Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Dead 2: India (2013)

2014.10.06. 18:07 Csabi87

the-dead-2-1.jpgA Ford testvérek 2010-ben mutatták be első és közös horrorfilmjüket a The Dead című zombis produkciót, ami mindent összevetve egy korrekt darab volt. Persze kicsit talán kilógott a megszokott zombifilmek sorából, hiszen az élőhalottak úgy vánszorogtak, mint manapság ritkán, a maszkírozás kérdését pedig az esetek többségében egy kontaktlencsével oldották meg, valamint egy kis vérszínt kentek a statiszta arcára - persze azért akadnak üdítő kivételek. A sztori maga pedig Afrikában játszódott.

A rendező páros, akik egyébként a forgatókönyvért és a fényképezésért is feleltek, 2013-ra sikeresen összehozták a történet folytatását, ami igazából mindösszesen annyiban másabb, mint a korábbiak, hogy ez alkalommal Indiában történik meg a baj.

Ez alkalommal egy mérnök megpróbáltatásait nézhetjük végig, aki több száz kilométerre van indiai kedvesétől, aki kiderül, hogy babát vár. A pár izgatott, ugyanakkor régóta tervezik, hogy átteszik székhelyüket az Államokba, igaz a lány családja hallani sem akar erről, ők tulajdonképpen már megtervezték egy szem lányuk életét, amit biztos nem egy amerikai mellett fog leélni, egy idegen országban.

A krach azonban beüt, Mumbai-t ellepik az élőholtak, hősünk, Nicholas Burton pedig úgy dönt, hogy átszeli az országot és megmenti élete szerelmét. Útját persze tetű lassú zombik és káosz szegélyezi.

the-dead-2-2.jpg

Őszintén szólva semmi sem változott az afrikai kalandhoz képest. A zombik pont úgy néznek ki, csak indiaiak, a fényképezés továbbra is egészen szerethető, a szereplőkkel szintén nincs túl nagy probléma, főkarakterünk pedig itt is kap maga mellé egy kis segítséget.

the-dead-2-poszter.jpgHa az első részt bírtad, akkor a folytatásban sem fogsz csalódni, hiszen az ottani „hibák” köszönnek vissza. Hősünket a lassú zombik képtelen elkapni, akár csapatban vagy akár egyedül vannak, bezzeg mindenki mást képesek leteríteni. Ez kicsit bután hat, de egye fene.

Igazából a mai rohanó világban és a hasonló zombifilmek között jó az, ha van egy kicsit régi vágású darab, araszoló élőhalottakkal, egy kis szerelemmel és itt-ott szívszorító kalandokkal. Hiszen ezekből sincs hiány. Sőt akadnak egészen drámaira sikerült részek is.

A végén kicsit giccses és azt hiszem túlgondolt, de ha bírtad az első részt, akkor azt, amit ott megkaptál, most is megkapod.

Egész korrekt alkotás is és mi közben néztem, azért felmerült bennem, hogy a Ford testvérek akár folytathatnák is a körutat. Hiszen kvázi folytatásról beszélhetünk, mivel említés szintjén az első részben tapasztalható afrikai járvány is szóba került. Kicsit talán Z világháború is lehetne a dologból, ami persze nyilván nem lesz. Csak a Brad Pitt-féle látványos bohóckodás számomra hatalmas csalódást volt - főleg a könyvhöz képest - míg itt, ha csiga zombikat is kapunk, de legalább valóban egy zombifilmmel van dolgunk.

6/10

Címkék: 6/10 angol film 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr366744281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása