Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Grafománia

Interjú Makra Árpáddal

2014.10.05. 10:44 Herschmi

covers_273272.jpgNemrég írtam Makra Árpád bemutatkozó kötetéről, a Grafomániáról. Ennek apropóján készítettünk a szerzővel egy rövid interjút.

TFTB: Szervusz Árpád! Első könyvednek eléggé szokatlan, jobban mondva manapság már nem igazán divatos formát választottál. Mit szerettél volna elérni egy „zsebkönyv” kiadásával?

MÁ: Üdv Tamás! Direkt választottam ezt a formát egy kicsit a nosztalgikus hangulat miatt. Szerintem ez a 14 történet pont kitölt egy ilyen „zsebkönyvet”. A válogatást bemutatkozásnak szántam.

TFTB: Rövid, csattanós történeteket gyűjtöttél össze. A válogatásnál az eddigi legjobb műveid vetted számba, vagy az eddigi teljes munkásságod?

MÁ: A novellákból nagyjából ennyi.

TFTB: Az Aratás című novellád komoly kritikaként fogható fel a mai fogyasztói társadalom felé, de a végén az volt az érzésem, mintha Istent keresnéd. Volt benne egy ilyen rejtett mondanivaló vagy csak azt akartad kifejezni, hogy az ember halála előtt bármiben képes hinni, hogy megnyugtassa a lelkét?

MÁ: Erre a szituációra azt szokták mondani, hogy egy zuhanó repülőgépen nincs ateista.

TFTB: A Pornódiumnál valahogy az volt az érzésem, hogy a Szerb film ihlette. Hatással volt rád ez a híres-hirhedt alkotás, mikor írtad?

MÁ: A filmet nem láttam, de igyekszem bepótolni.

TFTB: A bevezető történetnél az volt az érzésem, mintha a saját gondolataid írnád le, azokat az érzéseket, amik benned zajlanak le, mielőtt papírra vetnél valamit. Téged is gyakran kísért az a bizonyos hízelgő hang és a „majd holnap”-hozzáállás?

MÁ: Igen, sajnos engem is kísért, de időnként el szokott jönni az a „majd holnap” is, és olyan is van, hogy majd a „jövő hét végén”.

TFTB: Mik a terveid a folytatásra nézve? Újabb zsebkönyv? Válogatás hosszabb novellákból? Esetleg regény? Egyáltalán mi az, amit szeretnél megvalósítani íróként?

MÁ: További novellák – ha úgy adódik –, mert szeretem ezt a műfajt, viszont elkezdtem egy regényt is, amit mindenképpen szeretnék befejezni, jelenleg is azon dolgozok.

TFTB: A kezed nem csak tollforgatásban ügyes. Rajzaid nagyon jók, festményeid pedig maga Clive Barker is megirigyelhetné. Vannak ambícióid ilyen téren? Ha festesz, az életből merítesz ihletet vagy a saját sötét látomásaidat próbálod vászonra vinni?

MÁ: Szívesen festegetek, rajzolgatok szabadidőmben, talán egyszer összejön egy kiállításra való anyag is. Nincsenek sötét látomásaim, csak elszabadul néha a fantáziám.

TFTB: Kik, illetve milyen filmek-könyvek inspiráltak? Honnan merítesz ötletet ezekhez a sötét alkotásokhoz?

MÁ: Imádom a filmeket, könyveket, különösebb stílusbeli megkötések nélkül, a lényeg, hogy a maguk műfajában jók legyenek. Persze – ahogy látszik az írásaimban és a festményeimen is – azért a horror áll hozzám a legközelebb.

TFTB: Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk. Sok sikert kívánunk Neked a jövőben!

MÁ: Én köszönöm a lehetőséget és hogy elolvastad, véleményezted az írásaimat.

Címkék: interjú könyv interjúk grafománia makra árpád horror novellák

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr456747639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása