Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Houses October Built (2014)

2014.11.13. 18:10 OctoberAir

HOB_STILL_5-620x400.jpgKissé megkésve egy igazi Halloween hangulatú filmet hoztunk az Egyesült Államokból, amelyben öt barát kalandjait követhetjük nyomon a borzongatós éjszakán és az előtt.  Céljuk az, hogy bejárják az Államok legfélelmetesebb látványosságait.

Érdemes tudnunk, hogy az Egyesült Államokban rengeteg félelmetes látványossággal találkozhatunk, ahol pénzért riogatnak bennünket. Halloweenkor, szerte az országban még népszerűbbek lesznek ezek a látványosságok, hiszen ilyenkor mindenki a borzongást keresi. Ezekben a „kísértetjárta házakban” színészek riogatnak bennünket félelmetes maszkokban. A film pontosan ezekkel szeretett volna foglalkozni.

A történet szerint öt barát indul útnak, hogy felfedezze a kísértetjárta házakat az országban. Igazi autentikus, vérfagyasztó élményt keresnek Halloweenre, ezért bepattannak lakókocsijukba és útnak indulnak, hogy kamerára vegyék a borzalmakat. Amikor már kezdik feladni, hogy találnak valami igazán rettenetes szórakozást, akkor kezdődnek csak az igazán félelmetes események. Később olyan dolgok történnek, amelyekre a legvadabb álmaikban sem gondoltak volna.

The Houses October Built Movie.jpg

Igazán sok problémám volt ezzel a filmmel. A kézi kamerázott történetekkel egyre inkább kezdek szkeptikus lenni, és ez esetben sajnos beigazolódtak a félelmeim. A legnagyobb problémám az volt, hogy rettenetesen unatkoztam a film alatt. A horrorokban ugyebár várjuk a félelmetes részeket, de ez a film valahogy hozzászoktatott engem ahhoz, hogy nem kell megriadnom a borzalmas dolgoktól, hiszen mindenki ártalmatlan színész.

Természetesen, hogyha az ember élőben megy el egy ilyen kísértetjárta ház-élményre, akkor teljesen máshogy alakulnak a dolgok. Azonban itt annyi volt a riogatás, hogy a végére a néző teljesen immunissá vált mindenre.

A másik, hogy a karakterek sem igazán emelkedtek ki. Sokáig meg sem tudtam őket megkülönböztetni, így nem is aggódtam azon, hogy mi fog történni velük. Én igazán félelmetes, autentikus Halloween filmet akartam látni egyenesen az Államokból, de nem voltam elégedett.

Houses-October-3.jpg

Ha valakit érdekelnek az ilyen „kísértetjárta házak”, az nyugodtan próbálkozhat a filmmel, hátha másnak jobban fog tetszeni. Végül is a Rottentomatoes közönségének 48 százaléka kedvelte a mozit. Szóval az esély még mindig megvan, hogy más szeretni fogja.

4/10

Címkék: 2014 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr976887281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása