Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Majd meghalnak Mandy Lane-ért (2006) - All the Boys Love Mandy Lane

Sunáznád Mandy Lane-t? Ne tedd!

2014.10.16. 17:41 Csabi87

all-the-boys-love-mandy-lane-2006--00.jpgSzar dolog az öregedés. Megjelennek az őszhajszálak, romlik a látás, fáradékonyabbak leszünk - ne adj Isten egy idő után fel sem áll vagy bepókhálósodik - és még sorolhatnám. Az öregedés pedig a filmes ízlésre is kihat. Eljön az idő, amikor az ember már a tinihorrort sem élvezi. Pláne ha az még szar is.

A Majd meghalnak Mandy Lane-ért pedig mindkét jelzőt magán viseli és ha korábban láttam volna, akkor tuti az Eleven testeket se nézem meg, ugyanis a rendező mindkét esetben Jonathan Levine volt, akivel azt hiszem nagyon eltér az ízlésünk egymástól.

A produkció tipikusan abba a kategóriába tartozik, amit megnézel és az agyad igyekszik mindenáron kilökni magából. Ezért lehet, hogy habár tegnap láttam ma már vajmi kevés dologra emlékszem, de azért igyekszem felhomályosítani az elmém.

Kezdjük ott, hogy természetesen adott a címszereplőnk. Mandy Lane, aki egy csinos, de igazából marhára átlagos csaj, viszont mégis a fél iskola ráveri. Na nem szó szerint, de a célja mindenkinek ez volna. Mandy azonban nem az a könnyűvérű fruska, állítólag igyekszik elkerülni a pasikat, egy igazi kis szende szűz. 

Fiú barátja ugyan akad, Emmet személyében, akivel a barátságon kívül persze nincs több köztük, és az is hamar megszakad, amikor Emmet miatt Mandy egyik "rajongója" meghal, a lány pedig egy új baráti körbe kerül.

Az új társaságban természetesen olyan téren nincs újdonság, hogy Mandy-t ott is mindenki szívesen felpróbálná, a lány azonban nem adja magát, igaz úgy dönt elutazik a cimbikkel egyikőjük hétvégi házába, hogy jól érezzék magukat. Mandy tényleg csak haverkodni szeretne, a srácoknak viszont eltökélt szándékuk, hogy megszerzik maguknak a lányt. Csakhogy a számításukba hiba csúszik, ugyanis a rancson lévő hímneműek hullani kezdenek.

mandylane.jpgAzt a kérdést nem is igazán bolygatnám, hogy na vajon ki a gyilkos, mert az első perctől egyértelmű, igaz a forgatókönyvíró Jacob Forman megpróbált egy harmatgyenge csavart bevinni a végén, de az a próbálkozás maximum első horroros nézőknél válik be.

Ezzel együtt pedig a legnagyobb gond talán az, hogy nincs miért izgulnunk. Tudni lehet ki hal meg és ki nem, előre le van zongorázva minden, mi pedig vagy az első 10 perc után új film után nézünk vagy maradunk, jósnak képzeljük magunk és bízunk abban, hogy majd eljön a Kánaán.

Annyit viszont segítségként elárulok, hogy hiába vársz. Slasherről lévén szó a látványos és ügyes gyilkolásokban bízhatunk - bár igazából azt hiszem ez is balgaság - de megkapni nem fogjuk őket. Ahogy megtörténtek már el is felejtjük őket és hüledezni sem kell.

Utolsó mentsvárként a szereplők maradtak, akik viszont jól arcon köpnek minket borzalmas játékukkal. A legdurvább egyébként Amber Heard, aki ha az ágyban is ilyen fapofa, akkor nem irigylem Johnny Deppet. Félreértés ne essék, sosem gondoltam, hogy Amber Heard ügyes színésznő volna, de amit itt bemutat az mindennek a teteje... én ezt kiszámlázni sem mertem volna.

Az egyedüli pozitívum a néha feltűnő klipszerű kamera megoldás lehet, ami egész jól lett összehozva a zenével, na de emiatt hatalmas baromság volna végigszenvedni ezt a filmet.

Hogy mi szól a produkció mellett? Az égvilágon semmi. Ha viszont még nem láttál csak két horrort életedben és nem töltötted be a 16-ot, akkor nosza tedd a lejátszóba Mandy Lanet, de ha inkább valami mást választasz estére hát senki nem fog hibáztatni.

3/10

Címkék: 2006 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr846055710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2014.10.16. 18:48:02

Talán 2 éve is van már hogy láttam és arra emlékszem,hogy baromi vontatott és valóban kiszámítható!Egyet értek veled mindenben :)

Edwest 2014.10.18. 08:17:51

Nem sokra emlékszem a filmből. Illetve lehet, hogy emlékszem, de nem tudom, hogy ebben a filmben volt-e, mert annyira klisés, hogy tényleg SEMMI eredeti ötlet, megnyilvánulás nincs benne. A forgatókönyvet akár egy számítógépes program is írhatta volna pár betáplált film átlagolásával. Még jó, hogy turkálóban vettem 299-ért. :)

süti beállítások módosítása