a végeredmény egy ütősebb sci-fi helyett inkább humorosabb oldalról közelítette meg a témát, de hát kérem szépen: nácik a Holdon? Ezt nem szabad komolyan venni, hisz úgy születnek a fos Asylum-filmek.

A finn rendező pedig nem is vette komolyan a dolgok ezen részét. Viccelődik mindennel, amivel lehet és igazából egy szerethető görbe tükröt állít, leginkább az amerikaik elé, de talán mindenki megkapja egy kicsit a magáét. Az Iron Sky pedig egyrészt pont emiatt működőképes. 

Másrészről pedig ne feledkezzünk meg a bámulatos CGI-ről. Ne feledd, az Iron Sky nem egy gigaköltségvetésű amerikai produkció, amelynek a készítése során a stáb tagok 10 dollárosokkal törölgették a seggüket, ehhez képest pedig a legnagyobb produkciókkal versengő effekteket kapott.Néhol persze látszik, hogy greenbox előtt folyt a munka, de ezek sem zavaróak.

A szereplők között a Mátrix-filmekből is ismerős Christopher Kirby-é a főszerep, de Julia Dietze is teljesen szerethető, na meg Udo Kier is feltűnik, igaz ő talán kötelező jelleggel, hiszen gonosz náci szerepre keresve se lehet nála jobbat találni, főleg egy ilyen bohókásabb produkcióba.

Én bírtam azt, ami az Iron Sky lett és azt gondolom, hogy ha valaki a világháború után is érdeklődik, és az átlagnál otthonosabban mozog a témában szintén értékelheti a filmet, hiszen akadnak apróbb kikacsintások.

Ami pedig talán külön jó hír lehet, hogy lassan, de biztosan érkezik a folytatás is.

Nem mondom, hogy többször nézős film, mondjuk számomra egyébként is viszonylag ritka az olyan, de egy teljesen jogos és teljesen erős 6 pontot mindenképpen megérdemel és kár volna kihagyni.

Címkék: 2012 finn film 6/10 ausztrál film ajánlók német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr786901131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BobaFett 2014.11.25. 23:20:40

Nem lett volna baj ezzel a filmel, ha legalább vicces. De ugy látszik a finn humor is olyan mint a német... nem létezik.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.26. 09:15:36

A StarWreck nekem tetszett... ez is olyan? Érdemes megnézni?

==T== 2014.11.26. 09:47:10

Nekem ez a film nagyon bejött.

Kérdés: a rendezői/unrated verzió nyújt valami újat?

@BobaFett: Ez nem vígjáték, hanem szatíra. És szvsz nagyon jó. Az egész. Nálam simán 8/10.

Átlagos Nevű 2014.11.26. 10:31:35

Hát én szétröhögtem magam rajta, láttam vagy háromszor.

tjunior 2014.11.26. 13:10:57

a film színvonala elég változó, de ez a jelenet akkor is zseniális www.youtube.com/watch?v=PAJGoqK5LG0

süti beállítások módosítása