Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Treehouse (2014)

Faházikó, alias emberkalitka

2014.11.06. 18:14 SZANDRA

treehouse.jpgA városban egyre nő az emberrablások száma. Lizzie testvére is eltűnik a semmiben, sőt maga a lány is felszívódik. Két tinédzser srác pedig petárdázás közben talál egy elhagyatott kis faházat, ahol rálelnek az eltűnt lányt. Megkísérlik kiszabadítani szegény párát, azonban nem megy könnyen a hadművelet. Egy árny pedig figyeli őket, védi a területét, amikor gyanússá válik valami számára.

A lány és a fiú várják a megváltást, hogy valaki megmentse őket, de lehet, végül saját magukon kell segíteniük. Kettejük menekülését, és túlélési technikájukat kell végignézünk ebben a másfél órás terjedelmű kis thrillerben. Kicsit olyan érzésem volt, mint a Dermesztő szél című filmnél: két szerencsétlen fiatal menekülése egy horrorisztikus helyzetből, miközben egyre jobban megismerjük a múltjukat, és a jellemüket.

treehouse2.jpg

Fény derül a rablók kilétére is, mire végre észhez térnek hőseink, ami viszont igencsak brutális és sokkoló tényekkel lát el minket. Főleg hogy lehetőség is van akár a folytatásra is.

treehouse_2014.jpgEz a film nem dúskál a logikában. Elismerem, az hogy egy faházikót használnak börtönnek, egyedi ötlet. Ritka, hogy egy kis faház, ami teljesen üres, szolgáljon embertárolónak, ahonnan egyébként simán kiszökhetnének. Viszont, ahogy egyik jelenetben láthatjuk, mikor a srác kiordít, hogy elege van, kapják el, megdobálják kővel. Igen, a horrorisztikus nagy ellenségek kővel dobálóznak be a házba, ahelyett hogy a frászt is kiijesztenék a kis lázadó fiúból. Szerencsére hőseink okosak, így az ajtó előtt fekszenek, véletlenül sem az ajtó mellé, a falhoz bújnának. Csak hogy a túlélési ösztönt szemléltessem a film kapcsán.

Sajnos viszont az egész egy kicsit vontatott, unalmas. Ennél nagyobb horrorélményt nyújtott a legutóbbi El Classíco-s Barca vereség is.

Itt-ott voltak ijesztgetős jelenetek, nem tagadom, például a felakasztott áldozatok látványa díszítette az erdő. Inkább a lelki terrorra helyezi a film a hangsúlyt, amit én nagyon is dicséretesnek tartok, azonban itt nem tették ezt eléggé méllyé, néha olyan érzetem volt, mintha csak vakációznának a fiatalok.

A végén pedig a titkok felfedése is jól sült el, érdekes cselekmény szál volt a faház szerepe. De ez a két fiatal rabsága, megszökése kicsit ismerős lehet, elég sok horrorban ezeket már láthattuk.

Színészileg semmi kiemelkedő, csak két fiatal, akiknek valószínű nem ez a film jelenti az áttörést, és ennyi. A rendezés se mutatott olyan sok újat, voltak benne más perspektívából felvett képek, amik eltérnek a szokásostól. Egyszer nézős terror, tény ha valóságban történne, nagyon is hátborzongató történések lennének, de fikciós filmként nem egy nagy durranás.

4/10

Címkék: 2014 amerikai film 4/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr706835045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása