Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Horns (2014)

2014.10.15. 18:10 OctoberAir

1349348815_horns-oo.jpgJoe Hill első sikerregényének mozis adaptációja egyáltalán nem fog csalódást okozni a horror kedvelőinek. Részünk lesz egy nagy adag sötét humorban, egy megoldatlan rejtélyben és egy pár megmagyarázhatatlan, természetfeletti jelenségben is.  A következőkben összefoglalom, hogy miről is szól a Horns.

Ig Perrish (Danielle Radcliffe) kitaszítottá válik, városa minden egyes tagja gyilkosnak hiszi, még a saját szülei is. Első szerelme és barátnője, Merrin (Juno Temple) meggyilkolásával vádolják. Ig tehetetlenségében csak az alkoholba és az agresszióba képes menekülni, miközben egyetlen barátja, Lee (Max Minghella) egyengeti jogi ügyeit.

Amikor már úgy tűnik, minden elveszett Iggel egy rémületesen érdekes dolog történik: szarvai nőnek. Ráadásul ezeknek a szarvaknak furcsa képességei vannak, hiszen a környezetükben az emberek képtelenek hazudni. Így Ignek az orvos, a bár tulajdonosa, a testvére, a barátai, a rendőrség és a szülei is sorra leplezik le a titkaikat. Ráadásul Ig sötét erejének segítségével képes bármire rávenni a körülötte élőket.

horns.jpg

Elkeseredésében elhatározza, hogy furcsa deformitását arra használja fel, hogy kiderítse, ki áll a szeretett Merrin meggyilkolása mögött. Ig meg akarja bosszulni, amit a barátnőjével és vele tett a kisváros, és tisztázni akarja magát a vádak alól. Azonban a városban rengeteg titok lappang, amely egyre mélyebben rántja bele Iget a borzalmakba.

Horns-Movie-Poster-All-Seeing-Eye.jpgJoe Hill Horns című regénye 2010-ben jelent meg, amely később nálunk is felbukkant Szarvak néven. Aki nem tudná, Hill Stephen King legkisebb fia, ami stílusán, bizarr humorán és csavaros történetvezetésén meg is látszik. A könyv elképesztően szórakoztató olvasmány, tele igazán humoros jelenetekkel, amely a tragikus haláleset körül csak még erősebben hat az olvasóra. Mivel nagyon szerettem a könyvet, ezért a filmmel kapcsolatban is igen nagy elvárásaim voltak.

Szerencsére az alkotók nem hazudtolták meg magukat. Danielle Radcliffe meglehetősen jól alakította Ig Perrist és Juno Temple is visszaadta Merrin kedves, bájos alakját. A moziban is rengeteg humoros jelenettel találkozhattunk, emellett igen látványos elemek is tarkították. A Horns csattanónak sincs híján, hiszen folyamatosan gondolkozhatunk, hogy ki is Merrin valódi gyilkosa.

A film egyáltalán nem az a takaró alatt remegős horror. Inkább a történetvezetés, a humor és izgalmak jellemzik, de mindenképpen odaszegezi a nézőt a képernyő elé. Mindenkinek ajánlom, aki kedveli a bizarr történeteket, némi kifacsart gondolattal és egy-két véres jelenettel.

7/10

 

Címkék: amerikai film 7/10 2013 kanadai film Stephen King

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr906790113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.10.16. 20:09:38

Rém unalmas film, pedig az alapötlet nagyon király.

2014.10.17. 18:24:08

Én a magam részéről megadtam neki a 10 pontot, egyáltalán nem találtam unalmasnak. Valódi felüdülés volt a sok bóvli után.

süti beállítások módosítása