Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A gyilkos paradicsomok támadása (1978) - Attack of the Killer Tomatoes!

2014.10.18. 17:36 Csabi87

attack-of-the-killer-tomatoes-1978.jpgJohn De Bello filmrendező életében nem sok produkció tett le az asztalra, azonban az elvetemült A gyilkos paradicsomok széria az ő agyszüleményei közé tartozik. Persze ennyire elvetemültnek és agyalágyultnak - ezt most a szó legjobb értelmében tessék érteni - egyedül nehéz lenni, ezért néhány cinkostárs is csatlakozott a dologhoz, 1978-ban pedig 90 ezer dollárból elkészült a mára már klasszikusnak és kötelezőnek nevezhető produkció.

A költségvetéssel kapcsolatban érdekesség lehet, hogy az eredeti tervek szerint nem rúgott volna ilyen magasra, azonban történt egy kis baleset. A kezdésnél látható lezuhanó helikopter ugyanis nem volt a tervrésze, de a pilóta egy kicsit elvetette a sulykot és végül összetörte a 60 ezres gépet. Ha pedig már így történt és felvették, akkor benne maradt.

Viszont nézzük a nem túl megerőltető történetet.

Az Államokban valami rejtélyes oknál fogva a paradicsomok szintet lépnek a növényi, vegatatív állapotból és úgy döntenek, hogy az emberiség ellen fordulnak, miközben hatalmasra nőnek. Tulajdonképpen ennél tovább nem is igazán lehet ecsetelni a sztorit, elég az hozzá, hogy az elnök és a hozzáértő szakemberek, természetesen a katonaság bevonásával igyekeznek leszámolni a zöldségekkel, amelyek igazából gyümölcsök.

Mindezt pedig megvalósításban úgy néz ki, hogy a paradicsomok repülnek, gurulnak és közben fura kis hangot adnak ki, az emberek pedig rémült sikollyal halnak szörnyű halált. Ijesztő, mi? Ugyanakkor mégis kötelező, mert egy kiváló paródia az, amit kapunk.

attack-killer-tom.jpgA gyilkos paradicsomok humora erőteljesen hajaz arra, amit annak idején a Csupaszpisztoly szériában vagy az Airplane!-ben láthattunk, pihent poénok és agyament karakterek egymás hegyén-hátán, ergo egy tökéletesen kivitelezett görbe tükör ez, amin muszáj nevetni.

John De Bello és kis csapata tényleg ügyesen ráérzett arra, amire az Asylum nem mindig tud. Gagyit csináltak, viszont koronát érdemlő módon. Persze ettől függetlenül akadnak indokolatlan jelenetek és néha az egymást követő részek az a hatást keltik, hogy a felelős szakember nem tudta mit csinál, sőt igaz ez a történetben rejlő csavarra is. Nevetséges az egész, de abból a fajtából, amin tényleg nevetsz ha nézed.

Az éneklős részek mondjuk itt is azok voltak, amiktől herótom volt, mindig is idegennek éreztem a hasonlót, de egye fene, azt a párszor pár percet ki lehet bírni.

A gyilkos paradicsomok első részére tehát feltétlen érdemes vetni egy pillantást, hiszen olyan emlékezetes pillanatokkal lesz gazdagabb az életed, mint amikor két paradicsom állja el a sikátor két végét, vagy amikor a fekete FBI-os paradicsomnak öltözve próbál elvegyülni a gonoszok között, de hibázik és ketchupot kér az ételhez.... 

Bugyuta, de minden ízében szerethető film ez, ami 7 pontot is megér. Nekem. Igaz én bírom az ilyet. És Te?

Címkék: 1978 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr466466285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.10.19. 00:19:03

A harmadik részhez volt szerencsém. Nem tetszett. Pedig imádom a csupasz pisztoly filmeket, de a paródiához is kell tehetség.

Az első 20 perc még vicces volt, de aztán már csak önismétlő és fárasztó lett. Mint egy favicc gyűjtemény.

Azonban gondoltam rá, hogy teszek egy próbát az első résszel, de még nem mertem :D.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.20. 08:50:02

A filmre nem emlékszem már egyáltalán, de a belőle készült animációs sorozatot nagyon szerettem. :D

Syracuse 2014.10.21. 10:47:28

Ezt ki kategorizálta be horrornak? Anno láttam, Film+-on ment általában kora délután, 12-es karikával. Ők tudták, hogy nem horror. :D

R. Daneel 2017.05.31. 02:15:23

Két rendőr a szirénázó járőrkocsiban süvít a tetthely felé:
- Hová megyünk?
- Térjen le jobbra! Egy paradicsomcsorda felzabált egy őrült motorbiciklist.
- Mi mit tehetünk?
- Eltussoljuk az esetet.

Nna.
Ez egy ilyen. :)

süti beállítások módosítása