Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mesék a kriptából - A kártyapárbaj

2. évad 3. rész

2014.09.27. 08:01 Csabi87

tales-2-3-4.jpgSoron következő borzalmas rémmesénk a szerencsejátékok világába kalauzol el minket, de természetesen mindezt kripta módra teszi. A vesztesek itt nem zsetonjaiktól kénytelenek búcsúzni, hanem a testrészeiktől és akár tulajdon életüktől.

Reno Crevice és Sam Forney élnek-halnak a kártyáért, egymást viszont szívből gyűlölik. A zöld textillel fedett asztal előtt ülve már sokszor egymásba botlottak, hol Reno nyert el több ezer dollárt a hamis kártyásnak kikiáltott Samtől, hol pedig utóbbi volt a szerencsés és vette el Reno autóját is. A viszálykodás azonban örök ellentét szít a két férfi között, hiszen mindketten úgy hiszik, hogy ők a legjobbak.

A kakaskodás és az én faszom a nagyobb típusú rivalizálás végül odáig fajul, hogy Reno orosz rulettre hívja ki ellenfelét, ahol egy 44-essel kénytelen farkasszemet nézni és csak a jó szerencsében bízhatnak. A csodával határos módon azonban hőseink túl élik a játszmát, végül úgy határoznak, hogy a kártyának kell eldönteni a versengést és a csontpóker mellett teszik le voksukat.

A párbaj elkezdődik, hőseink ujjai pedig partiról partira vészesen csökkennek. 

tales-2-3-3.jpg

Walter Hill volt az első Mesék a kriptából epizód elkövetője a sorozat életében, a második nagy lélegzetvétel harmadik részében pedig visszatért és egy igazán kedvelhető részt dobott a rémségekre éhes közönség elé.

A történet igazán izgalmas, a két főszereplőt pedig ismert arcok alakítják, ami szerintem nagyban hozzájárul az elégedettségérzet kialakulásához. 

tales-2-3-1.jpg

Lance Henriksent gondolom nem kell bemutatni, kiváló filmek köthetőek a nevéhez, igaz az is vitathatatlan tény, hogy néhány rossz döntés is szegélyezi pályáját. Később egyébként a 3. évad egyik epizódjában is feltűnt Dan Aykroyd és Kirk Douglas oldalán. 

Kevin Tighe pedig lehet, hogy a neve alapján nem ugrik be hirtelen, de ha meglátod az arcát, akkor tudod, hogy jó néhány film mellékszerepében láttad teljesen korrekt alakítást nyújtva. Most sincs ez másként.

tales-2-3-2.jpg

Az epizód megírása szintén Walter Hill nevéhez kötődik, de Mae Woofs is segédkezett neki, aki a sorozat még néhány részén dolgozott hasonló minősítésben, illetve más filmek esetén is ott volt Hill oldalán, bár többnyire asszisztensként.

A kamera mögött pedig ez alkalommal is John R. Leonetti kapott helyet, akinek a rendezésében az Annabelle című Démonok között spin-offot láthatjuk hamarosan.

Címkék: sorozat tales from the crypt

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr426545033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása