Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sötétség leple (2003) – Darkness Falls

A fogtündér könyörtelen húzásai

2014.10.07. 18:15 SZANDRA

DarknessFalls1.jpg150 évvel ezelőtt Darkness Falls városában keletkezett a Fogtündér legendája. Matilda Dixon a gyermekek tejfogait veszi el, cserébe pénzt hagy a gyerekeknek. Egy tűzesetben, ami a házat érte, a nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, és érzékeny lett a fényre, így egy porcelánmaszkot hordott mindig.

Matildával azonban a legenda szerint még a város lakói elbántak, mikor két gyerek eltűnt. Megbüntették Matildát, aki bosszút esküdött: minden gyerekért, akinek kihullik az utolsó tejfoga, és megmeri nézni az arcát. Ezt nem hagyja megtorlatlanul. A gyerekek ugyan előkerültek, Matilda átka viszont továbbra is élt.

Kyle-nak kiesett az utolsó tejfoga, és mivel ismeri a rémtörténetet a fogtündérről, így nagyon is meg van ijedve, eljön-e hozzá éjjel a fogtündér. A fiú túléli a látogatást, azonban az anyja sajnos nem. Kyle-nak ez a trauma egyenesen beutalót jelentett az elmegyógyászati kezelésekre.

darknesscover.jpgNéhány évvel később egy fiatal lány, Caitlin (akibe Kyle gyerekkorában szerelmes volt) kerül nehéz helyzetbe, mert öccse, Michael súlyos sötétség fóbiában szenved; nem tud sötétben élni, ugyanis állítása szerint, akkor megjelenik neki is a fogtündér, hogy elkapja.

Caitlin segítséget kér Kyle-tól, hogy öccse meggyógyulhasson. Kyle megpróbálja felderíteni a legendát, és túljutni a traumákon, hogy Michael ne úgy élje le életét, ahogyan neki kellett. Bár még mindig csak legendának tartják, Kyle-nak el kell pusztítania a fogtündért, hogy megszabadulhassanak a félelmeiktől. A fiúról viszont közben mindenáron be akarják bizonyítani, hogy őrült, és ő tehet mindenről, lehet, hogy csak ő használta fel a fogtündér legendáját, hogy a pszichopata viselkedését fedezze?

A film alapkoncepciója jó, a fogtündérről egy legenda, ami egyébként csak azért vált borzalmassá, mert az emberek hamar bevégeztek egy gyilkosságot, alá nem támasztott vádak alapján. Egy átok beteljesülése pedig óriási károkat okozhat bárhogy teljesül is be.

Kicsit olyan hangulata van, mint A körnek, ha meglátod, meghalsz, bár itt az időhúzás megoldható a fénnyel. A vége kicsit kiszámítható, vagyis szerintem ki logikázható hogyan alakul, és mi a rém elpusztításának kulcsa.

darknessfalls.jpg

Horrornak jó, átlagos kategória, ijesztgetős, és a látványvilága nem is rossz. A színészeket nem tudnám kiemelni, a látványvilág jobban ural mindent. Az alap félelmeinkre koncentrál, a sötétségtől való félelemre, és a babonákban való hitre. Ennek a kettőnek a kombinációja igen élvezetes kikapcsolódást tud nyújtani a vásznon, a sötétben, egyedül, de főleg párosban.

Nézhető film, bár a szereplők jelleme nincs bemutatva igazán, csak a félelem. Több családi háttérrel bensőségesebb lehetett volna, de így is érdemes megnézni. Van benne szerelem, régi emlékek, és egy remek képi világú ábrázolás.

A probléma talán ott van, hogy azonnal tudjuk, ki és miért várja őket a sötétben, és a háttér kiderítése valamint a megoldás csak a vakszerencsének köszönhető, pedig minden ott van az orruk előtt. Nekem is ajánlották, és nagyon kellemes emlékeim is vannak a film megnézése kapcsán, de elfogult azért nem szeretnék lenni, 6 pont mindenesetre jár neki.

Címkék: 2003 amerikai film 6/10 ausztrál film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr816747993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2015.02.21. 04:56:41

Az egyik legjobb hangulatú horror!

süti beállítások módosítása