Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stigmata (1999)

Az isteni jelek fogságában

2014.11.10. 17:49 SZANDRA

stigmata-1999-09-g.jpgAz atya Brazíliában megtekint egy isteni jelként feltűnő vért könnyező Szűz Mária szobrot, majd Andrew atya ismét talál egy különleges esetet: egy lány, Frankie furcsa sebeket szerez a semmiből. Ezek megjelennek a csuklóján, mintha szöget vertek volna bele, valamint a hátán, mintha ostorral verték volna.

Az atya beavatja a lányt a stigmák világába, ezek olyan jelek, amelyek olykor a nagyon istenhívőkön jelennek meg, egyfajta kiváltság. Jézus sebei jelennek meg az áldozaton, amelyeket Jézus a keresztre feszítés során szerzett. 

Frankie egyre furábban kezd viselkedni, holt nyelven ír, beszél, és rengetegszer kerül önkívületi állapotba. Persze egy idő után besokall, mert nem képes ezeket feldolgozni. Eközben Andrew atya nagyobb nyomozásba kezd, és olyan jeleket vél felfedezni, amik alapjaiban döntik meg a stigmatákban Isten jelenlétének a bizonyosságát.

A nő furcsa viselkedése felveti a kérdést, hogy nem-e esetleg egy démoni megszállással van dolga a Andrewnak? Az atya egyre jobban kételkedik a tudományban, amiben mindig is hitt, és elkezd jobban fordulni a hithez, és a természetfeletti csodák világához, hogy megmentse az ártalmatlan lány életét, mielőtt elszenvedné az összes (szám szerint öt) stigmát.

stigmata-1999-10-g.jpg

A Vatikán célja hogy titokban tartsa ezt a felfedezést, a lányt pedig el akarják tüntetni, mert ismeri az evangélium szövegét. Andrew atya pedig segítséget vár, de ehelyett több akadályba ütközik, miközben Frankie Paige élete egyre inkább veszélyben van.

stigmata.jpgKözéppontban a vallás, a tudomány és az egyház áll. Azt már sokan tudni véljük, hogy Isten bennünk van, bennünk lakozik, nem pedig a téglából, kövekből és fából felépített óriási épületben, amit templomnak nevezünk. Ezzel az egyház is tisztában van, ennek tudatában olykor ezt titkolnák.

Az egyház nagyon fontos szerepet tölt be az emberiség életében, „Isten háza” nyitva áll, és a papoknak is szükségük van egy térre, hogy hirdethessék Isten igéit. A történetben eltitkolt evangélium is megjelenik, ami hiába a mi fejlődésünket képviselné, és az emberek számára készült, mégis titokban szunnyad a szöveg.

Tom Lazarus története alapján a filmet Rupert Wainwright rendezte. Remek színészi gárdával kell szembesülni, mondjuk a prímet Gabriel Byrne (Ítéletnap, Szellemhajó) és Patricia Arquette (Éjjeliőr a hullaházban) viszi.

Régebben nagyon imádtam ezt a filmet, Gabriel Byrne-től az Ítéletnapban látott alakítása óta féltem, de ebben szerencsére sokkal tűrhetőbb volt a karaktere és ez jól jött. Mert ő ilyen színész, le a kalappal előtte. Mára kicsit apadt a rajongásom és 7 pontot azért megérdemel a mű, amit mindenkinek bátran ajánlok, főleg ha valaki szereti a vallási témájú filmeket is. Izgalmas, pörgős, leköti a közönségét.

Címkék: 1999 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr116793639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása