Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kristy (2014)

Home invasion a campuson

2014.11.03. 17:46 Csabi87

kristy-2.jpgSablon, sablon hátán. Az érzés pedig ott motoz benned, hogy ezt a filmet már láttad. Nem is tévedsz. A Kristy igazából nem mutat újat, néhol pedig pofátlan módon még álmosító is - pedig nagyon próbálkozik, hogy ne legyen az, csak amikor másolt jeleneteket halmoznak egymásra, akkor az edzettebb horrornéző ásítozni kezd és megeshet, hogy a film alatt pössenteni is úgy megy ki, hogy nem állítja meg a műsorfolyamot. Minek? Úgyis tudja mi fog történni.

Na a Kristy pont ilyen. Kár, mert a főszereplő lány talán még próbálkozik is és amúgy egy viszonylag korrekt produkcióval állunk szembe, csak kár, hogy 120-adszorra látjuk.

A sztori egy szektáról szól, akik valami őrült indoktól vezérelve leölik a csinos, gazdag és elkényeztetett lányokat, akiket ők csak Kristy-knek keresztelnek. Lényegében kenyérkereső melóként végzik az áldozatok levadászását, amit természetesen filmre is vesznek.

A kis rohadékok következő áldozata pedig Justine, egy fiatal lány, aki a Hálaadás szünetében nem utazik haza, hanem marad a campuson, annak ellenére is, hogy a nem túl bizalomgerjesztő biztonsági őrön kívül lényegében mindenki elutazik és a baráti társaság is többször felajánlja, hogy elviszik, tartson velük és a többi. Justine azonban hajthatatlan, amiért aztán meg is kapja büntetését. A szekta tagjai ugyanis lecsapnak a védtelenül maradt intézményre és mindenáron szeretnék levadászni hősnőnket.

kristy-1.jpeg

Lényegében egy home invasion filmmel van dolgunk, ami esetünkben egy iskolában játszódik, ami annyit tesz, hogy a főszereplőnk nagyobb teret tud befutni, de elmenekülni igazán nincs esélye. Ezért hát jön a szokásos forgatókönyv, felveszi a kesztyűt az alufóliából formázott maszkot viselő gyilkosokkal és MacGuyvert megszégyenítő mutatványokkal száll szembe az ismeretlennel.

Kezdjük a gondokkal. A játékidő nagy százalékában sötét helyeken rohangálunk hősnőnkkel, ami talán hangulatos is lehetett volna, de nem akkor ha délután 2 órakor jutsz oda, hogy megnézd a filmet, így inkább olyan érzésem volt, hogy spórolni akartak, hiszen sokszor tényleg alig látni valamit. Az atmoszféra teremtés nem jött át, hogy Pély Barnásan fogalmazzak. Persze a próbálkozásért akár már járhat a dicséret.

Kristy-Poster52.jpgA próbálkozás pedig itt sem ér véget, hiszen a tempó egész pörgős és feszes, viszont ez sem teljesen működik, persze lehet azért, mert az ezerszer látott séma most vált számomra unalmassá. A menekülés/üldözés viszont tényleg nem pihen, mindig, mindenki mozgásban van - a sötétben...A nyugalom megzavarása érdekében pedig néhány random, üvöltő hangeffekt is borzolja a kedélyeket.

Haley Bennett egyébként teljesen szimpatikus főszereplő, korrekt játékot mutat be, ez viszont mégis kevés. Az a bajom, hogy a Kristy tipikusan az a film, ami ha olyan a hangulatom, hogy vevő vagyok a sokszor látott klisékre, akkor tetszik, viszont nem sikerült elcsípnie ezt a hangulatot. Ráadásul akár még egy kicsivel keményebb slasher is lehetett volna a végeredmény, ehelyett azonban inkább thrillernek nevezném a látottakat., hiszen a durvulással csínján bánnak.

A lehetőség meg volt a sztoriban, és Anthony Jaswinski-nek csak kicsivel kellett volna kreatívabbnak lennie. Az Eltűnések a 7. utcában című filmje például ötletesebb, ott viszont a megvalósítás nem ütős, szóval középszer az is, mint a Kristy.

A rendező Oliver Blackburn, a Donkey Punch rendezője tényleg megpróbálta, de nem lehet minden film 10 pontos, az is milyen szar volna, mit fikáznának a bloggerek. Azt gondolom, hogy a leírtak fényében az 5 pont egy teljesen korrekt pontszám a Kristy részére, ami egy unalmas estén jó lehet, csak készülj fel, hogy ezt a filmet már akkor is láttad, ha még nem láttad.

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr656832323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2014.11.03. 21:05:21

Abban igazat adok, hogy a home invasion filmek tucatjai után bele lehet fásulni, de ha valami kiemelkedik az ilyen műfajú filmek közül, akkor az a Kristy. Izgalmas, feszültséggel teli végig. Megvolt a budget is, szépen van fényképezve, nagyon jó hanghatásokkal. Persze, sötét sokszor, de hát ezért kell este, 1080p-ben nézni :P

Ha a Secuestrados és az Ils a home invasion filmek topja, akkor a Kristy-nek is ott a helye. Simán 8/10.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.11.04. 10:01:51

@stargatelost: Fene tudja, lehet nem kapott el a hangulat, tény, hogy este más lehetett volna. Igazából az is zavart, hogy néha a semmiből ordítottak az effektek, ezt kicsit hatásvadásznak éreztem vagy idegesítőnek. Persze megrezzentem, a célt elérte, csak sokszor nyúltak ehhez. Viszont tény, hogy nem rossz.

süti beállítások módosítása