Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural - Kezdett a 10. évad

2014.10.09. 06:40 Csabi87

Emlékszem néhány éve még szarrá izgultam magam a nyáron és tűkön ülve vártam, hogy ősszel elstartoljon a Supernatural. Szó szerint vágtam a centit. Persze én is fiatalabb voltam és talán a sorozat is izgalmasabb volt. Aztán a szánkó lejtőhöz ért és talán azóta sem igazán keveredett ki onnét, maximum néha változik a lejtés szög.

supnat-10-1-2.jpg

Mindezek ellenére a 9. évadra nem igazán panaszkodhatunk, ha nem is ragyogott régi fényében egy egészen korrekt adagot kaptunk, ami megnézve a rész eleji visszatekintést még izgalmasabbnak tűnt. Crowley nagyobb szerepet kapott, ami kicsit felkavarta az állóvizet, az utolsó epizód végén pedig nagyjából világossá is tették, hogy a Pokol Királyára a jövőben is számíthatunk.

A tovább mögött csak óvatosan, spoilerek is lehetnek.

Az események fonalát nagyjából a zárásnál vettük fel, pár hét telt mindösszesen el. Dean eltűnt és mint tudjuk egy kicsit feketébb lett a szeme is, Sam pedig, ahogy azt mindig is csinálja utána eredt, hogy megmentse bátyját, annak ellenére is, hogy az külön kérte ne tegye. Egy velejéig romlott Dean azonban nem parádézhat amerikai kisvárosokban, így Samnek cselekednie kellett.

Egy másik szálon Castielt is megkaptuk, aki a már unásig ismételt az angyaloknak is lehet szabad akaratuk témakörben évődött, ami azt hiszem a baromi unalmas jelzőn kívül nem igen jellemezhető mással. A modoros és a harcias lázadó angyalok unalmasak voltak, ahogy az egész szál, hiszen már többször láttuk és újabb szórakoztatóértéket sem véltem felfedezni.

supnat-10-1-1.jpg

Dean és Crowley ökörködése viszont jól indult, sőt a kezdés ezáltal egész biztatónak tűnt, még Robert Singer neve is felvillant a rendezői poszton, a csocsó és a szerelmi közjáték a karaoke pedig mókás volt, a 40 perc alatt ez azonban a semmivé foszlott. Crowley ördögi terve talán izgalmasnak is tűnhetne, de igazából mégse, hiszen nagyjából vázolta is, hogy Deannel az oldalán legyőzhetetlen király lehetne a Pokolban, a srác viszont egyelőre nem kér ebből, gondolom az évad során majd változik a hozzáállása.

Feltűnt egy új karakter is, aki a nyomozgató Samet egy varázslatos távblokkolóval elkapta, a Vastag Csaba - husi fejű Jeremy Renner arcberendezésével bíró fickó még akár rejtélyes is lehet, hogy mégis miért és honnan ismeri Deant, de egy évadnyitóba ez azt hiszem kevés.

supnat-10-1-3.jpg

Dean reakcióját - nyugodjá' le a picsába, mert leszarom - akár drámainak is nevezhetjük, hiszen magára hagyta kisöccsét, aki azért valószínűleg ennek ellenére nem lesz agyoncsapva.

Annyira bízom benne, hogy van, aki meg tud cáfolni és jó érzéssel azt tudja mondani, hogy élvezte az évadnyitót és annyira várja a folytatást, mint más a hétvégi berúgást. Persze, ha már 9 évadot megnéztem a folytatásra is maradok legyen az akármilyen, de eddig nem sikerült maradéktalanul meggyőzni.

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr976773063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judgement 2014.10.11. 18:53:44

A sorozat már rég ellőtte a benne rejlő kreativitást, kizártnak tartom hogy a régi színvonalra kerüljön. Rég ellőtték már a puskaport, egy egy mosolyt gerjesztő pillanat, esetleg ha szerencsénk van, pár izgalmas pillanat, még kevés a megváltáshoz.

Egyszerűen túlságosan sok a rajongó, jól bejáratott név, de a lapos és sokszor irritáló mellékfigurák (évek óta silány a casting is), ugyanilyen párbeszédek és az érdektelen átívelő szál mellett nehéz lelkesedni.
Heti egyrészt megér, mert nem lett azért nézhetetlen, de a tesók viszonya is nagyon fáradt már, Sam az évek alatt mintha egyre rosszabb színész lenne és évek óta nem érzem hogy tartana ez valahova.

Az angyalok képtelenek tanulni, és az írók/rendezők sem igazán akarják hogy a nézők kevésbé legyenek pipák az idegesítő cselekmény miatt.
Meglátjuk, hátha pár jó ötlettel rebootolhatják a szériát, és kicsit más vonalon de valami mást is tud nyújtani mint az utóbbi évadokban.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.10.12. 09:20:30

@Judgement: Az a bajom, hogy igazad van. Érdekes, mert volt, ahol annyira pozitív kritikát írtak a mostani kezdésről, hogy irigyeltem a cikk íróját. Pár rész után biztos okosabbak leszünk.

Smancs 2014.10.15. 18:16:57

Én jóérzéssel tudom mondani, hogy várom a második részt:) (ill már csak azt, hogy gyerekmentes övezetben megnézhessem...)

Mondjuk az tény, hogy én pl nagyon bírom a mellékfigurákat a sorozatban . szerintem azok az egyik sava borsa.
No meg a fő amivel megfogott, hogy olyan totál jól ábrázolja a tesóságot. Mint forrest gump mondta volt: nehéz lehet 2 testvérnek lenni... hát nekik az :)

De most komolyan, amúgy mi lenne az elvárás a sorozattól? ez egy ilyen horrorszappanopera igazából. a démonos limonádé. azt tökéletesen hozza is évadról évadra. Jó kikapcsolódás.

süti beállítások módosítása