Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A vérfarkas (2013) - Wer

Egy félresikerült farkasemberes horror

2014.10.05. 18:03 Jason13

FKKmu1Q.pngWilliam Brent Bell neve nem jó ajánlólevél egy filmhez, hiszen ő rendezte a meglehetősen átlagosra sikeredett Stay Alive-t és a nézhetetlen kézi-kamerás, ördögűzős gagyit, a The Devil Inside-t is. Az ember azt hinné, hogy ilyen munkák után a fickót elküldték takarítónak, de nem. Valami oknál fogva a producerek harmadjára is bizalmat szavaztak neki és egy új projekttel bízták meg, ami hozzáértő kezek között akár még jóra is sikeredhetett volna.

A történet bitang egyszerű. Egy amerikai családot valaki, vagy valami brutálisan meggyilkol egy francia erdőben. A helyi karhatalom gyorsan talál is egy gyanúsítottat, aki első blikkre tényleg úgy néz ki, mint egy pszichopata. Viszont egy szintén amerikai védőügyvédnő úgy véli, a rendőrség rosszul mérte fel a helyzetet és nem a magas, szőrmók férfi az elkövető, így gyorsan el is kezd nyomozni két társával, hogy kiderítsék az igazságot.

Oscar-díjat nem érdemel a sztori, az egyszer biztos, azonban még így is működőképes. Picit talán hasonlít Joe Dante '81-es Üvöltéséhez, hiszen ott is egy nyomozós thrillerbe lett beépítve a farkasemberes szál, de ennyiben ki is merülnek az egyezések 

A játékidő első felét leginkább az ügy felgöngyölítése tölti ki, ez egész ügyesre sikerült. Óriási csavarokat nem kapunk, de a figyelmet végig fent tartja a sztori és bónuszba még egy mellékszál is akad, ahol kiderül, a feltételezett gyilkosra már régóta pikkelt az egyik nyomozó. A baj ott kezdődik, mikor felbukkan a szörnyeteg.

wer-2013-movie-screenshot5.jpg

Én naivan elvártam volna a filmtől, hogy felmutasson egy farkasembert, ha már a cím is az éj fenevadjára utal. De nem, a készítők inkább megajándékoztak minket egy szőrös fickóval, aki kiabál, néha embereket dobál jobbra-balra és ha a helyzet úgy adódik, négykézláb közlekedik. Az alkotók kreativitásához kétség sem fér.

Értem, hogy a költségvetés nem verte az eget, de ha már az ember egy farkasemberes filmet forgat, legalább szerepeltesse a szörnyet! Emiatt bennem hatalmas hiányérzetet okozott a mozi.

11850399.jpgA vicc az, hogy az akciójelenetek egész nézhetőek, még vér is folydogál, nem is kevés. Bár ezeken a jeleneteken is érződik a pénzhiány, ezt jól láthatóan az operatőri munkával próbálták leplezni az illetékesek. Ez úgy-ahogy sikerült is nekik, kár, hogy az egyszerű, beszélgetés képsoroknál is rengeteg a vágás és a kamerát is úgy cibálják, mintha épp földrengés rázná meg a helyszínt. Ez kifejezetten zavaró.

Amúgy a film története ugye Franciaországban játszódik, de a stábnak vélhetőleg nem volt annyi lóvéja, hogy eljussanak a bagett szülőhazájába, így beérték a csodaszép Romániával. Ez nem akkora negatívum, de a szemfülesebb nézőknek azért feltűnhet.

Összességében véve, nem egy vészesen rossz fércmű ez, hiszen a története egész jó, kár, hogy a technikai oldalon már látszik az alul kezelt büdzsé. Ha sikerült volna egy fránya farkasembert beletuszkolni a filmbe és az operatőrnek is kiosztanak pár körmöst, akkor ebből simán kisülhetett volna egy szórakoztató, pörgős horrormozi. Így, ebben a formában viszont csak egy átlagosnak is alig nevezhető, könnyen feledhető butaság, amit nyugodtan ki lehet hagyni.

Játékidő: 89 perc
Rendező: William Brent Bell
Forgatókönyvíró: William Brent Bell, Matthew Peterman
Szereplők: A.J. Cook, Sebastian Roché, Vik Sahay

Értékelés: 4/10

Címkék: amerikai film 4/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr186754215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.10.06. 10:42:54

A Stay Alive szerintem jó lett, mint film. Történelmileg viszont egyértelműen a legenda szembeköpése.

süti beállítások módosítása