Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

V/H/S: Viral (2014)

A harmadik videokazetta tartalma

2014.11.02. 17:41 Jason13

maxresdefault (1).jpgA 2012-ben bemutatott V/H/S egy egész szórakoztató found-footage horrorantológia volt, ami a műfajt nem reformálta meg, viszont érdekes ötleteivel, vérbő és néhol ijesztő jeleneteivel kimagaslott a középszerből. Egy év múlva már jött is a folytatás, ami szerény véleményem szerint szenzációs lett! Ez már eltúlzott vérengzések mellett morbid humort is tartalmazott, sőt, technikailag is kiforrottabb lett az előző felvonáshoz képest. Nem is kellett sokat várni arra, hogy trilógiává bővüljön a széria, viszont a 3. epizódnak nem sikerült teljesítenie az elvárásokat.

A kerettörténet jelen esetünkben egy zavaros összevisszaság. Los Angeles utcáit az éjszaka közepén egy száguldozó fagyiskocsi zavarja meg, melynek nyomában ott lohol a rendőrség. Az autósüldözést a TV is közvetíti, innen értesül egy fiatal szerelmespár az eseményekről, akik hamar nagy slamasztikába keverednek: a csajt elragadja a jégkrémet szállító jármű, a fickó emiatt pedig becsatlakozik az üldözésbe. Ezeket a nagy izgalmakat szakítják meg néha a rövid horror-videók.

Az előző részekben a történet váza baromi egyszerű volt, ezért sem értem, hogy itt mi szükség volt erre a "se füle, se farka" hajszára. Teljesen felesleges az egész és végül rengeteg kérdést hagy megválaszolatlanul, ezen felül még logikai buktatókkal is szolgál.

maxresdefault_1.jpg

Ezt kompenzálhatná a sok kis rémtörténet, de sajnos azok se sikerültek a legjobbra. Az első egy bűvészt állít a középpontba, aki egy gonosz természetfeletti erőnek köszönheti mutatványait. Ez a szegmens még érdekes is lenne a maga módján, azonban itt a készítők néha félreteszik a kézi-kamerás stílust, ezzel pedig sikerült szembeköpni a koncepciót. De legalább ez úgy, ahogy megáll a lábán és látványilag is jól néz ki.

A második filmben egy fickó épít egy dimenziókaput, amin keresztül átjut egy párhuzamos valóságba és ottani énjével megbeszéli, pár perc erejéig hagy nézzenek körbe a másik világában. Ez az epizód egész ötletes, vérbő képsorokat is tartalmaz és a feszültséget is ügyesen adagolja. Ez mondjuk nem lehet véletlen, hiszen Nacho Vagolondo ült a direktori székben, aki azért érti a dolgát.

Az utolsó epizód azonban nagy csalódás. Néhány gördeszkás fiatal átruccan Mexikóba, hogy ott hódoljanak kedvenc elfoglaltságuknak. Igen ám, de megtámadja őket valamiféle szekta és onnantól kezdve pokollá válik számukra a kirándulás. Ez a rész maga a megtestesült Zs-kategória, emiatt a maga módján még szórakoztató is, de egyáltalán nem illik a képbe. Igaz, itt is folyik a vér dögivel, de az egész nem más, mint egy unalmas darálás, ami mindenfajta eredetiséget nélkülöz.

A 3 fő történeten kívül még szerepet kapott két mini-epizód is, amelyek egyidejűleg játszódnak az autósüldözéssel. Ezek rendkívül gyengék, szót se érdemelnek.MV5BMTk0MDQ5NjI5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMjA1MTY3MjE@._V1_SX214_AL_.jpg

Összesítve a dolgokat, hatalmas csalódás a V/H/S: Viral, az előző két rész által felállított mércét meg sem közelíti. Ebben az is közrejátszhatott, hogy rohamtempóban készült és a direktori székeket sem olyan profik foglalták el, mint legutóbb. Technikailag is teljesen átlagos az egész, nem mellesleg a morbid ötletek is nagyon hiányoztak innen. Remélem lesz 4. felvonás, melyben sikerül majd kijavítani ezt a csorbát.

Akik szeretik az agyatlan kézi-kamerás őrültségeket, azok nyugodtan próbálkozhatnak ezzel is, viszont az előző epizódok rajongói csak óvatosan közelítsenek felé. 

Játékidő: 82 perc
Rendezők: Justin Benson, Gregg Bishop, Aaron Moorhead, Marcel Sarmiento, Nacho Vigalondo
Forgatókönyvírók: Justin Benson, Gregg Bishop, Aaron Moorhead,  Nacho Vigalondo, Marcel Sarmiento
Szereplők: Emmy Argo, Nick Blanco, Emilia Ares Zoryan

Értékelés: 3/10

Címkék: 2014 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr516855461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyurikahh 2014.11.02. 20:51:42

Akkor én voltam az egyetlen akinek tetszett? Nem hasonlítom a többi részhez, mert mindegyik történet egyedi. Amikor vége lett nem úgy keltem fel az ágyból hogy "pfujj de rossz volt sohatöbbet...", hanem úgy, hogy végre meg tudtam nézni a filmet amire vártam és eltelített egy jóleső érzés. Várjuk a folytatást!

S.Witwicky 2014.11.03. 05:26:42

@gyurikahh: Remélem én is így fogok majd érezni :)

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2014.11.03. 19:31:47

Minden szóval egyetértek, micsoda csalódás volt, te jó ég! A második rész remekbe-szabott, már-már zseniális történetei után mi a fos volt ez? Fel nem tudom fogni, hogy kerettörténetnek miért ezt a zagyvaságot kellett berakni, és miért nem lehetett visszamenni a házba. Unalmas lett volna, akkor arra fújjognánk, hogy nem tudnak mást kitalálni? Lehet, de ennél bármi jobb lett volna, és legalább megmaradt volna a kapocs.

Egyértelmű, hogy Nacho kisfilmje vitte a prímet, ez nem is vitás. A bűvészes szimplán semmilyen volt, ezt valamelyik effektes youtube csatornától várnám el. A gördeszkázós szegmenst is jól leírtad, unalmas darálás lett belőle, idegesítő karakterekkel.

Kár érte...

2015.10.18. 12:55:57

Hat, ezt tegnap lattam, ugy dontottunk, megnezzuk, mivel az elso kettot nagyon szerettuk, de sajnos igazatok volt... :(

Nekem mondjuk a gordeszkazos "tetszett" a "legjobban" (ertsd: ezt tartottam egyedul elfogadhatonak), de izlesek es pofonok kulonbozoek, a minosegben viszont egyetertunk :(

süti beállítások módosítása