Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Wolves (2014)

Véres farkassztori Aquamannel

2014.11.01. 17:54 Csabi87

Wolves-2.jpgOké, ez így még egy kicsit képzavaros lehet, hiszen Jason Momoa egyelőre még nem volt Aquaman, de ami késik nem múlik, a hawaii születésű színész pedig mielőtt szuperhősnek állna, farkasnak öltözik David Hayter filmjében.

A Wolves igazából már a címével elárul mindent és első ránézésre - meg későbbire is - kicsit olyan, mintha a Teen Wolf sikerét szeretné meglovagolni, de legalábbis az ott megszerzett közönséget édesgetné magához. A párhuzam szerintem nem elhanyagolható és az igazság az, hogy a Wolves bizonyos szempontból jobb, mint az MTV szériája, hiszen véresebb annál, itt azonban az előnyök véget is érnek, hiszen a történet talán jóval gyengébbre sikerült. Ha pedig már sorozatok, akkor egy hangyányi Supernatural feelingje is van az egésznek, mondjuk kicsit gyengén hozza azt a hangulatot is, de gondolom ez nem is volt cél.

A főhősünk egy Cayden nevű srác, akit régóta rémálmok gyötörnek, olyanok, amelyekben vérfarkasokat és különféle válogatott borzalmakat lát. Eleinte csak az éjszakái telnek így, hiszen amúgy egy sikeres srácról van szó, aki a helyi suli rögbi csapatának megbecsült tagja és a környék legjobb csaja is az övé.

Egy rögbimeccs alkalmával azonban Cayden súlyosan összeveri az ellenfél játékosát, majd később a barátnőjére is rátámad, végül pedig lemészárolja a családját. Igen, a kis kócos karakterünk változásokon megy át, olyanok, amelyek visszafordíthatatlanok, ezért úgy dönt megpróbál kereket oldani.

Idővel egy csöndes kis városkába keveredik, mivel úgy hiszi, hogy ott kaphat válaszokat arra, hogy ki és mi is ő valójában.

Wolves-1.jpg

A forgatókönyvet David Hayter írta és azért az ő nevénél elidőznék egy kicsit. Az úriember eddig többnyire forgatókönyvírással foglalkozott - no jó, mondjuk szinkronszínész is az Államokban - és mondjuk köze van a Bryan Singer ötlete alapján megírt X-Men - A kívülállókhoz és a Watchmenhez is. Sőt a tervek szerint a Fekete Özvegy különálló mozifilm is az ő rendezésében készülhet el. Az ilyen emberekre pedig talán jobb odafigyelni, hiszen a Marvel sem feltétlen osztogatja minden jöttmentnek a szuperhősös filmjeit. 

Wolves-poszter.jpgEnnek okán pedig voltak elvárásaim a szakemberrel kapcsolatban. Az igazság mondjuk az, hogy rendezés terén nem is olyan rossz a Wolves, bár kiemelkedőnek sem lehet nevezni, maximum átlagosnak. A forgatókönyv viszont egész sablonos és ugyan akad benne egy-két csavar, de mégis gyengének nevezném. A film pedig itt bukik meg és emiatt lesz az egynek-elmegy kategória képviselője.

A produkció készítése során elvileg 18 millióból lehetett gazdálkodni, de nem igazán tudom belőni, hogy ez az összeg hova folyt el. Mondjuk nyilván Momoa és a többi színész sem dolgozik ingyen, de olyan őrült nagy névvel nincs dolgunk - aki még nagyon ismerős lehet az Stephen McHattie, de ő sok független filmben szerepel, így nem hiszem, hogy nagy lóvét szakított volna. Az effektekből sincs túl sok, viszont az akció részek egész buták és semmilyenek. Pedig az ember azt gondolná, hogy 18 millióból már erre is oda lehet figyelni.

Ami viszont megint csak jó hír lehet, hogy a színészekkel nincs különösebb probléma. Momoa szerintem a végén kifejezetten jól játszik és addig sem szarral gurigázik. Lucas Till pedig tipikusan az a srác, akit ficsúrnak tartok, de nem a képességei miatt, hanem mert anyuci kedvence feje van, erről meg nem tehet, amúgy nem béna színész. A női főszereplő Merritt Patterson pedig sokat nem tesz hozzá az élményhez, de legalább jó csaj. McHattie pedig itt kifejezetten jó alakítást nyújt.

Amiben pedig talán még több ez a film a Teen Wolfnál az az, hogy a farkasok tényleg szőrösek, nem pedig amolyan tini kompatibilis bohócok, mondjuk itt meg már a Chewbacca-hatás figyel be néha, de azért nem annyira vészes a megjelenésük. Ami mondjuk szomorú lehet, hogy a 18 millióból egy nyamvadt átváltozásra se futotta, na jó mondjuk valami próbálkozásféle akad ilyen téren, de azt inkább gyorsan felejtsük el, mert elég gagyi.

Az a helyzet, hogy a Wolves egy tök átlagos horror, ami egy alkalommal akár még jó is lehet, de néhány hónap múlva az ember teljesen megfeledkezik róla. Szarnak tehát nem szar, de 5 pontnál nem is ér többet. 

Címkék: 2014 francia film 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr946830331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása