Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kerülőút (2013) - Scenic Route

Baráti kaland a semmi közepén

2014.10.14. 18:10 Csabi87

scenic-route-2.pngNa ez bizony nem horror, inkább valami lájtosabb thriller meglehetősen erős humor faktorral, de ha már megnéztem gondoltam írok róla, mert ha nagyon szűken, de beleférhet a kínálatba, ráadásul egy igazán ütős filmélmény, amit kár volna kihagynod.

A történet két jó barátról szól Mitchről és Carterről, akik éppen egy havertúrán vannak, átszelik az országot és bandáznak egyet, amire már egyébként is rég volt példa, legalábbis azóta, amióta Mitch összejött a titkárnőjével, elvette és még gyerekük is lett. Carternek ez a dolog bassza is a csőrét rendesen.

Az utazás azonban hamar megtorpan, amikor Carter úgy érzi cselt kell bevetnie ahhoz, hogy egy jót eltudjon barátjával beszélgetni - többek között arról is, hogy Mitch élete nem jó ahogy van, jobb volna kilépni a munkából, elhagyni a feleségét és az álmainak élni. Persze Carter könnyen beszél, ő így tesz, igaz ennek is megvan az ára. Az autójában él és munkanélküli.

A lényeg a lényeg, hogy a beszélgetés elérése érdekében előidéz egy mű lerobbanást a sivatag közepén, amiből csak hamar valódi megállás lesz. Az úton pedig nem jár senki, hőseink ketten vannak, magukra maradtak, de legalább jó alkalom arra, hogy megmondják a másiknak mit gondolnak.

Ez viszont hamar verekedésbe csap át, a jó barátság pedig úgy tűnik az étlen-szomjan való várakozás közben tönkre megy. Pont mint a kocsi.

 

scenic-route-1.jpg

Egy baromi jól kitalált haver-film ez, amelyben nem igazán spóroltak semmivel. Na jó, talán a szereplőkkel, hiszen Carteren és Mitchen kívül lényégében alig láthatunk valakit, a srácok viszont viszik a hátukon a filmet.

scenic-route-poszter.jpgKyle Killen remek párbeszédeket írt és egy frankó ötlettel rukkolt elő. A tempó kétségtelenül lassú, sőt akcióknak is meglehetősen híján vagyunk, viszont mégis működik a dolog és ha a hangulat magával ragad, akkor gond egy szál se. Ebben egyébként a Goetz testvérek is segítenek, hiszen a rendezés is teljesen rendben van.

Ha pedig már a stábot boncolgatjuk, akkor Josh Duhamel és Dan Fogler nevét is meg kell említeni, minimum piros pontot érdemelnek.

Jól átgondolt, a másikat csesztetős film ez, utóbbi miatt pedig igazán humoros lesz, ha nem is abból a fajtából, amitől a földön fetreng az ember rúgkapálva, de mégis olyan, amin nevetgélsz és mosolyogsz.

Kellemes csalódás volt a film, igaz az előzetes is azt sugallja, hogy az irány jó, ha pedig az a hangulat elkap, akkor érdemes próbát tenni az egésszel, hiszen egy jó pofa, ötletes filmélmény lesz a jutalom.

7 pontot mindenképpen adok rá, igaz egyszer nézős, de egy unalmas estét meglehetősen fel tud dobni.

Címkék: amerikai film 7/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr546097941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása