Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kathy Reichs: Végzetes Utazás (Fatal Voyage)

2014.11.17. 10:25 OctoberAir

B1259372.JPGIdén, a Fumax kiadó gondozásában jelent meg Kathy Reichs Temperance Brennan sorozatának negyedik kötete, amely zsánere szerint antropológiai krimi. A Dr. Csont sorozat rajongóinak mindenféleképpen kötelező darab.

A történetben ismét Tempe Brennan nyomozásait követhetjük. A konfliktus ott kezdődik, amikor lezuhan egy repülőgép Észak-Karolina hegyei között, amely számos halálos áldozattal jár.

A helyszínre hívják Brennant is, hogy segítsen a maradványok azonosításában. Természetesen a helyzet nem ennyire egyszerű, hiszen az antropológus felfedez egy lábfejet, amely semmiképpen sem tartozhat a repülőgépen utazó áldozatok egyikéhez sem. Azonban a környékbeli fontos emberek közül páran felháborodnak, és megpróbálják Brennant távol tartani a helyszíntől. Természetesen a nő képtelen elszakadni az ügytől, hiába hurcolják meg a hatóságok is koholt vádakkal.

david-boreanaz-bones-tv-series-season-4-dvd-cover.jpg

Szerencsére ebben a könyvben is akadnak segítőtársai Tempe-nek. Például egy kutya, Boyd, akinek különleges a szimata. Emellett Andrew Ryan nyomozóhadnagy és volt férje is többször a segítségére siet a kusza nyomozás során.

26372.jpgKathy Reichs igazán ügyesen bonyolítja a cselekményt, ahol folyamatosan új szálak és meglepetések bukkannak fel.

Emellett rengeteg mindent megtudhatunk az antropológusok világáról is, olyan dolgokat ismerhetünk meg, mintha egy tudományos könyvet lapoztunk volna fel.

Egyébként az írónő maga is antropológus, tehát ezért is mozog annyira jártasan ebben a világban. Ráadásul könyvei szolgáltatták a népszerű Dr. Csont sorozat alapját is.

Bevallom őszintén, hogy én egyáltalán nem szoktam ilyen jellegű krimiket olvasni, hiszen nem áll közel hozzám a zsáner. Számomra kicsit túl sok az információ, sok a név, így nem emelkednek ki a karakterek.

Emellett az orvosi szövegek is nehezítették számomra az olvasást. De abban biztos vagyok, hogy az, aki igazán kedveli a műfajt, annak ez a könyv is nagyon fog tetszeni, hiszen tényleg fordulatos és érdekes a cselekmény. Így minden krimisnek és Dr. Csont nézőnek szeretettel ajánlom a könyvet.

Címkék: könyvajánló Bones

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr506875523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása