Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Saturday Morning Mystery (2012)

Így ne koppintsd a Scooby-Doo-t

2014.09.18. 17:36 Csabi87

saturday_morning_mystery.pngScooby-Doo találkozása a Gonosz halottal! - ezzel a szöveggel próbálja meg eladni magát a Saturday Morning Mystery című horror, amelyet ha megnézünk, akkor könnyen rájöhetünk, hogy inkább a szar és a hányás egyvelegéről beszélhetünk.

A történet egy négy fős kis csapatot követ nyomon, két fiút és két lányt, akiknek van egy furgonjuk és egy kutyájuk, egyébként pedig rejtélyes eseteket oldanak meg, amelyek első ránézésre paranormális dolgoknak tűnnek. Ezzel eddig nem is volna baj, hiszen a jól ismert rajzfilm sorozatból amennyire tudom nem készült horror - csak az szerintem gagyi és gyengén muzsikáló filmadaptáció - pedig a téma adná magát. Jelen produkció készítői pedig meglátták a lehetőséget, de csak ziccerről beszélhetünk, hiszen a labda magasan a kapu fölött repült el: nincs gól.

Hőseinket az egykori Kyser rezidenciához hívják ki, hogy ugyan járjanak már a fura esetek végére, ugyanis úgy tűnik a ház falai között valóban szellemek élik a mindennapjaikat.

A srácok a helyszínre furgonoznak és marhára örülnek, ugyanis a tevékenységüket elég rossz szemmel nézik a hatóságok és egyébként se túl sok jövedelmük származik a lidércek kergetéséből. A nyomozgatás pedig megkezdődik, igaz eleinte csak humbuknak tűnik az egész, de idővel kiderül, hogy a falak között tényleg van valami.

saturday_morning_mystery-poster.jpgEzzel nagy baj se volna, ha humor, esetleg ijesztgetés vagy a horrornak bármi nyoma is észrevehető volna, az utolsó 15-20 percet leszámítva, addig ugyanis egy lefelé zúgó hullámvasúttal van dolgunk.

Karaktereink egytől-egyig idegesítőek és értelmetlen párbeszédekkel traktálják a kedves nézőt, megismerjük őket, de pont leszarjuk az életüket, mivel jobb esetben az ismerd meg a karaktert lépések a horror színezésére jók, itt viszont nincsenek körbe rajzolva az alapvonalak, akkor pedig ugye mit akarunk színezni?

Saját bevallása szerint a film egy sötét hangulatú, véres Scooby-Doo paródia, de azon kívül, hogy van egy kutya meg egy rövid szoknyás lány, nem sok mindenben köthető a meséhez, aminek bármelyik része rémisztőbb, mint ez a borzalom. Talán annyi lehet még a közös, hogy itt is akadnak zseblámpás mászkálások, amitől a sötét hangulat esetleg meglehet, de a humor abszolút hiányzik.

Véres jelenetből a végén ugyan kapunk egy kicsit, de ez meg olyan, mintha valaki elénk szarna és tejszínhabot fújna a tetejére... szóval érted.

Ennél sokkal több karaktert kár is elpazarolni erre a filmre, ami jó szándékból 2 pontot ugyan megérhet, de bátran kerüljük el messziről, akkor legalább nem fog fájni.

Címkék: 2012 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr215555238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.09.19. 16:15:01

Szerintem jól is felfoghatjuk az egészet, annak ellenére, hogy elvetted a kedvem a filmtől. Elképzelhető, hogy ezután sorra jönnek majd a véresebbnél véresebb, viccesebbnél viccesebb Scooby Doo horrorparódiák, lehet hogy ezzel elindítottak egy lavinát. :D

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.09.21. 08:02:40

@Syracuse: Így legyen:D de sajnos nem hiszem. Pedig egy normális horror beütésű Scooby-Doo film akár még jó is lehetne.

Syracuse 2014.09.21. 09:41:03

@Csabi87: Én imádom Scooby Doo-t, de azért felnőttként szívesebben megnéznék egy ilyet igényes kivitelezésben, mint a kicsit gagyi eddigi filmváltozatokat.

süti beállítások módosítása