Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mr. Jones (2013)

A found-footage műfaj egyik újabb "gyöngyszeme"

2014.08.28. 18:01 Jason13

Mr-Jones-2013-movie-Karl-Mueller-1.jpgNem tudom, ki hogy van vele, de nekem személy szerint már a tököm tele van a kézi-kamerás horrorokkal. Hiába akad azért ezek között is egy-két értékelhető darab, sajnos a legtöbb igencsak ócskára sikerül. Komolyan, mikor leülök egy újabb ilyen stílusú film elé, úgy érzem magam, mint aki egy rakás szarban turkál, hátha talál ott valami kincset. 

A Mr. Jones című alkotás miatt újra könyékig belenyúltam a szennybe, viszont most nem találtam ott semmi értékelhetőt.

Már maga a történet is egy akkora sablon, hogy fáj leírni. Egy fiatal szerelmespár lemegy vidékre, hogy ott újra egymásra találjanak. Azonban romantikázás helyett jól rácsesznek, mert valami erdei muksó elkezdi őket csesztetni. Vagy valami hasonló.

Az igazság az, hogy ezt a filmet irgalmatlanul nehéz követni, mégpedig két okból. Egyrészt bénítóan unalmas a cselekményvezetés, én már az első tíz percben majdnem kómába estem a sok semmittevés láttán. Másrészt a játékidő második felére a sztori egy értelmetlen katyvasszá válik, ahol a főszereplők össze-vissza hallucinálnak.

large_mrjones_pubs.jpg

Ez az utolsó 20-25 perc húzza le igazán a minőséget, hiszen a baromi egyszerű történetből még simán ki lehetett volna hozni valami értékelhetőt. Sőt, a címszereplő háttere még érdekes is valamilyen szinten, de ezt egy idő után félresöprik az alkotók, hogy utat engedjenek egy drogos képzelgéshez hasonlító finálénak. 

b2331-mr-jones-poster1.jpgHa a fent említett tényezők még nem adnának elég okot ahhoz, hogy mindenki messzire elkerülje ezt a szart, még szót ejtenék az operatőri munkáról. Ugye ez a found-footage műfaj nem épp a precíz kamerakezelés Mekkája, de ami itt zajlik, az kritikán aluli. Mikor elkezdődik a főszereplők (és a nézők) kálváriája, a film levetkőzi a kézi-kamerás stílust, ám ezzel nem lesz jobb a helyzet, mert olyan képeket kapunk az arcunkba, hogy attól bárki epilepszia rohamot kaphat! A normál jeleneteknél össze-vissza remeg a kamera és mikor visszaáll a film dokumentarista stílusra, akkor már előjön a szemcsésedés is. 
Röviden: ez az alkotás egy vizuális káosz.

Itt lenne az ideje, hogy valami pozitívumot is megemlítsek, de nem jut eszembe semmi. A színészek játéka irritáló, a feszültség egyáltalán nem működik és a hangeffektek se ijesztőek, inkább zavaróak.

Mindent összevetve, ez egy óriási mellényúlás, amit jobb messzire elkerülni. Sőt, én még azt is megkockáztatom, hogy a Paranormal Activity sokadik folytatásai mellett ez az egyik legpocsékabb alkotás a műfajban. Kukába vele!

Játékidő: 84 perc
Rendező: Karl Mueller
Forgatókönyvíró: Karl Mueller
Szereplők: Jon Foster, Sarah Jones, Mark Steger

Értékelés: 1/10

Címkék: amerikai film 1/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr776644469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelnor 2014.08.29. 19:40:03

Haha, pedig gondolkodtam rajta, hogy megtekintem (ugye ott virít a filmekaneten-blogon ;)), de akkor asszem inkább kihagyom. :) Illetve megvárom a Pyramidot meg azt a másik ígéretesebb cuccot, ha már egykamerás-filmek.

süti beállítások módosítása