Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walkin Dead 5. évad 4. rész

2014.11.03. 14:13 Csabi87

Csapatunk több részre szakadt. Ez mondjuk már a börtöntámadás óta tetten érhető volt, Terminusra viszont nagyrészt sikerült egyberázódni, tulajdonképpen csak mostani főhősünk Beth tartózkodott ismeretlen helyen. Azonban hosszú idő után végre kiderült, hogy mi történt a cuki szőkével.

Most pedig úgy tűnik, hogy ide-odaugrálunk majd a helyszínek között. Ez egyrészt jó, másrészt pedig csukóig rágjuk majd a körmünket az izgalommal teli várakozástól.

A tovább mögött spoileres írás következik a 4. részről.

walkingdead-5-4-2.jpg

Beth Daryllel kódorgott amikor ismeretlen tettesek lecsapták rá és elvitték. Az előző évadban itt hagytuk abba a karakter történetét és egészen mostanáig csak találgathattunk, hogy mi történhetett a lánnyal.

Atlantába utazott, no mondjuk nem kedvtelésből, hanem az ottani rendőrállam lelkes tagjai kapták el és az egyik kórházba szállították, ahol egy pár túlélő verődött össze és egy Dawn nevű rendőrnő tartja kezében a dolgokat, legalábbis igyekszik.

A 40 perc alatt azonban hamar világossá vált, hogy a szabadság, mint olyan nem kivitelezhető és igazából Dawn sem az a földre szállt angyal, de a csapatában is hemzsegnek a farkasok, az árulók és a rosszakarók.

walkingdead-5-4-1.jpg

A régi csapatból tulajdonképpen csak Beth kapott szerepet, aki úgy gondolta minél előbb jobb lesz tovább állni a béke isteni kórházából. Tény, hogy nem tévedett, hiszen, mint annyiszor most is tanúbizonyságot nyert, hogy a The Walking Deadben már nem a zombik jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem az emberek és a kiszámíthatatlan természetük. 

Kaptunk néhány talán érdekes karaktert is, Dawn-t, akire nem sütném rá a gonosz jelzőt, tényleg nem egy angyal, de próbálja rendben tartani a helyzetet, a saját ki eszközeivel. Gorman egy igazi seggfej, viszont ő már most megkapta méltó jutalmát, illetve van még két karakter, akikről érdemes szót ejteni. A beszari dokiról Erol Jensen alakításában és Noahról, a srácról, aki úgy néz ki, mint egy fiatal Bob - csak nehogy megegyék.

Első ránézésre azt hittem teljesen rövidre zárják a kórházat és Beth gyorsan lelép az érte induló felmentő sereggel, de nem így történt, az elrablását követően egészen Carol felbukkanásáig követtük végig az eseményeket és vélhetően a következő etapban majd Daryl is képbe kerül.

Mondjuk az előzetes elnézve az nem az 5. részben lesz, hiszen akkor ismét ugrunk az időben és a térben és a Washingtonba tartó csapat kalandjainak örülhetünk.

walkingdead-5-4-3.jpg

Kíváncsi vagyok, hogy az írók mennyire tudják jól szinten tartani a különálló történeteket, gondolok itt arra, hogy annak idején azért Woodbury-ban akadtak igazán nyögvenyelős részek. Mondjuk egyelőre ez talán nem fenyeget, hiszen a Beth-szál szerintem érdekesre sikerült és jó volt ismét Atlantába látogatni.

Baromi fura volt, hogy a rész egy órával kezdődött, hiszen ebben a világban az időnek már jó régóta nincs szerepe, érdekes kontraszt is volt, hogy a kórházban óra ketyegett - egyébként pedig halálos csend honolt, leszámítva mondjuk a zenehallgató dokit.

Kisebb zombihentelést is kaptunk, ami szerintem látványos volt, a lövés felvillanó fényében szétrobbanó zombifejek, majd a kórház parkolójában zajló jelenetek. Nyilván, aki a vadulást szereti, azért éhes maradhatott, de összességében egy kifogástalan és igényes részt kaptunk megint csak. Persze miért is lett volna másként.

Addig a bizonyos 5. részig pedig ajánljuk figyelmedbe a hazai The Walking Dead Rajongói Oldalt a Facebookon.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr626859861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.04. 12:52:45

ez a tartozol azonnal törlessz valahol még kegyetlenebb, mint a kormányzó világa volt, vagy a terminusi kannibálok.

netiltsálle 2014.11.06. 14:43:53

ez még walking dead szinten is tömör unalom volt sajna

süti beállítások módosítása