Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Summer of Blood (2014)

Egy nem mindennapi vámpírsztori

2014.11.19. 17:31 Csabi87

summerblood-1.pngErik Sparrow tulajdonképpen egy szerencsés fickó. Van munkája, ez pedig manapság nagy kincs, hisz pénzből él az ember. Van egy csinos barátnője, ez sem elhanyagolandó. Már csak azért sem, mert Erik nem az a nőideál. Kicsi, köpcös és a feje is szőrös, olyan kis bohók fazon, ráadásul imád panaszkodni és be sem áll a szája. 

A nő azonban mégis odavan a srácért, olyannyira, hogy a kezdőjelenetben megkéri Erik kezét. Az össze-vissza hablatyoló Erik azonban lényegében nemet mond egy humoros, de értelmetlen monológ keretein belül. Jody pedig itt elégeli meg a dolgot, dobja a srácot és egy régi főiskolás haverjával kezd kavarni.

Erik életében pedig tovább változások történnek. A melóban is csak a baj van, ráadásul a csajozásba sem könnyű visszarázódni.

Így amikor feltűnik a színen egy különös fazon, aki megkérdezi hősünket, hogy szeretne- meghalni, akkor Erik egy kis huzavona után azt válaszolja, hogy miért is ne. Erre pedig a fickó a nyaki ütőerének esik és szívni kezdi a bolyhos srác vérét.

Erik azonban nem hal meg, csak változáson megy keresztül. Elkezdi kívánni a vért.

summerblood-2.jpg

Onur Tukel független filmje egy egész érdekes darab. Nem nevezném kifejezetten horrornak, persze akadnak véres részek, ezek pedig nem is annyira rosszak, de nem ezek a számottevőek, hanem Erik és az ő hülyeségei, na meg a humor, amivel Tukel felvértezte karakterét, akit egyébként ő alakít.

summerblood-3.jpgSzórakoztató, amit a srác művel. Nem feltétlen abból a fajtából, amitől leesel a székről, úgy nevetsz, de mégis olyan, amitől nem tudod utálni ezt a filmet, pedig néhol kicsit amatőrnek hat, de a forgatókönyvben akad egy rakás humoros párbeszéd vagy éppen Erik-monológ.

Tukel karaktere pedig szerethető. Nem állítom, hogy ha egymásután kéne végignéznem három hasonló független filmet, akkor nem vágnám fel az ereimet, mert valószínűleg nem bírnám ki, de óvatosan adagolva elmegy és akármennyire is próbáltam utálni a filmet, nem volt kedvem leállítani, mert szórakoztatott.

A sztori, amúgy nem nagy eresztés, nyilván egy érdekesen elmesélt vámpíros történet ez, ami nem is igazán tart sehova, legalábbis sokszor ezt éreztem. Mintha a koncepció az lett volna, hogy nincs koncepció. Viszont ez jelenesetben működött. 

Ne érts félre, vannak fenntartásaim a filmmel kapcsolatban és semmiképpen se dőlj be az imdb-n virító horror címkének, ugyanis ez legjobb esetben is egy horrorvígjáték, amiben inkább a humor kap nagyobb szerepet, a néha odavetett véresebb részek között.

Ami viszont tény, hogy egy korrekt független filmről van szó, ami jól példázza, hogy bizony ezekre az alkotásokra is érdemes lehet odafigyelni.

Mindent összevetve viszont 5 pontnál nem igazán éreztem többnek, amit láttam, de nem is bántam meg, hogy rászántam azt a másfél órát.

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr86835369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása