Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az ördög fia (2008) - Babysitter Wanted

Egy újabb gagyi sablon horror

2014.08.24. 17:37 Jason13

Babysitter wanted1.jpgBe kell valljam, mostanság ritkán nézek horror filmeket. Nem tudom mi lehet ennek az oka, hiszen régi klasszikusokból lenne még mit pótolnom, és mostanság is készül azért egy-kettő, amire időt kéne szánni. Azonban a napokban valahogy rám jött a vágy a borzongásra, így hát szétnéztem a világhálón, milyen ígéretes mozik készültek a közelmúltban. Hogy miért nem valami retro alkotást vagy újabb szösszenetet pécéztem ki magamnak? Most valami kevésbé régi, de azért kevésbé friss falatra vágytam. Amilyen peches vagyok, sikerült egy jó adag ganéba belekóstolnom!

Főszereplőnk egy fiatal, vallásos lány, aki kollégiumba költözik. Az ottani körülmények viszont kissé fapadosak, így munka után néz, hogy egy kis pénzt felmarkolva kipofozza ideiglenes otthonát. Hamarosan meg is találja a számára legjobb állást, a bébicsőszködést. Igen ám, de a munkaadók egy isten háta mögötti tanyán laknak és a gyerekük se mindennapi. Sebaj, hősnőnk elfogadja az állást, azonban a szülők távozása után egy titokzatos idegen kezdi el zaklatni a lányt, először csak telefonon, majd fizikálisan is. Ki lehet az illető? Vajon miért ennyire fura a kisgyerek? Mennyibe kerül egy kiló kenyér a sarki boltban?

Igazából csak az utolsó kérdés foglalkoztatott a film megtekintése közben, mivel az első kettőre azonnal rá lehet jönni. Mondjuk én kedves voltam, mivel a magyar cím durván lelövi a poént, így arra nem is hivatkoznék. 

Kezdjük ott, hogy a felütés még nem is rossz, pedig már itt elkezdenek körvonalazódni a sablonok. De legalább a rendező szép komótosan bontja ki a cselekményt, plusz a képi világ is ügyesen idézi meg a '70-s évek hangulatát. Aztán szép lassan ez az egész átfordul egy elképesztően erőltetett, izzadságszagú kliséparádéba, ahol ijedezni egyáltalán nem lehet, viszont sírni annál többet.

cinema-babysitter-wanted-1.jpg

A rengeteg lopás egy idő után már rendesen fárasztó, hiszen a forgatókönyv teljesen különálló mozikból próbált összeeszkábálni egy működő egészet, ehelyett egy logikai bakiktól hemzsegő baromság lett a végeredmény. A komótos tempó pedig üresjáratra vált a stáblistáig, én fogpiszkálóval peckeltem ki szemhéjaimat, nehogy bealudjak a fináléig.

babysitter-wanted.jpgAz egy idő után teljesen darabjaira hulló cselekményen és amatőr rendezésen kívül a képi világ akasztott még ki. Ahogy már említettem, eleinte még hangulatos, de amikor beindul az "izgalom" ez is pocsék lesz, köszönhetően a rossz világításnak. A film nagy része sötétben játszódik, ezzel nem is lenne baj akkor, ha látnánk is valamit. De nem, a készítők valami fekete lyukban forgathattak, mert sokszor az előtérben álló szereplőket se lehet normálisan kivenni!

A béka segge alatt lévő színvonalon egyedül néhány gore jelenet próbál segíteni, azonban ezek se működnek igazán. Technikailag nincs velük nagy baj, viszont igencsak ötlettelenek, néhány szúrt seben és egy csaj kifilézésén kívül nem nagyon akad más.

Összességében ez egy nagyon elfuserált amatőr agyatlanság, ami egész jól kezdődik, de aztán hamar letornázza magát a silányság mocsarába. Erősen kerülendő darab.

Játékidő: 93 perc
Rendező: Jonas Barnes, Michael Manasseri
Forgatókönyvíró: Jonas Barnes
Szereplők: Sarah Thompson, Matt Dallas, Kai Caster

Értékelés: 3/10

 

Címkék: 2008 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr136629715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2014.08.25. 09:41:32

Aki ezt a magyar címet adta neki az nem normális és el kéne távolítani a filmek közeléből. Kibaszott balfasz! Egyébként nem nagy szám a film tényleg, de egyszer elment.

süti beállítások módosítása