Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 5. évad 7. rész

2014.11.24. 13:26 Csabi87

Szélvész gyorsan eltelt a The Walking Dead 5. évadának első fele. Oké, egy rész még van a jövőhéten, aztán viszont február elejéig szívhatjuk a fogunkat a sorozat nélkül. A mostani, 7. felvonás egyébként olyan felvezető jellegűre sikerült, így talán kicsivel nagyobb tűzijátékra számíthatunk a végén, hiszen most többnyire altattak minket.

Olyannyira, hogy ha nagyon muszáj volna leggyengébb részt választani az eddigi hétből, akkor egyértelműen a mostani epizódra esne a választásom, de nyugalom, azért nem volt rossz ez sem, csak kicsit lassabb és kevésbé zombis.

A tovább mögött spoilerek is lehetnek, szóval óvatosan.

twd-5-7-1.jpg

Ez elmúlt részekben a három részre szakadt csapat történetét ismerhettük meg, kiderült mi történt Beth-szel, Abrahamék túrájára is rálestünk, legutóbb pedig Carol és Daryl kapták a főszerepet, az előzetes után pedig, ahogy azt várni lehetett most ismét mindenkin rajta tarthattuk a szemünket.

Daryl ugye visszasomfordált a templomhoz "Mindenki-utálja-Christ"-tel, az ottaniak pedig úgy döntöttek, hogy csak kiszabadítják Carolt, ha már pár résszel korábban ő is megtette ezt a szívességet, na meg ugye Beth sem mellékes ilyen szempontból.

A templomban csak a pap, Michonne, Carl és a kis Judith maradtak, akik igazából nem sok vizet zavartak, mint kiderült a pap nem bír ülni a seggén, de a zombigyilkolás sem feltétlen az ő terepe. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, mit akarnak kezdeni a karakterrel, mert egyelőre téblábolásnak érzem Seth Gilliam jelenlétét, de ez nem jelenti azt, hogy nem juthat a későbbiekben fontos szerephez.

twd-5-7-2.jpg

A tűzoltóautós brigád jelenetei sem voltak haláli izgalmasak. Glennék horgászni mentek és a kedélyes beszélgetések mellett egy-két viccesebb félmondat is becsúszott, Maggie pedig Abrahammal maradt a kocsinál. Utóbbi karakter egyébként annyit térdelt a mostani részben, hogy az egy pornószínésznőnek is becsületére válna, a dráma pedig benne és itt-ott az arcán játszódott le, de úgy tűnik, hogy visszatér az élők sorába és majd talál magának valami életcélt.

Ami viszont érdekesebb vonal volt és nyilván nagyobb hangsúlyt is kapott, az a mentőexpedíció. Rick terve a csendes mészárlás volt, azt azért tudjuk, hogy az ő gyógyszeri egy ideje már elgurultak, ehelyett azonban Tyreese tervét próbálták megvalósítani, a túszcsere elnevezésű mutatványt. Ez utóbbi egyébként úgy tűnik, hogy kudarcot vallott, hiszen a túlságosan is angyalbőrbe bújt rendőrnek álcázott Lamson átbaszott mindenkit a palánkon, mondjuk túl nagy csavarként gondolom ezt se élte meg senki, sejteni lehetett, hogy mire megy ki a játék.

twd-5-7-3.jpg

A zombikkal most meglehetősen óvatosan bántak, a papra támadó alakon kívül még az aszfaltra olvadt élőhalottak okoztak kisebb zavart - mondjuk a jelenet, amikor Daryl letépte az egyik fejét, azért piros pontot érdemlő volt. Az mondjuk fura volt, hogy Atlanta utcáin lényegében alig akadt járkáló, legalábbis azon a területen, ahol most zajlottak a történések. Se baj, majd a félévad zárásra dupla annyi jön és akkor egálban leszünk.

Ahogy említettem fentebb is, nem volt ez rossz rész, de annyira kiemelkedő sem, talán egy vihar előtti csöndet láttunk. Így legyen. Ja és csak halkan tenném fel a kérdést: Hova tűnt Morgan Jones?

Az esetleges viharig viszont pár napot még szunyálni kell, viszont az ébren töltött órákban akár a magyar The Walking Dead rajongói FB oldalt is böngészheted.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr546928629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.25. 12:56:45

hát vazz ez a rész egy elnyújtott előjáték volt csupán a "nagy" "sokkoló" félévzáró előtt. :S

Csalódás volt, nem is kicsit.

scottish 2014.11.28. 11:08:18

A csoszogók hiányáról szerintem a korábbi részben arra repülő helikopter és az első részben látott napalmozás tehet. Legalábbis szerintem a mostani utcára olvadt walkerek nagyon olybá tűntek, mintha lenapalmozott emberek lettek volna.

süti beállítások módosítása