Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jégbe zárt terror (2011) - Ice Road Terror

2014.09.27. 18:07 Csabi87

Ice_Road_Terror-1.jpgJégbe zárt terror. Már a címében is sejtelmes, hidegrázást előidéző és magasztal teljes. Aztán védtelen tekinteted rátéved a DVD borítóra: Egy jeges úton kacsázó, böhöm kamionra leszel figyelmes, arra a tipikus amerikai filmekben feltűnő fenevadra, ami egy kifejlett és jól meghizlalt tehenet, sőt mit tehenet, egy ivarérett bikát is képes palacsintává lapítani a másodperc tört része alatt. Ez viszont még mindig semmi, ugyanis a kamion mögött egy kicsit talán T-Rexre hajazó őslény is magasodik, aki éppen kitátja hatalmas, fogaktól hemzsegő száját. Vagy dühében ordít és a kamiont akarja bekapni, vagy a csukott szemből akár arra is következtethetünk, hogy Caramel - Jelenés című dalából akarja kiénekeli  a magas hangot, mert a tökének csapódott a kamion hátulja.

Csak egy borító és már egy egész estére való történet lapul a vékony papír mögött, a Jégbe zárt terror ötletgazdái pedig a lemez behelyezése után sem okoznak csalódást. Egy ízig-vérig trashfilmet kapunk, viszont tényleg az ütősebb fajtából, egy kis túlzás már B-íze van egésznek.

- Azzal egyszer egy barnamedvét is lelőttem.
- Egy bocsot, ami sántított.

Jack és Neil két remek fazon, jó barátok, akik szó szerint megélnek a jéghátán. A világ leghosszabb jéggel fedett útján, Alaszkában kamionoznak. A teherszállítók császárai ők, akik jó pénzért bármi bevállalnak. Így történhet meg az, hogy egy utolsó utáni fuvarra is befizetnek és vállalják, hogy a rakodótérben egy nagy halom robbanószerrel leugranak a bányához. A srácok két kamionnal és egy szerencsés véletlen folytán a csinos Rachellel indulnak neki a jégpáncélnak.

A célhoz érve azonban nem várt pusztítással találkoznak. Emberi testrészek és vér található mindenfelé, az ok pedig csak hamar kiderül. Egy robbantás következtében egy egészen addig a jég alatt élő, őskori hüllő szabadul a felszínre, aki természetesen imádja az emberhúst.

Ice_Road_Terror-2.jpg

Gyakorlott Zs-fanok számára egy igazi élmény utazás lesz ez a jégen, hiszen az a helyzet, hogy a Jégbe zárt terror a maga nemében teljesen korrekt. Az effektek gagyik, de nem annyira, sőt néhány művégtag és egy kis vér is befigyel, ami valljuk be, az Asyllum-féle filmekben nem feltétlen szokás. 

ice-road-terror-poster.jpgA félreértés elkerülése végett mondjuk jelezném, hogy ugyan a SyFy adta annak idején ezt a filmet is, nem az Asylum csapata készítette, hanem a nem sokkal igényesebb ARO Enteratainment volt az elkövető, akik szerencsére nem vették túl komolyan a munkát. Hőseink viccelődnek, a karakterek a kívánalmaknak megfelelően sablonosak és egy viszonylag jó csaj is adott. Na meg a szörny.

A borító mondjuk becsapós, mert az alapján mertem remélni, hogy egy T-Rex-szerű fenevadat kapunk, ehhez képest valami nagyra nőtt lapos gyík szedi az áldozatait, de ettől függetlenül ezt nevezhetjük szórakoztatónak, a dinófilmektől mentes, ínséges időkben.

Maga az ötlet egyébként Keith Shaw fejéből pattant ki, aki jó néhány hasonló szart talált ki, az ötletet pedig vélhetően a Kamionnal a jégen át című sorozat adta, ami meg ha minden igaz az RTL-en ment, eredetileg pedig a History Channel szériája.

A főbb szerepekben egyébként láthatjuk Dylan Nealt, valamint Ty Olssont, aki az Odaátból lehet ismerős, ott a kedves és jó fej vámpírt, Bennyt alakította. Míg a női főszerepben Brea Grant pózol.

Az a helyzet, hogy ha bírod a hasonló színvonalú gagyikat, akkor a Jégbe zárt terror még jó szolgálatot is tehet, hiszen kategórián belül tényleg a színvonalasabb és szórakoztatóbb próbálkozások közé tartozik.

Meg is kapja a maga 4 pontját. 

Címkék: 2011 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr326635675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása