Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Good Marriage (2014)

2014.10.08. 17:44 OctoberAir

A-Good-Marriage-3.jpgAz A Good Marriage Stephen King azonos című kisregénye alapján készült thriller, amely azt a kérdést feszegeti, hogy vajon mennyire ismerjük azt a személyt, akivel az ágyunkat is megosztjuk?

Darcy (Kristen Conolly) és Bob (Anthony LaPaglia) 25 éve él harmonikus és boldog házasságban egymással. Két közös gyermekük van, akik közül az egyik éppen esküvőjére készül. Láthatjuk, hogy Bob igazán sikeres a munkájában, ráadásul Darcyval teljesen rendben van a házaséletük is ennyi idő után. Egyértelmű, hogy 25 év alatt kívül-belül megismered a partnered. Vagy talán mégsem?

Darcy egy családi összejövetel után egyedül marad a házukban, és elemért kutat a garázsban, amikor hirtelen olyan titokra bukkan, amelyre egyáltalán nem számít. Férje egész házasságuk alatt kettős életet élt és igazán véres titkot rejteget, amely mindent felborít, amiben eddig Darcy hitt.

MV5BMTk3MjY2ODgwNl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTQ0Mjg0MjE@._V1_SX214_AL_.jpgA magyarul Minden sötét, csillag sehol (Full Dark No Stars) című kisregénykötetben jelent meg az Egy jó házasság című írás, amely alapjául szolgált a filmnek. Maga Stephen King írta át forgatókönyvre a kisregényét. Érdekesség, hogy ez volt King második forgatókönyve saját írásából, az első a Kedvencek temetője, amely már igencsak régi mozi.

Az eredeti történet igazi mélylélektani dilemmákkal van tele, amely Darcy személyiségén keresztül igazán jó írássá nőtte ki magát. Kinget egyébként egy igaz történet ihletett meg, amelyet a Bizzarium nevű internetes oldalon elérhetsz, hogyha ide kattintasz.

Filmként azonban be kell vallani, hogy eléggé vontatottra sikerült a történet. Amíg nagyon élveztem olvasni a kisregényt, addig a filmben igen sokszor kaptam unalmas jeleneteket. Valószínűleg az volt a probléma, hogy a gondolatokat és a belső küzdelmet jó volt fellelni a sorok között, de a képernyőn ez kevésbé elevenedett meg. Azonban az se lett volna megfelelő megoldás, hogyha ráerőltettek volna rengeteg akciódús jelenetet a filmre, hiszen akkor elveszítette volna a lényegét.

Egyáltalán nem véletlen, hogy nem igazán szerették a filmet a nézők. A RottenTomates közönségének csak 35 százaléka kedvelte a mozit. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a feszültséggel terhelt, lassan kibontakozó thrillereket.

5/10

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók Stephen King

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr426768379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xamuraj 2016.08.25. 16:34:35

Komolyan:hogy nézted ezt a filmet???????Darcy-t Joan Allen!! játszotta,aki azért bár nem az a sztár,akiért szétverik a mozikat,de elismert színésznő,igencsak nívós filmekkel a háta mögött!!!
Ez a blog tényleg néha arra jó,sokat lehessen röhögni...

süti beállítások módosítása